avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate ASOS90

Activitate ASOS90


Detin o firma, dar nu am contract de munca, sunt administrator, acum ocupandu-ma de cei 2 bebelusi nu am avut cum sa lucrez, dar in acelasi timp inainte sa raman insarcinata nu m-a lasat el sa lucrez, am terminat studiile (postliceala sanitara si facultatea CIG), si dupa 1 an si ceva am nascut, el vrea sa ii tina la el asta era planul lui de la bun inceput, sa creasca putin copiii si sa plece cu copiii, sa isi caute pe altcineva, pentru ca greseala mea de la bun inceput a fost ca am cedat de fiecare data la fiecare cearta si m-am intors la el, si acum din pacate au ajuns si cei mici in mijloc, am crezut ca totusi cu copiii se va schimba ceva in bine, dar din pacate nu se poate.. el nu are raport bun cu absolut nimeni din familia mea, este o persoana foarte narcisista, si dupa cum a spus-o si el, ca vrea sa ne distruga prin asta..
gi-jane2 a scris:

Daca ati fi lucrat în trecut, ati fi luat indemnizație, luați indemnizație? În cazul unui divort, aveti cu ce va intretine? De unde ati luat cei 2mii de euro? Munciți de dvs, de concubin, primiți?
Concubinul munceste, e implicat în creșterea copiilor, vrea sa ii crească el sau de ce se lupta sa rămână cu el?



Buna ziua.
Explic pe scurt, am nevoie de niste pareri.
Eu stau in casa cu prietenul meu, avem relatie de 9 ani de zile, necăsătoriti. Avem 2 copii, 1 de an 1 si 5 luni si fetita de 4 luni. In urma unor certuri, prea puternice pentru mine, am jucat 2.000€ la casino online, lucru facut si in trecut, probabil mi-a creat o dependență. Acum problema este ca el de o vreme tot imi spunea ca oricum o sa ma lase, si iti tine el copiii, ca eu nu am nici un drept sa ii iau, ca o sa spuna ca eu nu lucrez si ca tot ce prind pe mana joc.. problema nu este ca eu nu am vrut sa lucrez, este ca cu 2 bebelusi chiar nu am cum sa lucrez, si ma ameninta ca ma da in judecata sa isi ia el copiii sa nu ramana la mine nici 1, si ca daca cumva o sa castig vreunul o sa ma distruga. Ce pot face in aceasta situatie?
Buna ziua. Stie cineva, legat de indemnizatia de crestere copil, mi-a spus cineva sa ma interesez, ca pot depune dosarul chiar daca bebe are 1 an acum, si sunt insarcinata din nou, o sa nasc luna asta, doar ca eu nu am lucrat, am avut platita contributia la Cas de 6 luni pana sa nasc (306 lei lunar) si asigurarea la Anaf de 1.500 lei, si am avut incasarile de 16.000€ (timp de 5 luni) pe legea veche anul trecut, si am inteles ca aceste incasari se calculeaza si pentru indemnizatia de crestere copil, stiti cumva ceva legat de aceasta situatie? Si unde trebuie depus dosarul daca se poate? Ideea este ca eu am firma, sunt administrator unic, dar nu stiu daca se calculeaza pentru completarea celor 12 luni, cred ca doar ca PFA se putea, de asta am zis sa intreb din experienta altor persoane, pentru ca cei de la Dgaspc nici macar nu au rabdare sa asculte toata situatia, zic din start ca nu se poate. Multumesc
Ma poate ajuta cineva cu interpretarea noii legi privind concediile si indemnizatiile? La Bucuresti, am achitat la Anaf pentru a ma asigura cei 1.800 lei, ca nu puteam mai mult, iar la Cas mi-au refuzat contractul cu 3 salarii brute, motivul fiind ca acum nu mai merge mai mult de 30 lei, adica 1 salariu brut de 3.000 lei. Este asa? Ca am tot intrebat diferite persoane din judete diferite, si difera. Mi se pare dubios..
Buna ziua. Daca infiintez un Srl, cu gazduire sediu, activitate online, trebuie neaparat facut si punct de lucru? Multumesc
Buna ziua. Am fost chemat la banca, pentru a depune declaratie de venit, nu am firma, am incasari in contul meu personal de cand am deschis contul la banca din iunie 2020 de peste 60.000€. Mi-au cerut detalii despre incasarile din Monese, Revolut(i-am transferat de acolo in contul bancar, aproximativ 15.000€ din ambele, iar restul ii am primiti de la familie direct in cont). Cum este mai bine sa procedez in acest caz? Majoritatea din incasarile primite, au fost jucati la cazino din pacate, ce trebuie sa declar la banca in declaratie? Multumesc!
Buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca ca persoana fizica pentru vanzari online cu incasarile in contul personal, trebuie sa depun declaratie la Anaf, fac asta cam de 1 an jumate, +/- incasari de 50.000/60.000€ de la persoane din afara Romaniei. Pot depune declaratia de venit, si cat se platesc taxe? Si daca nu se poate, ce se poate intampla? Multumesc!
Buna ziua!
Am gasit o masina la un pret foarte mic fata de pretul pietei, mi-a explicat ca masina a fost luata din Germania in leasing, ulterior inmatriculara pe alta persoana in Bulgaria, si apoi in Romania pe numele altei persoane. Oare daca acest autoturism nu a fost achitat iar eu o cumpar si inmatriculez, o sa am eu probleme cu aceasta masina? Sau cel care a cumparat-o? Multumesc!
Buna ziua, as vrea sa plec cu masina din tara in Italia, si acolo legea nu mai permite ca autoturismul sa fie inmatriculat in alta tara daca proprietarul are domiciliul inregistrat acolo. Singura varianta este sa fie autoturismul pe firma, si sa existe un contract de comodat intre firma si pf. Daca firma este a mea, se poate face un contract de comodat intre firma si mine? Am cautat formularul pe internet si este doar intre pf si firma. Multumesc!
Buna seara
Vreau sa vand masina de pe persoana fizica catre firma mea SRL, pentru a putea merge cu ea in Italia.
Dar am anumite nelamuriri;
1. Cum trebuie facuta transcrierea, doar la inmatriculari, apoi primarie la taxe, si schimbata si asigurarea/casco nu?
2. In caz ca o sa inchid firma apoi, care sunt pasii fiind in patrimoniul firmei, daca trebuie platite impozite ceva la lichidarea firmei?
3. Daca se face vanzarea de p.f. cum se face achizitia de catre firma? Sau imi convine sa o donez? Dar sa nu fie greu apoi cand lichidez firma sa o transcriu pe pf..
4. Daca se schimba ceva de pe firma privine taxele/impozitele
Multumesc