Trebuie sa va informeze avocatul.El stie exact tot.
In prezent, termenele sunt scurte.
Eu nu am mai facut o preschimbare de termen de la o luna la o spatamana sau 3 zile de foarte multi ani pentru am termen la o saptamana direct si costul este mult mai redus ca este un termen scurt.
In urma cu vreo 10 ani sau 6 ani se dadea termen la o luna si doar putini avocati reuseau sa preschimbe termenul de judecata.
Da, au voie .. in acest caz, poprirea nu poate depasi în fiecare lună jumătate din salariul net.
Buna ziua, daca ti-a făcut raport de incidența in penitenciar/arest, iar pe parcurs ai făcut activități pentru ridicarea sanctiunii disciplinare, te mai afectează cu ceva la comisia de liberare condiționata? Judecătorul de la instanta la termenul de liberare conditionata mai vede sancțiunea aplicată anterior sau se va șterge? Va Multumesc
Bun ziua,
conform art.221 alin.6 CPP
La cererea scrisă şi motivată a inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, prin încheiere, îi poate permite acestuia părăsirea imobilului pentru prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, precum şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului.
Deci, dvs puteti inainta judecatorului- de dreoturi si librtati, de camera preliminara, de fond- depinde in ce stadiu va aflati cu procesul- o cerere prin care solicitati deplsarea la unitatea medicala in vederea efectuarii de analize medicale, precum si deplsarea la starea civila pt cununie.
aceasta solicitare trebuie bine argumentata- e bine sa o faceti prin intermediul unuii avocat care sa v-o sustina si la instanta.