avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Activitate xm

Activitate xm

Răspuns la discuția ART 1111 COD CIVIL!!!
Domnule avocat athe, ma lamuriti putin va rog de ce anume nu considerati aplicabil art.1111 C civ la speta prezentata, in care prin contract se stabilesc penalitati de intarziere la debitul neachitat? Va multumesc.
Am o nelamurire legata de interpretarea art.1111 C civ. In cazul in care am de recuperat o datorie, neachitata la scadenta si deci careia, conform contractului i se adauga penalitati de intarziere, daca debitoarea face o plata partiala, aceasta plata, pot sa o imput, conform prevederilor art.1111 Cod civil mai intai pe penalitati, astfel incat debitul principal sa nu il consider inca achitat si sa calculez penalitatile mai departe?
sau art.1111 C civ se refera strict la imprumutul cu dobanda? nu si la creante neincasate pentru care aplic penalitati?
Răspuns la discuția Venituri din chirii
Deci se plateste cota de 16% impozit pe venit si 6,5% contributia CAS. Dar daca persoana care a realizat veniturile din chirii a plecat in strainatate cu pasaport si a lucrat acolo dar fara acte, mai datoreaza CAS-ul? persoana in cauza a omis, n-a stiut de aceste dispozitii legale, insa impozitul la finante i s-a platit.
Care sunt darile la stat in cazul in care o persoana realizeaza doar venituri din chirii?
Răspuns la discuția Contract V-C
cum le scadeti din contabilitate d c nu le facturati?
Răspuns la discuția Contract V-C
gajul nu se poate executa?
Răspuns la discuția modificare acte propietar casa
dar daca copilul este minor de ce nu se poate realiza aceasta vanzare?
da, daca partile au stipulat expres in contract ca se obliga si pentru penalitati si pentru dobanzi legale sau daune interese constand in alte prejudicii si beneficii nerealizate
Discuție taxa de timbru
Taxa de timbru se plateste in contul consiliului local din circumscriptia instantei sau in contul consiliului local de la sediul social/domiciliul platitorului?
Sa inteleg ca aceasta nu este o actiune in cadrul procedurii si ca este de competenta instantelor de drept comun?