avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate angela23

Activitate angela23

Dreptul Muncii - utilizare semnatura electronica
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: dupa modificarea recenta a codului muncii, care introduce posibilitatea de a utiliza semnatura electronica pentru semnarea documentelor de dreptul muncii, este obligatorie semnarea unor acte aditionale la CIM-urile existente, pentru a include si aceasta posibilitate? Angajatorul in prezent nu are proceduri de utilizare a semnaturii electronice. Multumesc.
Buna ziua,

In ce conditii o persoana juridica poate garanta (in orice mod: bilet la ordin, garantie imobiliara, etc) un credit acordat unei persoane fizice -angajat propriu? Multumesc.
Buna ziua,

Am urmatoarea speta:
X este administrator la societatea A pe care a creditat-o cu o anumita suma. Suma nu a fost inca restituita, termenul de restituire fiind de 5 ani.
In prezent X doreste sa acceseze un credit de la societatea B, in care are calitatea de administrator, iar societatea A este actionar minoritar. Ca si garanteie vrea sa vina cu ipoteca mobiliara asupra dreptului de creanta pe care il are fata de societatea A si cu cesiunea ipotecii imobiliare constituita pentru garantarea creditului acordat societatii A. O astfel de situatie se incadreaza la lit. c din art. 144^4 Legea 31/1990?
Multumesc mult.
Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor deoarece la institutiile statului am obtinut raspunsuri doar in 2 peri. Mama mea a obtinut in februarie 2013 o sentinta judecatoreasca ce atesta calitatea de detinut politic al tatalui ei. In baza acesteia poate beneficia de anumite drepturi sau inlesniri? Sau doar sotul supravietuitor?


Multumesc anticipat.
Se poate aplica sistemul de salarizare in acord la munca de agent de vanzari produse financiare?


Multumesc.
Buna seara,


Am mare nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie: seful meu sa angajeze un agent de vanzari la un punct de lucru in tara si vrea sa incheie cu el un contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 3 luni si cu un salar de 2000 ron. Pe perioada de proba si nu numai, vrea sa ii plateasca salariul astfel:
- daca isi atinge targetul in prima luna isi primeste tot salariul din CIM; daca nu primeste doar 1000 ron de exemplu, iar restul vrea sa ii puna intr-un cont de garantie ( ii zice el) la dispozitia partilor, urmand ca finele perioadei de proba sa faca compensarea raportat la indeplinirea sarcinilor de munca.

Eu vad asta ca fiind o retinere din salar, care potrivit codului muncii este interzisa fara o hotarare judecatoreasca. El zice ca nu este o retinere atata timp cat partile accepta acest lucru prin contractul de munca.
Este legala sau nu o astfel de clauza contractuala in CIM?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua,

Am nevoie de clarificarea unui situatii mai ciudate: exista vreun impediment ca vanzatorul intr-un contract de vanzare sa fie si codebitor in contractul de credit prin care se finanteaza tranzactia respectiva?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Stie cineva care e practica cu litigiile privind detinutii politici? Se mai pot depune cereri de acordare a despagubirilor morale si daca da pe ce temei? Avand in vedere neconstitutionalitatea prevederilor din lege.


Va multumesc anticipat.

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat cu privire la constituirea unui drept de superficie. Situatia este urmatoarea: doi asociati PJ au incheiat un contract de asociere pentru a ridica un ansamblu rezidential. Un asociat vine cu terenul iar celalat cu banii ridicand constructia.Pentru a se emite autorizatia de constructie trebuie constituit un drept de superficie in favoarea asociatului care construieste. La vanzare asociatul cu constructia va vinde apartamentul, iar asociatul cu terenul va vinde cota parte de teren aferenta. Acuma asociatul -proprietar al terenului vrea sa se protejeze si sa elimine riscul de a ramane cu terenul, celalat asociat vanzand fara el si transmitand dreptul de superficie mai departe. Ce ne-ar putea ajuta sa reducem sau chiar sa eliminam acest risc?


Multumesc mult deorice ajutor.
buna ziua,

Am primit spre analiza o imputernicire autentificata la notar prin care unul din asociatii si administratorii unui SRL il imputerniceste pe celalalt asociat si administrator sa reprezeinte societatea in fata autoritatilor, clientilor, instantelor si sa efectueze tot felul de operatiuni cu bunuri imobile. Acest asociat si administrator astfel mandatat vrea sa contracteze un leasing auto pe firma, in baza imputernicirii existente.
Este valabila imputernicirea pentru aceasta operatiune sau este nevoie de o imputernicire expresa pentru incheierea contractului de leasing pe firma? Mentionez totodata ca exista si o hotarare a asociatilor societatii prin care este mandatat asociatul imputernicit sa contracteze leasingul si sa semneze orice alte documente aferente.


Multumesc din suflet pentru ajutor.

Angela.