avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Activitate MihailZC

Activitate MihailZC

multumesc pentru raspuns
Corect, dar chiar si asa ar putea fi aplicabil art. 60, al. 4 din Codul Familiei, introdus de pct. 5 al art. I din LEGEA nr. 288 din 29 octombrie 2007, Desi este discutabila speta, (desigur, ca opinie personala) nu as spune ca "nu exista sanse".
subiectul este tratat (in mod exemplar) mai pe larg aici: [ link extern ]
De ce a intervenit prescriptia?
art. 427, al.1 Cod CIvil ""Dreptul la acţiunea în stabilirea paternităţii nu se prescrie în timpul vieţii copilului."
Plata unei asemenea sume de bani oricum nu se poate face in numerar. Achitati restul de pret in contul indicat in contract.
Daca sunteti singurul copil al mamei iar la data decesului mamei aceasta era necasatorita (fostul sot fiind decedat inaintea ei iar ea nu s-a recasatorit) atunci mosteniti singur tot ce ramane in urma mamei.
Da, daca cineva ii doneaza banii necesari cumpararii bunului iar instanta de tutela autorizeaza incheierea contractului de vanzare de catre reprezentantul legal/tutore in numele copilului.
Da, puteti primi cash pana la 50.000 de lei. Daca primiti cash cel putin echivalentul a 10.000 euro (mai putin de 50.000 de lei) tranzactia va fi comunicata la Oficiul Naţional de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor . Daca primiti in numerar pana la echivalentul a 9999 euro (49.705 lei la cursul de astazi, de exemplu), tranzactia nu va mai fi comunicata la Oficiul Naţional de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.
Sau nu va casatoriti dar solicitati emiterea autorizatiei de construire pe ambele nume, iar la finalizare obtineti procesul verbal de receptie finala la terminarea lucrarilor pe ambele nume. Ulterior constructia se intabuleaza in cartea funciara pe ambele nume, in cote egale de 1/2 pentru fiecare.
Mergeti si verificati la Primarie. Pentru foisor este obligatorie autorizatie de construire. Pentru emiterea autorizatiei, cata vreme constructia este amplasa la mai putin de 1 metru de limita de proprietate este necesar acordul proprietarul invecinat, in mod obligatoriu.
In procura puteti mentiona ca pretul se va achita in mod obligatoriu in contul nr ..... (si specificati contul). Desigur, ca sa nu lasati o eventuala portita v-as recomanda ca procura sa mentioneze si faptul ca pretul nu poate fi mai mic de valoarea de XXX euro. Puteti, de asemenea, sa mentionati in procura ca in contract va fi inclusa un pact comisoriu conform caruia in cazul in care pretul nu este creditat in contul indicat de dvs contractul se va desfiinta de plin drept fara punerea in intarziere a cumparatorului, care va fi considerat pus deja in intarziere prin incheierea contractului. Daca incheiat procura in acest mod, contractul de vanzare care se va autentifica pe baza procurii va trebui sa contina in mod obligatorii toate aceste precizari.