avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate Anneliese

Activitate Anneliese

Consiliul local il da in judecata pe vecinul meu pentru ca acesta sa isi retraga gardul de pe suprafata mea de teren, proces in care eu sunt intervenient. Consiluil local obtine hotarare definitiva si irevocabila cu grefa, insa vecinul nu vrea sa isi retraga gardul de pe proprietatea mea. Ce posibilitati legale am de a-l determina sa respecte hotararea data?
In urma adoptiei mele cu efecte depline de catre tatal vitreg, actualul sot al mamei mele, , mi-am schimbat certificatul de nastere. Am luat numele tatalui adoptator, insa in actualul certificat numele mamei a ramas acelasi ca in primul meu certificat, adica Vintiloiu, desi ea se numeste Enescu acum. E deci corect sa se pastreze in noul meu certificat de nastere numele ei din prima casatorie( de la momentul nasterii mele) sau se ia in considerare starea ei civila actuala, din momentul intocmirii noului meu certificat?
In urma decesului tatalui s-a emis un certificat de mostenitor, in anul 1980, pe numele sotiei si a unuia dintre cei 4 copii. Ceilalti trei sunt renuntatori. La vremea respectiva, suprafata din certifcat era de 250 mp. Conform registrului agricol 1959-1963 tatal decedat figureaza cu suprafata de 1.3 ha, ca titular de drept. Sotia face cerere in nume propriu pentru suprafata de 1.3ha, Comisia locala de fond funciar nu ia in considerare certificatul de mostenitor, nici titularul de drept al terenurilor si emite titlul de proprietate numai pe numele sotiei supravietuitoare. In acelasi timp, fiul beneficiar al certificatului de mostenitor nu face cerere catre Comisia locala, considerand ca beneficiaza automat de dreptul din certificatul de mostenitor alaturi de mama sa. In 1992 mama decedeaza . In prezent, cei trei copii renuntatori cer in instanta impartirea terenului in parti egale dupa mama deoarece ei considera ca, fiind singura care a facut cerere este si singura beneficiara a certificatului de mostenitor. Intrebarea este : fiul trecut alaturi de mama sa in certificatul de mostenitor mai beneficiaza in aceste conditii de cota parte ce i-ar reveni conform inscrisului ? Si: avea Comisia locala obligativitatea emiterii titlului de proprietate pe numele titularului de drept din registrul agricol ( tatal decedat ) sau comisia a procedat corect luand pur si simplu in considerare cererea sotiei mostenitoare in emiterea titlului de proprietate?
Am fost adoptata de tatal meu vitreg si trebuie sa imi schimb certificatul de nastere. Mi s-a spus ca in loc de orasul Campulung Muscel, locul meu real de nastere, care e trecut si in primul certificat, mi se va trece in acest al doilea certificat, ca loc al nasterii mele, Poiana Lacului, comuna in care a fost nascut tatal meu adoptator. Este corect?
In urma decesului tatalui, titular de drept al bunurilor [teren si casa] conform registrului agricol din 1959-1963, a rezultat un certificat de mostenitor pe numele sotiei si al unuia din cei patru copii Ceilalti trei copii sunt renuntatori la succesiune.
Mentionez ca certificatul de mostenitor a fost emis in anul 1980. Intrebarea este urmatoarea: este obligatoriu ca ambii mostenitori sa faca cerere de punere in posesie catre Comisia Locala de Fond Funciar? Daca numai unul din cei doi mostenitori face cerere, celalalt poate beneficia sau nu de drepturile inscrise in certificatul de mostenitor? Adresez intrebarea pentru ca renuntatorii cer in instanta divizarea in 4 parti egale a bunurilor ramase in urma decesului mamei din 2004.
Buna ziua. In conditiile in care sunt studenta si voi primi o pensie de urmas pana la 26 de ani, cu ce fel de contract ma pot angaja, ce implica el si care sunt limitele salariale ce le pot avea, astfel incat sa ma pot angaja si sa primesc, in acelasi timp, pensia? Va multumesc.
Buna ziua.
Doresc sa va intreb daca repetarea din motive medicale a anului universitar poate opri primirea pensiei de urmas.Am terminat anul trei (2006-2007) si acum, 2007-2008 , il repet,in baza unui dosar medical aprobat de Facultatea de Drept.La fel am amanat si anul doi.In prezent am 23 ani ai mai am anul trei si patru pana sa termin facultatea.
Doresc sa va mai intreb care este salariul pe care il pot avea in functie de salariul brut pe economie, in eventualitatea unei angajari. Va multumesc.