avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Activitate draghicihome

Activitate draghicihome

Buna ziua,
Care este baza de calcul pentru un angajat cu concediu medical de carantina, angajat ce nu are stagiu de cotizare si a venit cu certificatul medical in luna in care s-a angajat. Stiu ca nu are nevoie de stagiu de cotizare dar nu stiu care este baza de calcul in conditiile in care nu a mai lucrat si nu a mai avut nici un venit anterior lunii in care a intrat in concediu medical. Multumesc.
Buna ziua. Tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier minor si a fost la politie impreuna cu cel vinovat. Acolo politistul a intocmit un proces verbal pe care l-a inmanat celui vinovat si tatalui meu i s-a dat o copie dupa RCA-ul vinovatului si o autorizare de reparatie, spunand ca are tot ce-i trebuie pentru a repara masina. Dupa cateva zile cand a mers la asigurator pentru constatare i s-a cerut si procesul verbal de constatare a accidentului de la politie. Tata a mai facut un drum la sectia de politie (80 km dus-intors si tata are 78 de ani) si la cererea lui de a i se inmana un exemplar din PV i s-a spus ca nu se poate pe motiv ca PV contine CNP-ul celuilalt implicat in accident si nu il poate da. Ce poate tatal meu sa faca acum ? Cum poate intra in posesia PV ? Politistul este obligat sa-i inmaneze si lui PV daca nu este vinovat ?
Multumesc.
Buna ziua. Am obtinut un Certificat de urbanism pentru constructia unui imobil, persoana juridica. Terenul este ipotecat la o banca iar banca imi da acordul pentru constuctie (acord necesar Certificatului de urbanism) doar daca impart terenul, o parte sa ramana ipotecat la banca si o parte, libera de sarcini pe care sa ridic constructia. In acest caz trebuie sa obtin un alt Certificat de urbanism pentru terenul liber de sarcini sau pot folosi Certificatul actual emis de primarie unde apare suprafata totala a terenului ?
Multumesc.
Buna ziua. Locuiesc intr-un condominiu cu demisol + parter + 4 etaje si o curte interioara, comuna, cu latime de aprox 2 m si lungime pe toata lungimea condominiului, aprox 25 m, Curtea interioara este imprejmuita cu gard pe trei laturi si o latura fiind condominiu. Accesul in curte se face printr-o usa direct din casa scarilor, la parter. Problema mea deriva din faptul ca proprietarii apartamentelor de la demisol au incuiat usa de acces in curte motivand prin art 615 din Noul Cod Civil ca trebuie sa li se asigure 2 m in dreptul ferestrelor. In acelas timp spun ca din curte se vede in apartamentele lor si sunt lipsiti de intimitate. Drept urmare aceasta curte comuna (specificata clar in cotractul de VC cu cota indiviza de 8 % in cazul meu si cu diverse cote pentru ceilalti proprietari) este de fapt in folosinta doar pentru 4 proprietari. Acestia si-au scos sezlongurile si isi beau cafea afara, citesc o carte usuca hainele, etc. Doresc sa stiu daca este asa cum spun ei sau pot intra in curte fara probleme ca m-ar da in judecata pe motiv ca m-am uitat la ei in apartament, eu fiind acolo pentru a lua aer curat. Multumesc.
Buna ziua,

Suntem o firma ce comercializeaza produse nealimentare (cosmetice si detergenti) prin agenti de vanzari si magazine proprii. Doresc sa stiu daca ne incadram ca entitate raportoare conform legii nr 129/2019. Incasarile se fac prin banca dar si numerar, urmand ca o data pe zi numerarul sa fie depus la banca (rareori depunem 10.000 euro echivalent in lei, dar reprezinta incasarile pe 2, 3 zile). Trebuie sa declaram o persoana responsabila in relatia cu ONPCSB pana in data de 17.01.2020 ?
Buna ziua. Am CIM cu norma intreaga si functia de baza la un angajator si 2 CIM la alti 2 anjajatori cu timp partial de 4 ore pe zi la fiecare. Cumulat pe zi am 16 ore. Legislatia imi limiteaza numarul maxim de ore lucrate pe luna prin CIM partial la mai multi angajatori sau se refera la un singur anjator ?
Situatia mea este conforma cu legislatia in vigoare sau nu ?
Multumesc.
Multumesc.
Multumesc. Dar pentru marfa cumparata de la furnizori trebuie sa incheiem contarcte ? In general avem, pentru furnizorii mari, dar mai sunt oportunitati unde cumparam cash si nu mai incheiem contracte.
Suntem o firma cu obiect de activitate "comert cu ridicata produse de parfumerie si detergenti" si vindem aceasta marfa catre magazine. Sunt obligat sa inchei contracte comerciale cu toate firmele unde vindem marfa ? Avem contracte cu firmele unde vindem la termen (incasam banii dupa un anumit termen) dar nu avem contracte si cu firmele unde incasam banii in momentul vanzarii. Avem 1.000 de clienti (firme) unde vindem marfa. Avem obligatia sa incheiem contracte cu toate aceste firme ? Daca da, care este articolul din legislatie ce ma obliga sa inchei aceste contracte ? Am considerat ca este suficienta factura fiscala acceptata de cumparator. Precizez ca este vorba de marfa, nu de servicii prestate. Multumesc.