avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate Ionuttttt90

Activitate Ionuttttt90

Buna seara ; daca o persoana imi trimite mesaje cu amenintari cu moartea si bataia iar eu depun plangere la politie in cat timp se iau masurile necesare si ce poate pati persoana respectiva ? Multumesc
Domnule avocat la vs instantele sunt foarte tarzii sa dat termen la judecatorie peste o luna si cateva zile ... avocatul a zis ca asteapta dar am crezut ca au si ei un interval de timo in care sa dea un raspuns ...

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie sa va informeze avocatul.El stie exact tot.

In prezent, termenele sunt scurte.

Eu nu am mai facut o preschimbare de termen de la o luna la o spatamana sau 3 zile de foarte multi ani pentru am termen la o saptamana direct si costul este mult mai redus ca este un termen scurt.
In urma cu vreo 10 ani sau 6 ani se dadea termen la o luna si doar putini avocati reuseau sa preschimbe termenul de judecata.

Buna seara daca avocatul a depus o cerere la instanta de preschimbare de termen pentru liberarea conditionata in cat timp cei de la judecatorie au voie sa raspunda ? A trecut deja o saptamana si nu am primit nici un raspuns ... multumesc .
Buna ziua ; am fost la anaf astazi pentru a scoate o adeverinta de venituri pentru sotul meu care este inchis in penitenciar . Eu am platit de cand a venit foaia definitiva in ocotombrie pana acum cate 100 lei pe luna pentru ca atat mi-am permis din cate am inteles de la dumnealor pe perioada procesului sa facut o esalonare in februarie de care nu am stiut nimic si acum nu vor sa imi dea foaia decat daca platesc integral suma care ests foarte mare ... ce as putea face ? Multumesc
Răspuns la discuția Oprire pe stat de plata .
Multumesc de raspuns ; jumatate din salarul net cu tot cu cealalta oprire sau jumatate din ce ramane dupa prima poprire ?

Cornel Vasile a scris:

Da, au voie .. in acest caz, poprirea nu poate depasi în fiecare lună jumătate din salariul net.

Buna ziua ; am o oprire pe statul de plata la un leasing la masina pe o perioada de 5 ani ; astazi am aflat printr-un mesaj de la banca ca mi sa mai facut o oprire in valoare de 2500 ron de la un ifn ; au voie sa imi faca 2 opriri pe statul de plata ?
Buna ziua, am o nelămurire. Intr-un dosar penal complex, soluția a rămas in pronunțare pentru 2 saptamâni, dupa care s-a mai amânat odată pt inca 2 saptamâni. Nelamurirea este daca in acest timp cat te aflii in pronunțare judecătorii se uita pe dosar analizează de exemplu in fiecare zi dosarul sau doar in ziua pronunțării? Se uita si ei măcar cat de cat pe motivele apelului pe concluziile scrise sau asculta doar acuzația procurorilor iar pe apararea noastră doar superficial? Sincer întreb astea deoarece am fost condamnat in prima instanta foarte aspru, nu mi-a luat in considerare absolut nimic din ce am depus la dosar plus eroare judiciara in care ma trecut cu antecedente penale. Ce părere aveți de instanta ieșeana la Curtea de Apel? Va Multumesc!

Nimeni??
Ionuttttt90 a scris:

Buna ziua, daca ti-a făcut raport de incidența in penitenciar/arest, iar pe parcurs ai făcut activități pentru ridicarea sanctiunii disciplinare, te mai afectează cu ceva la comisia de liberare condiționata? Judecătorul de la instanta la termenul de liberare conditionata mai vede sancțiunea aplicată anterior sau se va șterge? Va Multumesc

Buna ziua, daca ti-a făcut raport de incidența in penitenciar/arest, iar pe parcurs ai făcut activități pentru ridicarea sanctiunii disciplinare, te mai afectează cu ceva la comisia de liberare condiționata? Judecătorul de la instanta la termenul de liberare conditionata mai vede sancțiunea aplicată anterior sau se va șterge? Va Multumesc

Va Multumesc!
CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA a scris:

Bun ziua,

conform art.221 alin.6 CPP
La cererea scrisă şi motivată a inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, prin încheiere, îi poate permite acestuia părăsirea imobilului pentru prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, precum şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului.

Deci, dvs puteti inainta judecatorului- de dreoturi si librtati, de camera preliminara, de fond- depinde in ce stadiu va aflati cu procesul- o cerere prin care solicitati deplsarea la unitatea medicala in vederea efectuarii de analize medicale, precum si deplsarea la starea civila pt cununie.
aceasta solicitare trebuie bine argumentata- e bine sa o faceti prin intermediul unuii avocat care sa v-o sustina si la instanta.