avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate lori2007

Activitate lori2007

ramona.bosinceanu a scris:

Buna seara,
in momentul cand sunteti in pre si post natal, apoi in concediu crestere copil, sunteti "suspendata" Fie faceti suspendarea, fie platiti mai departe, pentru ca, fiind activitate...asa trebuie. Depinde si de forma d.voastra juridica


Nu sunt suspendata in toata aceasta perioada; Baroul imi opreste in continuare cota parte din ceea ce mi se cuvine in timpul concediilor sus mentionate , la fel imi platesc si taxele catre UNBR, insa noi, mamicile avocat, alte incasari in aceasta perioada cat stam acasa sa ne crestem copiii nu avem, si evident, nici activitate - fapt ce poate fi dovedit.
Iulian Manea a scris:

Ce consecinte sunt in urma suspendarii din barou pe perioada CCC?


Plata a 3000 Ron pentru reinscrierea pe Tabloul Avocatilor + lipsa vechime pe toata aceasta perioada. Personal nu cunosc si nu am auzit in aceste conditii de avocate care sa se suspende. Multumesc pt. raspunsuri.
Buna ziua!

As dori sa stiu ce fel de declaratie trebuie completata si depusa la administratia financiara de o mamica avocat pe perioada concediului de maternitate si a celui de ingrijire copil si cum trebuie completata aceasta, avand in vedere ca indemnizatia de crestere a copilului, la fel ca si medicalul, prenatalul si postnatalul nu se impoziteaza, insa cei de la finante din sectorul de care apartin mi-au spus (desi nu foarte convinsi, ceea ce mi-a dat de inteles ca nici ei nu stiu cum se procedeaza) ca anticipativa nu se poate da pe zero daca nu ma suspend (ei traiesc cumva cu impresia ca a nu te suspenda echivaleaza cu inregistrarea de venituri). Cei de la barou urmeaza sa-mi elibereze adeverinte periodic din care sa rezulte ca nu desfasor activitate in aceasta perioada. Totodata cei de la sanatate spun ca daca decizia de plati nu e pe zero, platesti si CASS. Multumesc!
Buna ziua!

As dori sa stiu ce fel de declaratie trebuie completata si depusa la administratia financiara de o mamica avocat pe perioada concediului de maternitate si cum trebuie completata aceasta, avand in vedere ca indemnizatia de crestere a copilului, la fel ca si medicalul, prenatalul si postnatalul nu se impoziteaza, insa cei de la finante din sectorul de care apartin mi-au spus (desi nu foarte convinsi, ceea ce mi-a dat de inteles ca nici ei nu stiu cum se procedeaza) ca anticipativa nu se poate da pe zero daca nu ma suspend (ei traiesc cumva cu impresia ca a nu te suspenda echivaleaza cu inregistrarea de venituri). Cei de la barou urmeaza sa-mi elibereze adeverinte periodic din care sa rezulte ca nu desfasor activitate in aceasta perioada. Totodata cei de la sanatate spun ca daca decizia de plati nu e pe zero, platesti si CAS. S-a lovit cineva de problema aceasta? Multumesc!
Buna ziua! As avea nevoie de mai multe sfaturi: un amic de-al meu a castigat un proces in urma caruia paratul trebuia sa-i pleteasca suma de 7887,58 lei. S-a dus la executor pentru a incepe executarea silita, ulterior trezindu-se cu contestatie la executare; el nu mai doreste sa apeleze la avocat si nu stie cum sa se apere; contestatorul a contesat printre altele si suma perceputa de executor ca onorariu, aceasta fiind de 5920 lei. M-am uitat pe contestatia introdusa de contestator si am vazut ca nu a precizat nimic legat de taxa de timbru si timbru judiciar; cum poate afla amicul meu daca contestatorul a achitat taxa de timbru si care ar fi sanctiunea pentru faptul ca nu s-a precizat in cererea de contestatie? O ultima curiozitate este legata de faptul ca in contestatie, adresa intimatului este gresita (e trecut alt etaj, dar ap. e corect). Se poate prevala amicul meu de acest aspect? Multumesc anticipat!
Buna seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca in cazul unei cesiuni de parti sociale este neaparata nevoie ca sa fie incheiat contractul de cesiune la notar; nu se poate ca administratorul societatii (cel care va ramane unic asociat si administrator) sa isi intocmeasca singur actele necesare efectuarii cesiunii (act constitutiv actualizat, hotararea AGA) si sa le depune la Registrul Comertului? Are nevoie de notar sau de avocat? In afara de declaratia de asociat unic la notar, eu zic ca nu ar mai fi nevoie de nimic, daca semneaza si el si cedentul contractul de cesiune pe toate paginile. Am dreptate?
Discuție Roba avocat
Buna seara!
Imi puteti spune, va rog, de unde pot achizitiona roba si care ar fi costul aproximativ al acesteia? Multumesc anticipat!
[ link extern ]

Astea sunt rezultatele finale (dupa contestatii).
Veste buna ca putem deduce taxa de inscriere pe tabloul avocatilor; eu insa va intreb: care este suma maxima pe care un stagiar o poate deduce? De ex., decizia mi-a fost data cu data de 1 martie; am platit taxa de 24 mil., urmeaza sa platesc cardul (230 RON), lunar voi plati la CAA 80 RON (deci 800 RON pe anul curent), 468 RON la CASS, plus roba, benzina, carti. Pai eu cred ca depasesc lejer 4500 RON intr-un an, in conditiile in care voi lua 8000 RON (repet, din martie). In conditiile in care am astfel de cheltuieli deductibile, cred ca ma trezesc rapid cu control. Voi ce spuneti, poti deduce mai mult de jumatate din cat castigi? Cel putin in primul an cu taxa de 24 mil. ... asta ridica mult scorul! Eu nu prea inteleg sistemul si incerc sa ma luminez cu ajutorul vostru. Este corect ce am zis?
Am si eu o nelamurire in legatura cu taxa de 24 milioane platita de stagiar pt. a fi inscris pe tabloul avocatilor; aceasta este deductibila, intrucat parerile sunt impartite? Eu tind sa cred ca nu. :-/ :((