avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate alina@fabrica

Activitate alina@fabrica

Buna ziua! Am o companie platitoare de tva care a incheiat un contract de prestari servicii cu o persoana fizica din Israel pentru a-l ajuta sa gaseasca un apartament in Romania plus alte servicii precum consultanta etc.. Acum vrea sa-i factureze serviciile. Cum va face factura: cu tva sau fara tva? Clientul este persoana fizica cu adresa in Israel.
Multumesc!
Buna ziua! Un pfa infiintat in februarie 2021 a depus declaratia unica in 2021 cu estimat sub plafon si in 2022 realizeaza ca la regularizare depaseste plafonul, De asemenea, la estimat 2022 depaseste plafonul. Cum completez declaratia unica la regularizare? Trebuie sa plateasca cas si cass pentru 2021 si bifez si la estimat 2022 sa plateasca?
Multumesc!
Buna ziua! Este deductibila din impozitul pe venit sponsorizarea catre un club sportiv care nu apare in Registrul entitatilor/unitatilor de cult publicat pe ANAF?
Ei sustin ca sunt club sportiv de drept public si ca sunt exceptie si nu trebuie sa fie inscrisi in registru.
Multumesc!
Pentru cursanti si profesori.
Buna ziua! In cazul unei societati care preda cursuri de limbi de straine si care efectueaza o tabara pentru copii, care sunt actele de intocmit pentru a justifica transportul, cazarea, masa, activitatile etc.?
Buna ziua! Daca obtin venituri din activitati independente pe baza de norma de venit si obtin si dividende peste plafonul de 12 salarii minime brute, platesc o singura data contributia la sanatate? Sau trebuie sa mai adaug un venit in declaratia unica si sa bifez la CASS si la norma de venit si la venituri din invenstitii? 2760 lei*2=5520 lei?
Multumesc!
Buna ziua!
In cazul in care parintii sunt asociati si administratori la o societate comerciala si nu au venituri, se pot inregistra ca si coasigurati la fiica?
Multumesc!
Buna ziua!
Avand in vedere ca incepand de anul trecut firmele nu mai sunt obligate sa-si deschida contul de capital social si sa vireze cei 200 lei minim, fiind obligatoriu sa treaca minim 1 leu in actul constitutiv, care ar fi inregistrarea capitalului social in contabilitate? 456=1012 ?
E ok sa ramana sold in 456?
Multumesc!
Buna ziua. Am inregistrat un contract de munca cu timp partial persoana cu handicap. Aceeasi persoana mai are incheiat un contract de munca cu o alta societate cu norma intreaga. Intrebarea este de ce scutiri la plata impozitelor si contributiilor la sanatate si pensii poate beneficia la cel de al doilea contract de munca si ce documente trebuie sa solicite in acest sens . multumesc
Buna ziua!
Am o intrebare cu privire la renumita declaratie de beneficiar real, cu precadere cand se mai depune?
Conform Legii 108/2020 -La articolul 56, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) și (1^2), cu următorul cuprins:
(1^1) Sunt exceptate de la obligația depunerii declarației prevăzute la alin. (1):
a) regiile autonome, companiile și societățile naționale și societățile deținute integral sau majoritar de stat;
b) persoanele juridice constituite doar din asociați persoane fizice, atunci când aceștia sunt singurii beneficiari reali.
Vine insa modificarea de la La articolul 56, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:
(4) Dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declarația se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.

Asta ar insemna ca in cazul unei cesiuni intre persoane fizice se depune declaratia de beneficiar real sau doar daca asociatii persoane juridice cesioneaza partile sociale se depune declaratia aceasta?