Impozit pe tichete de masa
Sunt pers cu dizabilitati si detin certificat de handicat, pensionata pe caz de boala cu drept de munca 4 ore. De 1 luna ni se da tichete de masa.
La salariu mi s a oprit cei 10 % (din salariu net) reprezentand impozitul tichetelor si ca nu mi se ia in calcul certificatul ptr a fi scutita de impozit.
Este corect cum procedeaza angajatotul ?
Tichete și ajutor social 2022
Doresc sa știu de ce nu ma încadrez în categoria persoanelor care pot primi ajutor de la stat atata timp cat se specifica ca ,,Sunt exceptate de la calculul veniturilor, ajutoarele pentru încălzire, indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, diverse alte indemnizații sociale și stimulent."
Mentionez ca am o pensie de invaliditate și certificat de handicap.
Bună ziua,
Vorbiți cu angajatorul și rugați-l să se informeze mai bine. Pentru dumneavoastră nu trebuie să plătească nimic în plus, vă încadrați la excepții:
OG 16/2022 prevede o serie de excepții pentru această regulă ce a mai fost aplicată între august 2017 și decembrie 2019. Mai exact, cuantumurile majorate de CAS și CASS nu se vor aplica pentru:
- persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi;
Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_619...
www.avocatnet.ro/articol_619...