daca sorul are copii la succesiune vor participa iin primul rand copiii si sotul supravietuitor.
daca sotia dovedeste ca a achitat valoarea apartamentului in valoare de 80%singura, dupa pronuntarea divortului, atunci ar trebui sa distingem intre contributiile pe care le-au avut sotii la achizitionarea apartamentului in cauza.
in 1994 hotararea instantei a dispus evacuarea sotului si s-a pronuntat aupra divortului. bun
dar locuinta ?
- fiind cumparata in timpul casatoriei nu s-a facut partajul,?
- asupra locuintei nu s-a pronuntat instanta?
- ce scrie hotararea de la acea data?
daca succesiunea s-a facut la un notar,pentru obtinerea certificatului de mostenitor in original trebuie sa mergeti la notarul care a eliberat certificatul de mostenitor pentru un duplicat sau la camera notarilor din localitatea unde s-a facut succesiunea, ei au un registru cu un exemplar original anexat pentru pastrare.
ce calitate a avut unchiul dvs , in ceea ce va priveste,la data la care s-a facut succesiunea?
daca ati ajuns la majorat el ar trebui sa fie descarcat de obligatii, si dvs sa intrati de drept in posesia mostenirii dvs.
am inteles ca imobilul s-a dobandit prin succesiune.
declaratia notariala se referea doar la recunoasterea participarii in cote egale a cheltuielilor inclusiv a achizitiei imobilului.
si aceasta declaratie o poate da doar proprietarul,respectiv sotia in speta.
o declaratie in fata notarului public prin care sotia declara participarea in cote egale la achizitia si intretinerea locuintei ar fi de folos in situtii extreme.
aceasta declaratie poate fi notata preventiv in cf.
am urmarit cu interes subiectul deoarece si eu sunt consilier juridic definitiv si am aceleasi discutii cu diverse persoane din bransa.
daca citim cu atentie ordinul nr 1813/c/2008 prin care se recunoaste profesia de consilier juridic la nivelul comunitatii europene, art. 13 din legea 200/2004 actualizata in 2008 care atesta profesia de consilier juridic ca o profesie liberala ce poate fi exercitata independent sau in calitate de angajat, precum si art.12 din legea 514/2003 - unde se prevede vechimea de 2 ani in profesie pentru a putea pune concluzii la toate instantele -atunci nu inteleg de ce nu putem profesa in aceasta forma alaturi de avocati.
legea prevede studii superioare in domeniu pentru acordarea consultatiilor juridice daca coroboram articolele amintite mai sus atunci despre ce vorbim?
aceasta ordonanata de urgenta cred ca nu a fost foarte bine inteleasa de cei care au propus aceasta modificare, consultanta juridica nu poate fi data decat de avocati?
nu este admis ca un magistrat care a trecut in avocatura sau un cosilier juridic cu vechime sa dea examen in avocatura si sa faca stagiatura ca un proaspat absolvent, cand in tot textul se pune problema unei mai bune pregatiri, vechime etc
aceasta ordonanta ne ingradeste dreptul de a exercita liber profesia pe care am ales-o si art 41 alin 1din legea fundamentala spune ,,dreptul la munca nu poate fi ingradit.alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera."
din ceea ce relatati contractul de vanzare cumparare este autentificat la un notar public si va certifica dreptul de proprietate asupra imobilului in speta. acest contract a fost inscris in CF implicit prin obligatia notarului de a face inscrierea in CF.
daca declaratiile despre care ne vorbiti au fost date in fata unui notar public acestea va dau dreptul in exclusivitate asupara proprietatii in cauza.
aceste declaratii ar trebui notate in CF-ul imobilului pentru opozabilitate cat mai curand posibil, daca nu ati facut acest lucru pana acum. si in concluzie in urma acestor declaratii dvs. nu mai aveti nici o obligatie fata de bunicul dvs., mai mult sunteti proprietar asupra imobilului in cauza cu drepturi depline.
sotia bunicului nu are nici un drept asupra imobilului deoarece bunicul a vandut imobilul,ori in cauza unui deces nu are ce sa mosteneasca, daca bunicul nu mai este proprietar.
creditul va afecteaza direct, daca nu se platesc ratele aferente in timp util, cel executat veti dvs.