Buna ziua,
Donatia poate fi revocata atat in timpul vietii donatorului, cat si dupa moartea acestuia, de catre succesorii sai in drepturi. Sunt reglementate expres cazurile in care aceasta poate fi revocata.
O zi buna,
Av. Oana Beldie
Buna ziua,
Puteti depune o plangere penala la politie cu privire la infractiunile prev de art 199 Cod penal( violenta in familie) si art 206 Cod penal (amenintarea). De asemenea, puteti introduce o cerere la judecatorie cu privire la obtinerea unui ordin de protectie. Aceste demersuri sunt gratuite, in situatia in care sunt facute personal. Daca doriti sa angajati un avocat, preturile difera de la un avocat la altul.
O zi buna!
Av. Oana Beldie
Buna ziua,
Puteti introduce la instanta o actiune in constatare privitoare la uzucapiune. Atentie, deoarece in cazul dvs, posesia a inceput anterior intrarii in vigoare a Codului civil, se aplica dispozitiile Codului civil din 1864 referitoare la uzucapiune.
O zi buna!
Av. Oana Beldie
Buna seara,
Notificarea trebuie sa aiba 2 elemente:
1. Rezilierea contractului pt neplata chiriei si a utilitatilor.
2. Termen de evacuare, de 30 de zile de la data primirii notificarii.
Temei legal: Art. 1.038. - (1) Atunci când dreptul locatarului de a folosi un imobil s-a stins ca urmare a încetării locaţiunii prin expirarea termenului, prin acţiunea locatorului, prin neplata chiriei sau a arenzii, precum şi din orice altă cauză şi locatorul doreşte să intre în posesia imobilului, acesta va notifica locatarul, în scris, prin intermediul executorului judecătoresc, punându-i în vedere să elibereze şi să-i predea liber imobilul, în termen de cel mult 30 de zile de la data comunicării notificării.
In cazul in care chiriasul, la expirarea termenului, nu elibereaza imobilul, il puteti actiona in instanta, procedura evacuarii judecandu-se in regim de urgenta.
Revin la problema dvs. Din punctul meu de vedere, bunurile mobile care fac obiectul unei diviziuni a patrimoniului necesare exercitarii unri profesii autorizate nu pot fi urmărite de creditorii, cu exceptia cazului in care creanţele a caror recuperare se doreste s-au născut în legătură cu exercitarea profesiei respective.
În concluzie, creditorul anaf nu se poate îndrepta asupra patrimoniului pfa pe care îl aveți.
Ați contestat decizia de atragere a răspunderii?
Cine face executarea? Creantele sunt fiscale?
Pentru recuperarea creantelor unui srl prin executarea asociatilor, trebuie sa existe o decizie in acest sens, emisa fie de instanta de judecata, fie de organul fiscal si care se comunica persoanelor vizate. Exista asa ceva?
Declararea, ca nule, a actelor, este o prerogativa a instantei de judecata si cu indeplinirea unor conditii expres si limitativ prevazute de legea romana.
In plus, in situatia dvs nici nu se pune problema de asa ceva!!! Va repet, problema se rezolva mult mai usor.
Luati aminte la ce v-am scris mai sus si incepeti sa faceti demersuri in acest sens.