avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate yonica09

Activitate yonica09

buna ziua, am si eu o intrebare. Cineva a cumparat un teren extravilan cu padure in 2002.Are toate actele de vanzare cumparare,dar Cartea funciara a ramas pe numele vechiului proprietar.Probabil caci pe atunci se putea vinde fara Carte Funciara,dar proprietarul de atunci a facut Cartea,insa proprietarul de la care vreau sa cumpar nu a trecut-o pe numele lui.Pot eu cumpara acest teren de la acest vanzator cu Cartea Funciara pe numele antevanzatorului ? Trecand-o direct pe numele meu >?Multumesc,.
Buna seara .Cum pot verifica daca datele din Adeverinta cu salarii si toate veniturile realizate,conform Anexei 6 L.360/2023,luata de la firma la care am lucrat,sunt corecte??Salariile si veniturile sunt inainte de 2001.Salariile din aceasta anexa sunt ,uneori mult mai mici decat salariul de baza(tarifar)din Carnetul de munca.De mai multe ori acest salariu realizat,adunat cu spor vechime,ore de noapte ore suplimentare prime,este mai mic decat Salariul de baza(tarifar).Mentionez ca niciodata nu am avut ore lipsa invoiri sau concedii medicale.De aceea Intreb, cum pot consulta Statele de plata de la firma,cum pot proceda,conform carei legi.art. alin. ceva??Pentru orice informatie Avizata adica sa ma pot folosi de ea,Va multumesc anticipat,.
Ok am inteles Multumesc acest lucru se stie,dar de ce este mult mai mic decat salariul de baza(tarifar) trecut in Cartea de Munca,.?neavand Ore lipsa,penalizari ,invoiri ,concedii medicale nu am avut niciodata,neintervenind nimic in activitatile prezente in zilele lucrate in acele luni in care am fost la serviciu.Firma a mers foarte bine si am fost platiti excelent,in toti anii in care am lucrat.Este o firma foarte mare de productie de Cabluri electrice Prysmian Slatina.Cum asi putea cere Consultarea Statelor de plata ? Pentru ca sunt diferente foarte mari intre ce au scris ei Salariul realizat lunar si Salariul de baza(tarifar) Multumesc,.
Buna seara,am si eu o nelamurire,.! Am luat adeverintele cu venitul total realizat de la o Firma si conform anexei 6 din L360/2023 in prima Linie este trecut Salariul realizat lunar. Ce se trece aici ? Salariul de baza (tarifar) ?sau altceva (care, de unde rezulta)? Sunt trecute aici sume foarte diferite fata de salariul de baza(tarifar) care uneori (cam multe) insumate cu spor vechime, ore suplimentare,prime ,dau mai mici decat salariul de baza cel din Cartea de Munca.Cum pot afla cum s-au facut aceste calcule? Cei de la firma zic ca ei au un program facut de cei de la IT si asa le-au descarcat,.!!Mentionez ca am castigat foarte bine in toata perioada in care am lucrat la aceasta firma,.aveam ore suplimentare mai mereu ,.prime ,.premii si alte bonusuri,.?Care sa fie smecheria? in unele luni nu este trecuta Vechimea,ba in vreo 2 luni nu este trecut nimic,. Ce pot face ca cei de la firma nu vor sa-mi spuna nimic,.sau nu stiu ce sa-mi zica,.?! Poate stie cineva sa ma lamureasca si pe mine,.Va multumesc,.
Si Mica Recalculare dupa 01/09/2024,.cu toate veniturile de pe adeverinte,.tot dupa legea 360/2023 se recalculeaza,.?de aceea zic eu ca este neclar,.!!?
multumesc am sa citesc aceste norme si articole de lege,. O zi buna va doresc,.Cu respect,.,
Intrebare: Sall,!! OOff,am intrat de tot in ceata,.Nu exista in nici o lege ,.in nici O Metodologie de aplicare a acestor legi,.360,.si 263,.??Problem,.Am fost azi la casa de pensii OLT si am intrebat,la ghiseu unde se primesc dosarele,.Cum se fac recalcularile ,.si mi-a zis ca se calculeaza de acum conform Legii 360 inclusiv cu toate veniturile de pe adeverintele aduse suplimentar,.si ca sa nu mai stau si sa aduc adeverintele,.ca se vor calcula pensiile din nou,.de la inceput adica cu tot stagiul(anii pe care i-am lucrat,.)chiar mi-a aratat ca primesc mereu adeverinte de la pensionari,.Si ca nu este nici o diferenta intre calculul de acum si cel dupa 1/09/2024 Eu zic ca daca nu scrie nicaieri negru pe alb,cum se face,.are si EA dreptate intr-o mana(doamna de la ghiseu)Doamne mare ti-e Gradina,.Stie cineva Sigur cum se face ,.sau ne dam si noi cu Parerea,.si nu este nici o problema ,.pentru ca aici este un forum de Discutii,.mai mult sau mai putin avizate,.Imi cer scuze dar chiar am intrat in ceata de tot,.Si multumesc celor care imi raspund,.Cu respect
Buna ziua am si eu o nelamurire privind a 2 a recalculare a pensiilor dupa 1 septembrie 2024,cu toate veniturile. Stie cineva sigur cum se calculeaza ? si dupa care lege ? 360 ? sau cealalta veche ? Se va calcula din nou inclusiv ce a fost calculat initial, acum incluzand si celelalte venituri pe care le voi depune ? Am inteles ca daca se va calcula dupa legea 360 in totalitate pensia va fi mai mica decat cea de acum. Ce parere aveti sa mai depun aceste adeverinte ? sau sa ma multumesc doar cu punctele de stabilitate,.?Se aude caci calculele de pe legea 360 sunt in dezavantajul recalcularii,.!! In final daca stie cineva,sau daca este stipulat in vreo lege,.ca orice recalculare ,.sau calculare a pensiilor dupa 1 septembrie 2024 se face dupa noua lege ? 360 ? Va multumesc pentru un raspuns AVIZAT adica de Cunoscatori ai Legilor,..,!! Va Multumesc pentru un eventual Raspuns,.Cu respect,.,
Multumesc sunteti draguti,.am sa iau adeverintele si le depun la CAS,.O seara frumoasa va doresc sa aveti,.
Răspuns la discuția Pentru cei deja pensionati
Super ,.este valabil numai pentru Arhive ? sau si pentru intreprinderile la care am lucrat si care mai exista,.? cu respect,.