Contractul de intretinere presupune sa i prestati intretinere efectiv. Intretinerea consta in haine, medicamente, hrana, ingijire. Un contract de intretinere nu poate fi executat la distanta. daca stiati ca veti pleca trebuia sa intocmiti un contract de renta viagera, unde trebuia sa platiti bani , ceea ce faceti acum.
In principiu orice act este anulabil , iar daca se dovedeste ca nu ati prestat intretinerea...cu atat mai mult.
Insa contractul de intretinere cu acordul ambelor parti se poate transforma in renta viagera.
Si contractul de intretinere poate fi desfiintat mai ales ca doamna sufera de Alzheimer. nu prea e nimic de facut. Contractul de intretinere presupune si ca imobilul sa fie intabulat.
Mergeti la Administratia cimitirelir si incercati sa reconcesionati locul pe numele dvs. Daca matusa nu mai are niciun mostenitor legal succesiunea va fi declarata vacanta iar locul de concesiune va reintra in adminisrrarea Administratiei Cimitirelor.
Iar cititi pe diagonala.....
Cand legea prevede in mod expres ca trebuie procura autentica, manadatul avocatial nu valoreaza inscris autentic...
Mai cercetati dvs...
Eu nu confund nimic..V am dat exemple....Daca dvs ignorati principiul simetriei formei actelor juridice iar va trimit la Codul civil....
Iar daca legea prevede expres procura autentica ...iar zic ce fel de profesionist sunteti cand ignorati legea?????
Sfatul dvs dat in acest topic induce intr o grava eroare utilizatorul si l puneti la niste cheltuieli suplimentare fara rost....
Faptul ca sunteti avocat ar trebui sa va dea de gandit.....
Mergeti la notar. Nu e ca la piata 1 leu legatura ca sa e mercurialul..
Vi se va calcula onorariul, taxa ANCPI si eventualul impozit daca valoarea tranzactiei este mai mare de 450.000 lei, desi nu cred.
”matusa a fost o leguma si a pus degetul ” se practica cu multi ani in urma......cand in locul semnaturii se putea pune amprenta degetului...
”notarul nu i a explicat testatorului si acesta a semnat fara sa citeasca”... , cel putin pe NCC nu se mai poate asa ceva...a se vedea art.1044 din acest act normativ, iar cea cu farmece matusii....nu stiu ce instanta ar lua farmecele ca atare daca nu dolul...ceea ce ne ar face sa revenim la viciile de consimtamant....
Atat timp cat nu se precizeaza ce fel de testament este si cum a fost intocmit...de principiu se expun toate posibilitatile si nu le limitezi sau le ingradesti. Forumul ofera raspunsuri generale, de la caz la caz se apleaza la profesionisti pentru a rezolva situatiile concrete.
Faptul ca exista 2 martori care au asistat la autentificarea testamentului nu-l face mai autentic decat cel facut fara 2 martori. Agentul instrumentator, adica notarul public, este cel care atesta ca a luat consimtamantul partii si acesta a fost neviciiat.
Un testament autentic este mai greu de anulat in instanta intr-adevar, dar asta nu inseamna ca nu se poate anula.
Din ce ati scris, cred ca veti dezbate succesiunea la instanta. In mod normal daca va intelegeti o puteti dezbate la notar, insa veti mosteni ambii in cote parti egale. Succesiunea la notar este o procedura amiabila, necontencioasa. La instanta, puteti obtine mai mult, daca nu chiar tot, daca fratele dvs nu a acceptat succesiunea expres in termen de 6 luni, caci mostenirea mamei se dezbate pe Vechiul Cod civi și nici nu a facut acte de acceptare tacita (plata unor impozite, ale unor datorii apartinand defunctei mame).
Faptul ca v-ati ingrijit de casa este un simplu act de administrare si nu ati avea de castigat decat, in cel mai fericit caz, o suma de bani pentru imbunatatirile aduse imobilului.
Stop. De principiu, orice act este atacabil in justitie. Nu e vorba doar de reductiune.... Testamentul poate fi atacat pe vicii de consimtamant, ...Daca este olograf, scris datat si semnat de mana testatorului, poate fi contestat in instanta ca neapartinand testatoarei, nu este scrisul ei etc....