avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Activitate madalina8392

Activitate madalina8392

Din modificările aduse legii ONGurilor am înțeles că nu mai e nevoie ca la înființare statutul să fie în formă autentică. Întrebarea mea este, pentru asociațiile deja înființate, la schimbarea denumirii, actul constitutiv actualizat, respectiv statutul, mai trebuie să fie în formă autentică. Mulțumesc!
La cesiunea integrală a părților sociale ale unui SRL, înțeleg că se întocmește Act Constitutiv Actualizat, cu datele noului asociat unic. Acesta devine și administrator, fapt care se specifica in respectivul act. Întrebarea mea este dacă mai este nevoie să existe o decizie de revocare a mea ca administrator sau dacă in decizia asociatului unic este necesar să specific și asta? Mulțumesc!
Răspuns la discuția ONG dizolvare
Toți avocații "specializați" cu care am discutat mi-au spus același lucru: "de ce nu așteptăm să vă acționeze în instanță creditorii, și vedem atunci?"... Și niciunul nu mi-a indicat exact ce se întâmplă cu datoriile, răspunsul fiind, din nou, la unison "nu știu exact"
Discuție ONG dizolvare
Se dă un ONG în următoare situație:

- insolvabil
- scopul nu mai poate fi îndeplinit
- 2 dintre cei 3 membri doresc să se retragă
- sediul nu mai este valabil

Este evident că este iminentă dizolvarea, însă nu știu exact cum trebuie procedat și nici ce se întâmplă cu datoriile...
Discuție Insolvența SRL
Dacă datoriile unei societăți sunt de aproximativ €8000, la care se adaugă creditarea nerecuperată din partea administratorului (peste €20000), se poate cere insolvența?
Este legal ca un SRL să fie înregistrat ca membru într-o asociație (inclusiv în cosiliul director) dacă președintele asociației este administrator?
Bună seara! Dacă public o înregistrare video realizată în curtea mea, iar pe fundal se aud vocile (țipetele) vecinilor, aceștia pot face vreun demers legal?

De asemeni, dacă camera lor de supraveghere acoperă poarta de acces în imobilul în care avem noi biroul (închiriat), fără ca noi să fi semnat un acord, este încălcarea GDPR?

Mulțumesc!
Care sunt pasii de urmat pentru ca un ong (asociatie) sa poata desfasura activitate economica? Multumesc!
Buna seara! Un autocolant cu logo-ul firmei amplasat pe fereastra intra sub incidenta legii 185/2013? Multumesc!
Buna seara! Am semnat un contract de prestari imobiliare (ctr de vizionare) cu o agentie imobiliara. Termenii acestuia sunt insa foarte neclari si as avea nevoie de o lamurire. Eu am mers la vizionare pentru a INCHIRIA un spatiu de birouri. Agentul a specificact insa, la obiectul contractului "intermedierea CUMPARARII unui imobil". La durata contractului este insa specificat "pana la data semnarii contractului de inchiriere a imobilului". Este ok o astfel de neconcordanta? De fapt, intrebarea mea este urmatoarea. Daca iau legatura direct cu proprietarul si semnam un contract de inchiriere intre acesta si firma mea, pot fi data in judecata de catre agentie in baza unui contract redactat gresit? Multumesc!