avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate dorinserban

Activitate dorinserban

Acum mostenitorii mei sunt tatal si mama mea, in lipsa oricacor descendenti sau sot.

Cum pot inlatura tatal meu de la succesiunea mea?
Stiu ca este ascendent privilegiat, ca prin testament pot reduce cota sa succesorala la jumatate.

A refuzat sa ma cunoasca, nici macar nu stiu cum arata - nu il pot chema in instanta acum sa-l decad din drepturile parintesti?

Sau mai simplu pot face contract de intretinere cu mama mea care e pensionara desi eu sunt salariat? In ideea ca daca doamne fereste mor mama sa fie singurul meu mostenitor.
M-am pensionat dupa multi ani la catedra. La Casa de pensii mi s-a spus ca nu se poate valorifica vechimea mea in munca dup 1992 deoarece adeverinta emisa de scoala este incorecta.
Pe baza carei legi se calculeaza vechimea unui profesor dupa 1992?
Am semnat un contract de vizionare imobil cu o agentie.

Am agreat initial vanzarea la un anumit pret, urmeaza sa ducem actele la notar - ma mai pot razgandi?
Sa renunt la cumparare?

Daca da, agentia ma poate da in judecata/exista consecinte?
Am vandut o masina acum 2 ani. In Decembrie am aflat ca noul proprietar nu a inregistrat pe numele lui, asa ca am mers la DRPCIV solicitand transcrierea deptului de proprietate.
Pe care am si primit confirmare de efectuare pe 30.12.2020.

Cu toate acestea in ian 2021 am primit inca o amenda de rovinieta tot pe numele meu - sa inteleg ca DRPCIV nu a operat transcrierea pe numele noului proprietar cum mi s-a spus?

Ce pot face eu in afara de judecata? Unde nu doresc sa ajung.
In acest moment nu sufar de boli sau alte probleme.

Totusi pentru situatia cand as suferi un accident rutier sau as avea o boala in viitor imi pot alege de pe acum ce persoana vreau eu sa-mi reprezinte interesele?
Am un frate vitreg si daca acela ar fi numit sa ma reprezinte mi-ar vinde tot ce am. Il cunosc deja.

De asta vreau sa-mi aleg eu persoana de buna credinta - ruda mai indepartata ca sa ma reprezinte daca as fi bolnav sau accidentat.

Se poate? Ce act este acesta?
Dar daca o montez in interiorul apartamentului la geam - dar sa filmeze masina sin o parte de strada?
Datorita incidentelor tip furt de pe autoturism dar si unor personaje dubioase care trec pe strada as vrea sa montez o camera exterioara care sa supravegheze autoturismul meu. Masina se afla parcata in parcarea de resedinta a primariei din fata blocului.

Este legal acest lucru? Am nevoie de avize?

O pot monta pe un pom aflat pe strada de ex? pe bloc?
Avem noi vecinii locuri de parcare inchiriate de la ADP sector 3. Un loc, un copac, un loc tot asa... in fata noastra este un mic trotuar - sub 1 m latime.

Unii vecini au cate 2 masini astfel ca parcheaza a 2a masina perpendicular peste a lor si peste un copac, blocand complet trotuarul ingust si lunadu-ne noua celorlati vecini posibilitatea de a parca direct sau de a ne asigura la iesirea in strada.

Am chemat o data politia, mi s-a spus ca nu este trotuar acela - dar ce este oare?

Unde pot demonstra ca este trotuar sau ce pot face?
Inca o intrebare: deci tatal meu, daca va fi in viata la momentul decesului meu cand testamentul intra in aplicare poate sa-l atace in instanta motivand de ex lipsa de intretinere fata de el din partea mea sau orice alte motive?

Nu incalc rezerva sa testamentara de 1/4, dar pot fi alte motive pt care tatal poate ataca?

Sau tatal poate cumva face procura pentru ca fratele sa atace testamentul?
Multumesc de raspuns.

Dar pot face testament fara a sti numele complet si adresa fratelui ? Cum va fi el identificat in testament?