Primesc corespondenta la adresa mea pe numele altei persoane la aceeasi adresa cu a mea. Ultima corespondenta este de la Executorul Judecatoresc, un plic lasat in cutia de scrisori. Am cumparat cu cateva luni in urma un apartament de la proprietar si numele acestuia nu este cel pe numele caruia vine corespondenta amintita mai sus. Vanzarea-cumpararea s-a facut prin notariat si am deja rol fiscal pe imobil, toate sumele din contract fiind achitate si buletinul schimbat la adresa. Pot avea probleme cu vanzarea-cumpararea imobilului? Multumesc pentru un raspuns lamuritor!
Sunt pensionar cu pensie comunitara din Romania, Polonia si Ungaria si vreau sa ma stabilesc in Franta sau Polonia. Am casa proprietate in Romania, dar am sa lichidez detinerile in Romania daca pot sa ma stabilesc intr-una din aceste tari. Ce conditii trebuie sa indeplinesc si ce trebuie sa fac in Romania si cele doua tari, Franta si/sau Polonia? Multumesc!
Care sunt conditiile pentru a practica transport alternativ cu masina proprie avand permis auto de categoria B, de preferinta fara a apela la flota sau fara a infiinta societate comerciala, iar daca este obligatoriu, care este cea mai putin costisitoare?
Ce trebuie facut de catre proprietar daca procesul-verbal de predare primire nu s-a intocmit cand s-a facut vanzarea-cumpararea cu contract semnat de parti la notariat si fara obiectiuni sau pretentii de la vanzator sau cumparator?
Multumesc. Am sa depun plangere contraventionala pentru contestarea procesului verbal invocand art.14 (al.1), art.25 si art.27 din OG 2/2001. Am sa atasez copia taxei judiciare de timbru de 20 de lei. Comunicarea am sa o fac prin email.
Care este procedura de urmat pentru a contesta o amenda pentru parcare la judecatoria sectorului 3, in conditiile in care procesul verbal a fost pus in cutia postala de politie, dupa 2 luni so o saptamana de la constatare si nu s-a transmis prin posta sau cu afisare la domiciliul contravenientului? Trebuie facuta plangere contraventionala, platita taxa de timbru, unde se plateste si cat si inscrisurile pot fi copii pe care se scrie "copie conform cu originalul"? Multumesc anticipat pentru un raspuns.
Stagiul de cotizare reprezinta perioada de activitate si nu cea calendaristica. Legea acorda bani pentru perioada de activitate in functie de cat ai cotizat si de aceea, punctajul anual, care este de fapt media punctajelor lunare din perioada de activitate in luni, din anul de calcul, trebuie sa fie suma punctajelor lunare impartite la numarul de luni in activitate, din anul de calcul si nu numarul de luni calendaristice, pentru ca altfel perioada de activitate este invariabil 12 luni intr-un an si nu este asa decat pana in 1989 cand eram obligati sa avem serviciu. Dupa 1989 puteai sa nu ai activitate, ca asa e in economia libera. In functie de cat ai cotizat ti se acorda si pensia, dar nu esti penalizat pe perioada inactiva. Vechimea sau stagiu se stabilesc in functie de cat ati lucrat si nu calendaristic. Asa se aplica corect principiul contributivitatii. Daca ramane valabil anul calendaristic, atunci se calculeaza gresit perioada de activitate, care in exemplele in discutie este mai mica de cea pe care o calculeaza legiuitorul luand in calcul anul calendaristic.
Ma intereseaza sa stiu care este instanta judecatoreasca competenta la care pot depune contestatia deciziei de pensie comunitara pentru limita de varsta. Contest formula de calcul a punctajelor anuale din anii cand am lucrat si in tara si in alte tari din UE si cer recalcularea pentru corectie. E vorba de decizia Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti, comunicata in 07 iulie 2020 de Biroul Pensii Internationale.