avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate Lanzar

Activitate Lanzar

Buna ziua,
va rog să mă ajutați cu un răspuns.
Părinții mei detin un teren de 65 de ani , până în prezent nu au făcut dezbatere moștenirii după decesul părinților în anii 2000.
Acum in prezent, in momentul când au vrut să facă dezbatere moștenirii au constatat că acea suprafață nu se regăsește pe titlul.
Am întocmit un dosar la primărie , cu declarațiile notariale ale vecinilor in care recunosc terenul , am atașat chitanțe cu impozitul pe ultimii 5 ani .
Dosarul a fost întocmit, aprobat și transmis de către primăria de care aparținem pentru eliberare titlu de proprietate pentru acel teren.
După 3 luni , aflam de la prefectură că dosarul nu se aprobă pentru că a fost o lege în curs până în perioada 2005 .
Sper că am formulat corect răspunsul lor .
Ce trebuie sa facem în continuare?
Va mulțumesc anticipat.
Va mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră, acum sincer nu știu ce să m.ai cred pentru că un avocat in dreptul muncii mi a zis că nu am voie , pensia nu se m.ai poate cumula cu salariul.
Cu respect.
Buna ziua ,
Va deranjez cu o întrebare , după 1 septembrie conform noii legi a pensiilor se mai poate corela pensia cu salariul?
Menționez că sunt pensionar de drept ieșit la limita de vârstă de la privat , de unde am beneficiat de reducere de 13 ani lucrând în condițiile speciale.
Vreau sa particip la un concurs de angajare la un spital și acolo mi sa spus că din septembrie ar trebui sa renunț la pensie daca as vrea sa lucrez la ei .
Va mulțumesc.
Vreau sa particip la un concurs de a
Buna ziua .
Va rog să mă ajutați cu un răspuns.
Ce trebuie sa fac să renunț la o donație făcută de către anumite persoane pe numele meu și al soției ?
Menționez că donația a fost făcută cu titlu de întreținere, pentru persoanele care ne au donat .
Va mulțumesc.
Buna ziua .
Va rog să mă ajutați cu un răspuns.
Părinții soției ai donează un apartament fara obligații de întreținere.
Am înțeles că doar soția va fi proprietara , după decesul lor , soțul va fi proprietar și el în acte .
Va mulțumesc.
Buna ziua .
Va rog sa mă ajutați cu un răspuns.
Ce pot sa fac daca un teren aflat în folosință nu se află trecut în titlu de proprietate ?
Terenul este al părinților mei , dat fara acte de proprietate de către bunici , ei fiind decedați . In prezent se dezbate moștenirea și o parte din teren ( gradina ), nu se află trecut pe titlul .
Menționez că și numărul parcelei a fost trecut greșit pe titlu , după cadastru sa mergem la primărie pentru modificarea titlului .
Pot sa fac demersuri pentru că acest teren sa se regăseasca după modificare ?
Va mulțumesc anticipat .
Cu respect .
Buna ziua .
Va rog sa mă ajutați cu un răspuns.
In anul 2005 am vândut un apartament la care am fost coproprietari .
Soția după vânzare a fost la direcția taxe și impozite și a anunțat vânzarea.
Anul acesta direcția taxe și impozite ne somează că trebuie să plătim impozitul pe apartamentul vândut plus penalități.
In tot acest timp an de an ne am achitat taxele și impozitele pe apartamentul pe care îl avem în proprietate fara a fi anunțați de problema cu apartamentul vândut.
In prezent după 20 de ani nu am nimic la mâna că au fost anunțați.
Ce ar trebui sa fac ?
Va mulțumesc.
Va multumesc pentru raspuns.
Problema este ca vrea sa se faca succesiunea ,numai ca am doi verisori care cer imposibilul la succesiune . Mama lor a decedat (sora lui tata ) . Dansa la rândul ei a primit dupa anii 90 o parcelă de pământ de la bunicul meu pe care este vie . Aceste pământuri au fost predate doar verbal, Fără întocmirea actelor .
Acum verișorii contestă acest lucru si spun ca
vor adunarea tuturor parcelelor de pământ și pe care au fost construite case de părinții mei si altele de unchii mei prin anii 60 .70 si împărțite cu ei . Casele au fost construite de ei pe pământul dat de către tatăl lor și li se pare o.nedreptate. Verișorii vor o sumă mare de bani ca sa vina la succesiune. Ce rămâne de facut ? Va multumesc.

Buna ziua .
Va rog sa ma ajutați cu un raspuns .
Tatăl meu in anii 60 dupa căsătorie a primit o parcelă de pământ de la bunicul meu pe care a construit o casă. Pământul este in continuare pe numele bunicului pentru ca nu a fost dezbătută niciodata moștenirea dupa moartea bunicilor . În anii 60 la tara nu există forma de autorizație de construcție.
Acum el poate sa obtina această autorizație de construcție pe numele lui chiar daca au trecut 60 de ani ?
Va multumesc si astept raspuns.
Răspuns la discuția Succesiune mostenire
Va multumesc pentru raspuns.
Părinții locuiesc în comuna Sascut ,jud Bacău.
Verișorii locuiesc în Brașov.
Poate sa ai cheme in instanta la orice judecatorie din țară?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Tatal dumneavoastra impreuna cu ceilalti mostenitori sa cheme in instanta pe verisorii care se opun.
Se va dezbate succesiunea pe cale judecatoreasca.