avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaGAC

Activitate AndreeaGAC

Buna ziua.
Sunt student in anul 1 de master la universitatea dunarea de jos din Galati.
In semestrul 1 nu am fost la facultate deloc, deoarece m-am mutat in alt oras si nu lucrez inca. Pana acum, in cei 4 ani am fost mai mereu si am primit bursa cum am primit si pe semestrul 1. Acum nu stiu dac mai pot aplica pentru ca nu am fost deloc la ore. Pe site, in criteriile de acordare a burselor, scrie ca bursele sociale se acorda studentilor care indeplinesc conditiile de promovabilitate conform legii. Care sunt acele conditii de promovabilitate conform legii?

Buna ziua. Viitorul meu sot conduce o masina care este pe numele tatalui sau, dar in care noi am investit bani. Precizez ca avem chitante la asigurari si toate piesele schimbate. Se poate sa devina a lui oficial daca tatal sau nu vrea sa o puna pe numele lui?
Buna ziua! Eu sunt studenta in anul 3, parintii mei sunt divortati de cand aveam 1 an, iar de la 18 ani eu nu am mai primit din partea tatalui pensia alimentara stabilita prin hotarare judecatoreasca. Ce demersuri trebuiesc facute pentru a primi banii din urma si sa primesc in continuare? Mentionez faptul ca el intre timp s-a pensionat si are posibilitatea de a o plati, dar refuza. Multumesc anticipat!
Am 20 de ani, iar părinții mei sunt divorțați de când eram eu mică. Custodia a rămas la mama, dar ea m-a părăsit, iar eu am nevoie de declarația ei pe peopria răspundere că nu are venit pentru bursa la facultate. Cum aș putea sa o fac să decadă din drepturile părintești sau ce aș putea face ca să depind strict de mine? Mulțumesc anticipat!
Discuție Somaj...
Sunt în perioada de șomaj de aproximativ 2 luni și fac și un curs de patiserie pentru că ni s-a spus că este obligatoriu ca să luăm acea indemnizație. La acel curs există și practică în oraș de care eu nu am timp pentru că mă pregătesc pentru facultate. Pot refuza doar practica sau trebuie să renunț la șomaj cu totul? Ni s-a spus și că dacă nu ne prezentăm la curs va trebui să îl plătim sau ceva de genul. Este adevărat? Vreau mai multe detalii despre aceste lucruri ca să știu ce o să fac. Mulțumesc anticipat
Discuție Facultatea
Dacă am picat o probă de la Bacalaureat și o voi da în a 2-a sesiune apoi o să intru în șomaj și mă voi duce la facultate după, din anul viitor, o să pot intra la buget? Și pot avea bursă de merit?
Tatăl meu mi-a oferit pensie alimentară doar până am împlinit 18 ani, chiar dacă am continuat studiile. El de atunci este în concediu medical plătit care este mai mare decât pensia mea alimentară. Pot face ceva sau există ceva lege care îl obligă să îmi plătească în continuare acea sumă de bani?
Mulțumesc anticipat.
O persoană mi-a vândut un telefon care a funcționat doar 30 de minute. Pot depunde plângere la poliție? Precizez că a spus că îmi dă banii înapoi, dar și-a închis contul de socializare și mi-a blocat numărul. Este dintr-o comună din județul vecin. Am garanția de la telefon, dar este pe numele lui. A trecut o săptămână și nu mi-a dat niciun semn de viață, ba chiar a spus că e vina mea că eu l-am stricat. Poliția va face ceva în privința asta?