avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate velena

Activitate velena

Va rog sa-mi spuneti care sunt limitele procentuale ale punctului de pensie raportat la salariul mediu brut, conform legii. Am facut o evaluare pe perioada 2013 - 2018 si am constatat ca daca in 2013-2015 punctul de pensie era in jur de 34,3% din salariul mediu brut, in 2016 a scazut la 32,5%, in 2017 scade din nou la 30,6%, iar in 2018 scade drasctic la 25,2%. Ma intreb daca valoarea actuala a punctului de pensie este corecta si in confromitate cu legea. Care este legea care reglementeaza acest subiect?
Va multumesc
Am incercat sa introduc bonurile fiscale de la inceputul lunii februarie dar nu prea merge aplicatia. La suma sunt probleme, iar la data nu pot introduce data.
Cred ca cei de la facturis ar trebui sa revizuiasca putin programul pentru a putea fi folosit, daca nu sunt multi super-IT-isti in Romania care pot oferi ceva care sa poata fi folosit. Oricum inainte de a ne invita pe noi sa-l folosim consider ca specialistii dvs. trebuiau sa verifice programul.
Multumesc pentru sfat dar am rugamintea sa-mi spuneti catre cine trebuie sa fac plangere, catre guvern sau ANRE. Regulamentul a fost initiat de ANRE si aprobat de guvern prin hotararea 1043/2004.
Doresc sa ma lamureasca cineva daca pot ataca in contencios administrativ hotararea guvernului nr. 1043/01.07.2004 prin care se aproba Regulamentul privind accesul la sistemele de distributie a gazelor naturale.
Reproduc mai jos continutul partial al puctului B din anexa 5 a regulamentului:
"Tariful standard pentru un bransament de 7 m reprezinta si valoarea minima a tarifului perceput de la oricare din solicitanti pentru racordare.
Lungimea bransamentului se calculeaza din considerente de tratament egal al solicitantilor din axul drumului unde este locatia racordarii pana la punctul de delimitare a instalatiei de racordare fata de instalatia de utilizare a solicitantului."

In acest text este prevazuta o reglementare aberanta, respectiv eu trebuie sa
platesc taxa de racordare de la axul drumului chiar daca magistrala este la mai putin de 1m de gardul proprietatii mele, asta insemnand vreo 1300-1500 lei in
plus. Eu platesc de fapt pentru vecinul de vis-a-vis care plateste aceeasi suma
ca si mine. Ce pot face ca sa fie modificat acest act normativ?
Va multumesc
Va rog sa-mi spuneti ce procent din cuantumul pensiei si al venitului salarial se poate retine in baza unui titlu executoriu remis catre banca. Am un credit la o banca
din care nu am reusit sa mai achit decat foarte putin, iar astazi m-am trezit cu contul in care primesc pensia blocat. Cred ca m-au confundat cu o societate si au procedat ca ANAF. In mod normal, atata timp cat se stie ca in contul respectiv se primeste pensia sau salariul, nu cred ca au voie sa retina mai mult de 30%. Este posibil sa opreasca toata suma lasand un om fara niciun mijloc de subzistenta?
Daca se poate sa ma lamureasca cineva in urmatoarea problema: comuna noastra a fost racordata la gaze, iar firma care a efectuat aceste lucrari obliga potentialii clienti care doresc sa isi aduca gazele in locuinta sa faca aceste lucrari numai prin firma lor. Celor care au efectuat lucrarile cu alta firma li se refuza racordarea. Nu ar fi nicio problema daca ar avea niste preturi de bun simt, dar au preturi de 2-3 ori mai mari decat alte firme autorizate pentru astfel de lucrari si asta doar pentru lucrarile exterioare. Doresc sa ma lamureasca cineva daca e corecta atitudinea acestei firme. Dupa parerea mea cred ca incalca si legea concurentei si pe cea a consumatorului si codul consumatorului.
Multumesc
Răspuns la discuția Revenire din CCC
Multumesc pentru informatii. Imi cer scuze,dar as mai dori sa imi spuneti daca ar fi bine sa solicit in scris angajatorului revenirea pe postul avut anterior CCC, pentru ca la ce e scris trebuie dat un raspuns legal, verba volant,scripta manet. Stiti ca orice divergenta cu angajatorul,chiar daca se refera la abuzuri ale acestuia,are impact negativ asupra salariatului. Angajatorul are posibilitatea sa ii faca viata un calvar salariatului si chiar legal cf. Codului Muncii.
La data de 01.01.2012 am revenit din CCC pana la 2 ani.La revenire am fost obligata sa prestez munca pe un alt post,inferior celui avut inainte de intrarea in CCC fara a fi consultata in legatura cu aceasta schimbare a incadrarii si fara a se intocmi un act aditional la CIM. Remuneratia nu a fost schimbata dar au fost stabilite niste target-uri imposibil de realizat sub amenintarea ca voi fi platita in functie de procentul realizat din target-ul respectiv,adica daca realizez 50% voi primi 50% din salariu,
daca realizez 25% tot atat voi primi din salariu. Probabil prin aceasta procedura se urmareste ori ca eu sa renunt la post prin demisie,ori sa fiu concediata ca necorespunzatoare profesional. Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca am fost trimisa pe alt post si as dori sa stiu ce pot face in situatia asta.
Ori eu vorbesc limbi straine ori aritmetica este foarte grea. Repet la data de 30.04.2008 am accesat
un credit de 13287 euro din care 387 era comisionul bancii. Tot la acea data am achitat cash suma de 387 euro, deci 13287 - 387 = 12900. Va rog sa-mi spuneti dvs. cat mai datoram bancii pe data de 01.05.2008 (ca sa nu zic 30.04.2008), cum trebuia sa arate planul de rambursare. Imi permit sa va spun eu cum. Acesta trebuia sa inceapa cu suma de 13287 euro cu data scadentei 30.04.2008, la coloana "principal" 387 euro fara dobanda (suma achitata cash), iar in coloana suma ramasa de rambursat 12900 euro. Stiu foarte bine ca e firesc sa restitui comisionul ca nimeni nu face pomeni, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l platesc dublu sau chiar triplu daca luam in calcul si dobanda aferenta.
Va multumesc oricum pentru solicitudine
Cu stima
In data de 30.04.2008 am luat un credit de nevoi personale de la o banca in suma de 12900 euro plus un comision de administrare de 387 euro,comision cu care am fost creditata de banca pentru ca eu nu aveam resurse,deci in total 13287 euro pe o perioada de 10 ani. Conditia a fost ca sa achit acest comision in momentul in carevoi primi creditul,conditie cu care am fost de acord. In data de 30.04.2008 cand am primit creditul mi s-au virat in cont 12835 euro diferenta pana la 12900 euro fiind comision bancar. Deci eu la data de 30.04.2008 mai datoram bancii suma de 12900 euro. In planul de rambursare, suma cu care incepe acesta este de 13287 euro dat fiind ca desi mi s-a retinut comisionul la inceput, acesta a fost esalonat pe parcursul celor 10 ani bineinteles cu dobanda aferenta, motivand dumnealor ca art. 5.3 din contract prevede acest lucru. Toate bune si frumoase dar daca eu am platit comisionul cand am luat creditul aceasta prevedere nu devine nula?
Tot la acest art. se mentioneaza valoarea comisionului ca fiind 3% din valoarea creditului. Avand in vedere cele de mai sus inseamna ca eu am platit comisionul de doua ori, odata cash si inca odata in 120 rate lunare plus dobanda aferenta. Doresc sa stiu daca aceasta situatie se incadreaza la inselaciune in dauna avutului personal sau frauda si daca actionand in instanta banca respectiva am sanse de reusita. Pentru mine care sunt pensionara acei 387 euro care cu dobanda ajung la 600-700 euro conteaza foarte mult.