avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate SCA IONESCU & NOVAC

Activitate SCA IONESCU & NOVAC

Proprietarul trebuie sa va permită accesul pe toată durata contractului. Dacă aveți contractul în vigoare și va restricționează accesul, este o problema.
Programul de vizita poate fi în prezenta celuilalt părinte.
Recunoașterea paternității se poate face printr-o declarație notariala înregistrată la primărie sau prin instanta. Evident, dacă tatăl dorește, cel mai ușor se poate face recunoașterea prin declarație și atunci tatăl dobândește toate drepturile și obligațiile legale.
Astfel, după recunoaștere, vom discuta despre:
- autoritate părintească - regula este autoritatea părintească comuna. Prin instanta, pentru motive temeinice, puteți cere si eventual obține autoritatea exclusiva. Autoritatea părintească se refera la doar la deciziile majore din viata copilului - de ex.inscrierea la cresa/gradi/școală, spitalizare, ieșire din tara, etc, situații în care este necesar acordul ambilor părinți, conform legii.
- locuința copilului - cel mai probabil, la dvs, fiind bebe mic.
- pensie de întreținere - trebuie sa plătească părintele care nu locuiește cu copilul (tatăl în cazul acesta) , 1/4 (sau 1/3 daca este cazul) din venitul net realizat sau din venitul minim pe economie. Sunt banii cuveniți copilului, nu dvs, deci nu îl privați de acest drept legal.
- program de vizita - este dreptul copilului și al tatălui de a petrece timp împreună, se stabilește amiabil, la notar sau prin instanta.
Codul civil prevede unele reguli foarte clare cu privire la situația în care va aflați dvs, de mama singura, în sensul în care se dorește protejarea copilului dincolo de problemele emoționale și de comunicare dintre părinți, prin stabilirea unor drepturi și obligații in sarcina ambilor părinți.
Este în regula și legal, iar dvs ați scăpat de problema și de răspunderea patrimoniala.
Sunt mai multe legi și regulamente care reglementează acest domeniu. Va puteți adresa direcțiunii spitalului și DSP, în prima etapa, pentru remedierea problemei dvs punctuale, dacă nu s-a remediat între timp.
Posibil Radu sa fie obligat la plata unor cheltuieli de judecata, în anumite condiții.
Pentru a evita orice belele, cel mai bine sa consulte Radu un avocat din zona lui, la care sa ii arate exact dosarul, cererea de chemare în judecată, actele primite de la instanta, etc.
Dpdv juridic, proprietarul are dreptul sa verifice starea bunului. Ref la deficientele semnalate - le puteți repara acuma sau ulterior, depinde cum va înțelegeți cu proprietarul.
Răspuns la discuția Drept penal - lovire si consum.
1. Da, dacă probele indicate de dvs sunt concludente, ele sunt suficiente. Potrivit legii pot fi administrate orice fel de probe pentru dovedirea traficului de droguri.
2. Și dvs puteți fi tras la răspundere pentru consum de droguri, pe lângă loviri și alte violente.
Puteți formula o cerere de preschimbare a termenului de soluționare.
Răspuns la discuția Contract colectiv de muncă
Doar negocierea este obligatorie conform legii, nu și încheierea CCM. Mai multe detalii privind legislația aplicabila găsiți aici [ link extern ] /