avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Adam Grecu

Activitate Adam Grecu

@monicastan01,
Incercati sa intrebati intr-un singur loc, altfel nici dumneata nu o sa stii pe unde ati mai scris...
V-am raspuns in celalalt topic. Va rugasem sa dezvoltati putin ideea - unde va incarca administratorukl, mai ales ca nu locuiti acolo?
Pai asa, ne trezim ca vrem sa schimbam administratorul, dar macar aveti argumente? Uite, mie nu-mi convine primarul, am si argumente, dar acesta, este ales de popor, pe cand administratorul este angajat, poate cu contract de munca de catre as. prop. si nu prea poti sa-l dai afara, asa cand vrea fistecine, ca iaca ma incarca cu cheltuieli pe lista de plata... In fine, poate aveti argumente solide si o sa reusiti, dar daca si in continuare cheltuielile repartizate vor fi la fel de mari, faceti propunere de schimbare si a acestuia?
Andrei, ai dreptate, dar au fost "timpuri" in care acele dopuri cu gaura filetata nu existau de nici-o culoare. Ce sa faca omu?
...Am dat gaura cu spiralul de la mic la mare in dopul respectiv, apoi cu tarod pe țoli am taiat filet, iar apoi montarea aerisitorului a fost foarte simpla

Sigur, nu toata lume poate efectua acest lucru, dar un instalator bun pregateste la atelier un set de dopuri, le monteaza aerisitoare si atunci cand este solicitat, vine si doar infileteaza dopul pregatit pe caloriferul solicitantului, contra ceva monetar. Deci nu te mai mira, ca au fost si vremuri dintr-astea...
Faza este ca acum este cam tarziu, poate in sezonul urmatoe. Cu toate astea, de la caz la caz, functie de particularitatile instalatiei de incalzire, astfel de operatiuni se pot face si cu instalatia plina...
Administratorl este angajatul as. prop.
Sigur, daca in AG se discuta si se aproba, cu administratorul (pers. fizica sau juridica) se inceteaza raporturile de munca, dar acest lucru este apanajul Com. executiv.
Asadar, nu trebuie asteptata AG sa se discute si sa se aprobe acest lucru.
Concret, la intrebarea doamnei: dvs. aveti la indemana in primul rand, dreptul de a contestati in scris cheltuielile repartizate pe lista de plata, dar trebuie sa veniti cu argumente solide - de fapt spuneti-ne si noua unde ati sesizat ca
... si imi pun la plata nu mult foarte mult.

Va incarca la consumul de apa, la nr. de persoane, la parti comune? Precizati sa intelegem si noi. La contestatie trebuie sa primiti un raspuns legal. Puteti merge mai departe cu contestarea, discutati cu cenzorul as. prop. Daca nu sunteti multumita, apelati la Serviciul asociatii de proprietari din primarie sau intr-un final, apelati la justitie !
Succes!
Daca si un avocat considera ca:
Asta chiar că ar fi culmea.

Apoi sa ma lasati cu scoala de avocatura pe care ati urmat-o... Eu insa banuiesc ca si dupa ce terminati cursurile, mai cititi cate ceva, dar se pare ca nu aveti astfel de preocupari.
Faza este ca nici legislatia noastra nu se omoara in acest sens, de aceea raspunsul dvs. ar trebui sa va vedeti de treaba, adica sa nu raspundeti ca afara ploua....
Va las sa va mai documentati. Adica, daca afara sunt -16 grade C, in casa omului deconectat sau care are CT, dar nu porneste incalzirea pen'ca este plecat in Brazilia, tre sa fie, undeva -12, -14 grade, da? Observati ca si asa omu' fura 2-3 grade - de unde? De fapt in casa deconectaului sunt cam +14 sau chiar +15 grade - pentru ca in acel bloc mai sunt proprietari care isi incalzesc locuintele prin sistemul centralizat de incalzire, adica mai sunt tevi prin subsol, pe spatiile comune, tevi verticale care trec si prin locuinta celui care nu-si incalzeste locuinte si de aceea, as. prop. le repartizeaza si acestora costuri cu incalzirea locuintelor. Mai rea este situatia acolo unde toate locuintele au centrale proprii; in aceasta situatie vecinii direct afectati: sus-jos-dreapta-stanga + spatiile comune, contribuie din plin la incalzire locuintei "impricinatului", deci nu-i asa ca-i culmea?

Titularul de contract sa notifice furnizorul, sa respecte clauzele contractuale. Daca nu le respecta, sa scada pretul sau sa modifice temperaturile de livrare.
Oricum, chestiune grea. Cred ca aceste chestiuni trebuie cunoscute de cei de la protectia cumparatorului, de cei de la ANRSC.
Chiar nu inteleg, dvs. din ce motiv intrebati?
Cineva este proprietar pe respectivele locuinte si trebuie tratat ca orice proprietar, din toate punctele de vedere - fiscal, administrativ, etc. Pe cine intereseaza ca omu' este administartor unic, ca are buletinul in alta parte - vedeti-va de treaba. Proprietarul decide ce vrea sa faca cu proprietatea sa si are drepturi si obligatii ca si noi toti, poate sa o inchirieze, sa o faca cadou si cate si mai cate... Poate consultati un avocat!
@ricadinas, a sesizat foarte bine situatia si eu revin la cele scrise mai sus:
.............
Acea terasa nu poate exista fara intreaga constructie, care are deja proprietari, care au si partea de terasa, intelegeti, da? Daca dezvoltatorul mai are locuinte nevandute, oricum nu poate face nimic - noii proprietari au sa aiba si ei partea lor de terasa (prop. comuna), asa ca nu poate fi vorba despre alte "combinatii"

Va propun sa va adresati unui avocat cat de cat specializat in astfel de trebui. Repet, daca dezvotatorul si-a intabulat terasa pe proprietatea dvs. , a facut un abuz la care sunt mai multi partasi. Am mai auzit de astfel de intamplari. Acesti oameni cred ca daca au ceva bani, pot face oric vor. Daca nu interveniti acum, smecherul poate face ce vrea cu proprietatea dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum nu prea mai vedeti astfel de calorifere deoarece marea majoritate a proprietarilor care si-au montat centrale de apartament, nu au renuntat la vechile calorifere din fonta (au ele avantajele lor - nu comentez), dar la indemnul meseriasilor le-au dotat cu aerisitoare, unele chiar automate.
Dar, sunt blocuri intregi, inca racordate la sistemul centralizat de incalzire al locuintelor care chiar nu au aerisitoare individuale, daca vreti, va pot trimite niste poze...
Urmariti si:
[ link extern ] -
Marea majoritate a scarilor de bloc au spatii comune - uscatoare, gunoiere, etc. proprii doar proprietarilor din acea scara.
Ei! Proprietarii dintr-o scara, inchiriaza legal unul dintre spatiile comune, unui tert sau unui proprietar din acea scara, pentru folosinta proprie, pentru care incaseaza o chirie, da ?
Ce zic unii dintre dvs.? Pai zic ca de sumele provenite din chirii sa beneficieze intreaga asociatie, desi celelalte blocuri/scari, au si ele asemenea spatii dar nu le inchiriaza din diverse motive - nu le dicutam acum...
Spunea cineva ca contractul de inchiriere este facut de care entitatea as. prop., deci logic, sumele respective ar trebui sa intre in fondul asociatiei...
Mai scria cineva ca majoritatea scarilor au cheltuieli, ba chiar si fonduri de rulment sau reparatii proprii - adica atunci cand este nevoie de o anumita reparatie la - ascensor, terasa, subsol, usa de la intrare, interfon, etc,, cheltuielile se repartizeaza doar proprietarilor din acea scara. Este logic sau nu?
As mai avea ceva de adaugat: la incheierea unui asemenea contract de inchiriere, desi este intocmit de catre as. prop., trebuie mentionat expres ce se inchiriaza, cui apartine spatiul inchiriat si, foarte important cine sunt beneficiarii sumelor provenite din chirii.
In acest contest, gasesc corecta intrebarea retorica pusa de catre @calinn_g, la care carcotasii sunt invitati sa raspunda.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna avocat,
Nici prin cap nu-mi trece sa va contrazic sau altceva. Repet ce am scris mai sus: marea majoritate a caloriferelor model vechi nu erau prevazute cu sisteme de aerisire individuale. Nu mai vorbesc ca, tehnic vorbind, instalatiile de incalzire din "epoca" aveau sistemul de incalzire de jos in sus, dar am vazut si instalatii de incalzire, model de sus in jos, fiecare sistem cu avantajele si dezavantajele sale. In schimb ambele sisteme, erau prevazute cu posibilitatea centralizata a aerisirii instalatiei (scoaterea aerului) - pentru ca altfel instalatia nu functiona.
Ma opresc aici, nu are sens sa mai continuam. Pozitiv este faptul ca d-na Adriana a inteles ce are de facut si se pare ca l-a determinat si pe onor presedintele asociatiei sa porneasca sistemul centralizat de incalzire.