avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Activitate ioana_m_s

Activitate ioana_m_s

Buna ziua. Ce se întâmplă in cazul unui contract de comodat in vigoare, in care comodantul a decedat iar moștenitorii bunului imobil dat în folosinta doresc sa rezilieze contractul respectiv dar comodatarii nu? Cum poate fi reziliat contractul de comodat de către mostenitori?
Buna ziua. Doresc sa știu în ce condiții trebuie plătită Taxa CASS in cazul vânzării unui imobil? Contribuții sociale
Buna ziua,
Eu nu sunt de specialitate dar ma gandesc ca exista si posibilitatea mai putin costisitoare decat partajul, de a face un act la notar prin care sa mentionati provenienta fondurilor de care ati dispus la cumpararea imobilului si renovarea lui. O declaratie prin care sotia sa recunoasca ca locuinta a fost cumparata din banii dvs proveniti din alte fonduri decat cele familiale (poate mosteniri, vanzarea unui alt imobil proprietate personala, credit bancar contractat inainte de casatorie, etc). In acest fel, va asigurati ca atunci cand va fi cazul veti face dovada in fata notarului si a copilului ca bunul va apartine.
Pt acesta solutie ar trebui sa confirme un avocat in ce masura se poate realiza.
Discuție taxa auto
Buna ziua, Cum poate fi recuperata taxa auto? multumesc
Buna ziua, Cum se procedeaza pentru inscrierea in CF in situatia in care pe un teren dobandit de unul din soti inainte de casatorie a fost edificata o constructie in baza unei autorizatii de construire in timpul casatoriei? In situatia in care s-ar face partajul intre cei doi, cum ar trebui sa se imparta intregul imobli (teren si constructie)?
Buna ziua,
Detin un apart. la care In contractul de vanzare cumparare si in cartea funciara este trecuta o suprafata utila mai mica decat suprafata utila din documentatia cadastrala (releveu, fisa bunului imobil). Dorec sa stiu cum si daca se poate corecta aceasta greseala? multumesc
multumesc frumos!
Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum se face efectiv intrarea in posesia bunului dobandit in baza unui contract de intretinere dupa decesul creditorului si indeplinirea tuturor sarcinilor debitorului? Cine verifica ca sarcinile din contract au fost respectate ( hrana, haine, medicamente, inmormantare, etc)? Se mai dezbate succesiunea de pe urma defunctului inclusiv pt bunul respectiv? multumesc cu anticipatie pt raspunsuri
nu am incheiat inca. Asa as vrea. multumesc
multumesc frumos pt raspuns. Am o nelamurire: bunurile comune dobandite in intervalul menrtionat de dvs pot fi partajate intre soti inainte, dupa sau odata cu schimbarea regimului? Daca da, ce act se poate incheia intre soti astfel incat bunurile respective sa nu faca obiectul succesiunii?