avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate Dnsa

Activitate Dnsa

Vorbesc în drumul comun .

CPP a scris:

Există un așa numit drept la respectarea viații private și există și o infracțiune de violare a vieții private. În funcție de unde vorbesc rudele (la ei in casa, în dependințe) s-ar putea ca dvs. sa aveți o problemă legală.

Bună ziua,mă aflu într o situație delicată.Ne am mutat de 3 ani la moștenirea din partea tatălui meu .Avem drum comun cu frații tatălui .Am pus un sistem de supraveghere video care are și audio inclus ,strict cu vedere către proprietatea noastră,in urma succesiunii.Parte proastă este că i am auzit de nenumărate ori cum mă jignesc ,ei netolerând ideea că ne am mutat acolo.Dacă mă puteți îndruma ce aș putea face,legal ?Sunt efectiv dezamăgită,îmi vine să plâng continuu ,de câtă răutate aud și ei știu că eu aud.
Bună ziua,cum mă pot racorda la utilități apa și fosa septica ,acestea fiind pe terenul meu ,in condițiile in care accesul se face pe drum comun cu vecinul.Dumnealui nu îmi permite sa sap pe drumul comun să mă pot conecta.Va mulțumesc!
Bună ziua,dețin un teren intravilan arabil in mediul rural.Pentru vânzarea lui am nevoie de semnăturile vecinilor?Va mulțumesc frumos!
Bună seara,dețin o proprietate în mediul rural.Accesul îl am din drumul principal prin islazul comunei.As dori să știu dacă pe viitor ,islazul poate fi vândut sau dacă mi se poate interzice trecerea cu mașina până la proprietate.Va mulțumesc!
Succesiunea între ei a fost făcută în 2009 ,in instanță,au fost toți trei frații de acord. Credeți că mai pot ataca acum

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Hotararile se pot ataca ( apel/recurs....) intr-un anumit termen de la comunicare...

Va pot chema in instanta pentru stabilirea limitei de proprietate.... si sr fi ok sa apelati la un avocat daca fac asta.

Va mulțumesc pentru tot!

Voinea Liviu a scris:

Daca va monitorizati doar proprietatea dvs,sa indice vecinul dvs de ce nu aveti voie si conform caror norme legale.

Buna ziua,am nevoie de o lămurire.Am moștenit după tată un teren .Nu am apucat sa fac cadastru . Problemă este că frații tatalui meu nu recunosc suprafața care este înscrisă în schiță topografica ,cu toate că ei au făcut succesiunea după părinți în instanță A fost o hotărâre judecătorească prin care s-au împărțit bunurile între ei .Îmi este teama că ei pot să îmi ia din suprafata terenului.intrebarea este daca pot trece peste hotărâre ,o pot ataca?Va mulțumesc!
Buna ziua,daca mă puteți ajuta cu o nelămurire.Am montate o camera de supraveghere cu sistem audio video la o casa de la țară ( nu locuim permanent acolo). Este strict pe proprietatea mea.Vecinul mă acuză că încalc legea ,îmi spune că nu am voie cu partea audio doar video. Țin să menționez că așa este camera video cu sistem audio incorporat.Va mulțumesc!
Noua lege privind contorizarea individual a energie termice nu vizează spatiile de locuit în bloc ,din cate înțeleg eu din lege.Edte așa?