as vrea sa stiu pentru ce as avea nevoie de autorizatie , am un prieten care a primit un control si s-au legat de niste stalpi pusi la 50cm de gardul cu vecinu , stalpi de 4 metri de care nu e prins nimic vroia sa puna doar niste steaguri , dar cica are nevoie de autorizatie pentru ei... daca face un rad despartitori intre curte si gradina din sarma are nevoie si pentru ala de autorizatie?
Buna ziua , am o casa mostenita dar pamantul este al statului , in cel mai fericit caz (lasand detaliile la o parte ) cat timp dureaza dobandirea prin uzucapiune ? am inteles de la cineva ca a avut de asteptat cam 2 ani , e adevarat?
am un apartament si doresc sa il vand , am facut un antecontract fara sa il trec in cartea funciara , in contract mi s-a dat suma de 5000 euro dar se precizeaza ca in caz ca cumparatorul doreste sa renunte isi primeste banii inapoi , conractul expira peste cateva luni iar eu am alt cumparator, pot anula antecontractul daca cumparatorul nu e de acord? ce pot face sa nu ma dea in judecata cumparatorul din antecontract
daca sotiei mele i se gata indemnizatia in 12 februarie , iar ea este insarcinata in luna 6 si are si risc de sarcina ,si pe deasupra firma la care a muncit s-a inchis , mai are vre o sansa sa primeasca indemnizatie pentru al doilea copil?
suntem doi frati care am mostenit prin succesiune o casa , fiecare are 50% , doresc sa dau cei 50% mosteniti din casa nepotului meu , partea mea , o pot vinde acestuia fara acordul celuilalt proprietar (fratele) care detine 50%? ce varianta e mai buna pentru a nu fi contestat in judecata? as dori sa imi explicati pentru toate variantele ce si de ce se pot contesta in judecata ( vanzare , donatie , testament , etc)
am un mic magazin in Lugoj , sunt pfa la norma de venit , din mai cei de la retim din timisoara preiau salubrizarea din Lugoj , a venit un agent pentru a incheia contractul si mi-a spus ca voi plati 90 lei pe luna pentru ca sunt considerat spatiu comercial , e normal? nu ar trebui sa fie contract in functie de persoana juridica sau fizica? curentul si gazul sunt pe persoana fizica , adunate impreuna sunt mai ieftine ca salubrizarea