avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Activitate Patisia

Activitate Patisia

24.04.2024

Ora estimata: 11:30

Complet: - CA 3

Solutia pe scurt: Dosar repartizat ciclic la complet CA6. Mentinut termenul de judecată 24.04.2024 la

ora 11:30

Buna ziua într-un proces de moștenire după ce prima instanță miau atribuit terenu s-a făcut apel s-a cerut o alta expertiza unde a fost respinsa apelantului, iar acum am văzută asta pe portalul judecătorii ce inseamna??
Mulțumesc mult!!
Fata a vrut să vină și am scoas bilet ,doar că tatăl ei nu a mai adus-o pt că nu am scos la Madrid ..
Și drept pedeapsa nu a mai adus-o ..
Convenția mea cu el era că el vine împreună cu ea și o lasă la mine oe timpul vacanței până în august iar eu să iau biletul pt întors în Spania ..
Am luat biletul ,dar a zis că nu l-am luat la un aeroport mai apropiat de casa lui..
Fata mea trebuia să vină în vacanță la mine, să îi fac buletinul și pașaportul pt că expira ..
Acu el dorește să facă toate documentele fără să mai am eu drept de semnătura, și mă șantajează că dacă nui dau custodia totală mă dă în judecată .

Dapix a scris:

Dacă are 14 ani, e deja mare, și n-o mai puteți aduce acasă cu forța.
Are deja jumate de discernământ sa decidă, dacă vreas ă vină, vine, iar dacă vrea să rămână în Spania nu aveți ce-i face.

Bună seara! Am o întrebare vă rog mult!
Am o fetiță de 14 ani care lucueste cu tatăl ei in Spania eu fiind divorțată de tatăl ei ,am convenit în urmă cu 4 ani că fetiță să stea și ea la tatăl ei un an sau doi cu Bună credință că să vadă cum e și la el ..fetiță locuind mereu cu mine până atunci..
Au trecut 4 ani de atunci copilul meu e de nerecunoscut, total impotriva mea îmi caută tot felul de motive că nu fac nimic pt ea că eu nu am grija de ea și că actuală soție a tatălui ei este alături și alte lucruri ,spunându-i și mama pe deasupra acum..
Eu nustiu ce mai pot spune am crescut-o până la 10 ani și având mereu pretenția să învețe ,nustiu dacă mă poate condamna cineva nu prea am fost de acord cu needucatia..
Tatăl ei mia spus să îi cumpăr bilet de avion dacă vreau să îmi văd fata, el cumparandu-și pt soție și încă un copil și fata mea ,( așa spune el ) pt a ajunge în România, eu la rândul meu dacă doresc să stea fata mea mai mult la mine să plătesc pt întors în Spania ..
Fata mea fiind minora taxele pt un minor neînsotit sunt destul de mari iar singurul avion care primește este Tarom care ajunge la Madrid ..iar costurile sunt cât 2 salarii de România pt un bilet ,specific când lucrez studiez am și alte probleme de nu-mi permit sa lucrez acum
Acum am reușit să găsesc în sfârșit un bilet pt întors undeva pri august în ruta București Barcelona...
Pt că tatăl ei a spus că e prea departe de domiciliu lor nu mia mai adus fata deși am insistat că îi plătesc drumul și costurile..nu a vrut ..
A venit doar el în România cu soția și copilul lor lasandumi fata în Spania în grija la fata soției lui și soțul dânsei un argentinian care nu ii cunosc și din ce spunea fata mea aceștia nu sunt tocmai cei mai responsabili ,ei depinzând și acu de banii părinților și cunoscându-l printr-un joc..
Acum tatăl fetei mele fiind în România vrea să mă dea în judecata să îi dau custodia totala ,să nu mai am drept de semnătură pt copil ,pt că el spune că să saturat să fie nevoit să ceară mereu procuri și alte documente de la mine ..
Când a luat fata nu dorea pensie alimentara acu el dorește și acest lucru, deși eu când a adus-o în țară sau când am putut am pus și eu câte un pachețel..
Dar eu totuși dacă am plătit un bilet de avion de 200 de euro și el nu mia adus-o pt că motivul ar fi distanta lui deși eu eram dispusă să îi plătesc și acea distanță..
El susține ca prin lege spune avocata lui că eu trebuie să iau până la domiciliu copilului..
Dar eu asa am găsit la Barcelona
Ei mă condamna că de ce nu am luat la Madrid deși preturile sunt colosale nu mi l-am putut permite la Tarom ..
Eu nustiu cum să zic dar în România am stat am crescu t fata și eu nu am fost de acord să stea în Spania ,dacă tatăl ei se mută nustiu cât mai departe de România, eu nu îmi voi mai vedea copilul dacă nu-mi permit bilete de avion asa scumpe?
Bună ziua! Am primit soluția pe scurt de încheierea unui proces de moștenire , unde terenul care se judeca în proces mi-a fost atribuit mie, partea cu ,care mă judec au folosit acest teren în tot acest timp.
Acum după ce acest teren mi-a fost atribuit mie de instanță, reclamanții au continuat să lucreze acest teren ,ignorând ordinul judecătoresc.. acum vă rog să mă lămuriți și pe mine dacă se poate..
Cum se numește fapta lor ,infractiune ,hartuire sau tulburare de posesie sau au greșit și ei ??:)
Precizez că am primit soluția pe scurt de 1 luna jumate unde scrie destul de clar că terenul îmi este atribuit de prima instanță..
Deocamdată nu am primit hârtiile dacă au făcut apel..
Mulțumesc!

Nu au copii ..
Ar dori să știe care e procedura
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Se poate dacă nu exista miza,dacă aveți copii,luptați pt o ,, custodiei nu e recomandat..

Bună ziua, fratele meu dorește să divorțeze, după o căsătorie de 20 ani până in prezent ,fără a avea copii ,în prezent sunt separați de 3 ani fiecare fiind într-o relație de concubinaj atat fratele cât și cumnata ..
Fratele meu ar fi dorit să divorțeze pe cale amiabila la notar ,dar im timpul ăsta cumnata mea nu dă nici un răspuns, fratele dorește să divorțeze cât mai repede deoarece ei sunt amândoi în relații diferite..cumnata mea putând rămânând oricând gravida și complicand lucrurile sau mai rău..
Fratele meu nu stă foarte bine cu banii ,de aceea doresc să vă întreb..
Poate începe procedura de divorț în tribunal fără să trebuiască să angajeze avocat???
Divorț fără avocat în tribunal se poate?


gi-jane2 a scris:

Poate cere in instanță incetarea pensiei de întreținere?

Nu.
oricum, pensia de 220 e mai mult simbolica. Stranfgeti banii si cand se strang mai multi, trimiteti bunuri sau bani etc, dupa cum va intelegeti.
Aveti poprire sau de ce intrebati daca e posibil sa renunte ( sau sa se lipseasca)?

Nu nu am proprire ,de un an jumate locuieste la tatăl ei , și convenția noastră că părinți a fost să locuiască și cu el ( tatal) bineinteles din dorința copilului pt o perioadă, pt. a fi și cu tatăl.
Deoarece cei 220 lei e o sumă intr-adevar modică să zicem eu , am convenit împreună cu el că nu este necesar să o trimit ,eu participând cu pachete cu ceea ce pot din Romania.
Acum nu stiu cât îl pot crede pe cuvant că nu dorește acești bani, și sa se razgandeasca peste 2,3 ,4 ani să zicem să îmi pună în vedere că eu nu i-am platit acești bani ..
De aceea întrebam dacă se poate cumva să facă un document că nu are pretenție la bani lunar ,eu ii pot face pachete de câteva ori pe an destul de consistente ,care depășesc bănuiți și valoare lunară ce ar trebui prin lege să îi dau..
Dar nici nu pot peste 2,3,4 ani să îmi mai solicite din nou că i-ar vrea și pe aceștia,că poate eu atunci nu ii am pe toti odată ,și totuși particip cum pot la cresterea ei.
Multumesc incaodata!
Bună ziua! Fostul soț care momentan locuieste in Spania cu fiica noastră de 12 ani ,nu dorește ca eu mama fetiței să-i platesc pensia alimentara de 220 le deoarece am cazut de acord că voi participa cu bunuri și ceea ce voi dispune pt. a ajuta la cresterea fetiței..
Poate cere in instanță incetarea pensiei de întreținere?
Multumesc!
El mi-a platit 300 de lei 3 ani primul an l-am inteles fiindca nu avea bani iar următori ani să mutat în Spania cu actuală și mi-a platit 316 lei ,deoarece spunea că nu are ..
Acum fata stă în Spania împreună cu el ,și spune că primește bani de acolo ,nu stiu cat și cum..
Eu nu am avut intenția să ii dau copilul de tot ,doar să vadă cum e și cu tatăl ei deoarece eu mereu am ținut să aibă o buna relatie cu acesta.
Liliana Gradinaru a scris:

Inteleg ca aveti un alt copil, dar si celalalt trebuie intretinut de ambii parinti. Nu inteleg ce inseamna „eu avand o in intretinere pana la 10 ani jumate nu am dorit să o opresc fiind de buna credinta”, inseamna ca ati incasat pensie sau ca ati platit pensie?
Nu este relevant ca aveti sau nu venituri, legea romana spune ca plateste pensie acela care are venituri sau ar putea sa le obtina. Din munca, salariu etc. Va puteti lua un job. negociati cu tatal copilului.