avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate dogarisimo

Activitate dogarisimo



ma confrunt cu o problema mai atipica. Contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica. Persoana juridica nu a mai platit chiria de 5 luni, a semnat si stampilat rezilierea contractului de inchiriere in care era stipulat ca ambele parti sunt de comun acord cu rezilierea contractului. Persoana juridica nu paraseste spatiul. Mentionez ca acest contract este inregistrat la Administratia Financiara, este guvernat de Pact Comisoriu de Grad IV, exista extrase de cont care arata neplata chiriei. Mai este nevoie de proces sau se poate merge direct cu executorul pentru a face evacuarea?
se pot face plangeri impotriva judecatorilor care dau hotarari dupa ureche? unde se pot face astfel de plangeri?
intr-un proces comercial de reziliere contract de inchiriere pot cere Curtii de Arbitraj Comercial sa oblige cealalta parte sa imi plateasca cheltuielile de judecata, in cazul in care castig procesul?
Am avut un contract de inchiriere cu o societate comerciala. I-am permis sa isi treaca toate utilitatile pe numele societatii, iar dupa o perioada contractul a fost reziliat din cauza neplatii chiriei. Mentionez ca aceasta societate avea datorii si la facturile de utilitati la data rezilierii contractului. Dupa ce au parasit imobilul am inchiriat spatiul respectiv altei societati si am facut cerere de furnizare a utilitatilor, acestea fiind intrerupte pentru neplata. Cei de la Electrica mi-au semnat noul contract facut pe numele meu, cei de la gaze au refuzat semnarea si inceperea furnizarii gazelor spunand ca nu pot furniza gaze pana nu se platesc acele datorii. Dupa 5 luni de la inchirierea spatiului, chiriasul mi-a cerut rezilierea contractului pentru ca nu putea sa isi desfasoare activitatea din cauza lipsei de gaze. Am reziliat contractul de inchiriere si am inceput lupta cu societatea care trebuia sa furnizeze gaze. Am trimis zeci de mesaje catre aceasta societate, dar mereu raspunsurile erau niste aberatii. In cele din urma, dupa aproape 2 ani, am facut adresa la ANRE. Am primit o adresa spre instiintare care era adresata societatii de gaze in care ANRE arata ca refuzul lor de a-mi furniza gaze este abuziv, obligandu-i sa incheie in cel mai scurt timp contract de furnizare si sa imi furnizeze gaze. Mentionez ca aceasta firma de gaze este unicul furnizor in de gaze pentru aria in care se afla spatiul comercial. Mai mult, am aratat o situatie similara cu a mea, dar diferenta este ca societatea care a solicitat reluarea furnizarii de gaze a obtinut contractul si furnizarea de gaze in 30 de zile, iar mie mi-au inceput furnizarea de gaze dupa doi ani. Pe fond instanta a recunoscut prejudiciul, dar spune ca acesta a fost creat de chirias pentru ca nu si-a achitat facturile si sa ma indrept impotriva chiriasului, iar in apel instanta a respins apelul ca fiind nefondat cu toate ca am depus toate actele din care reiese ca in celalalt caz cei de la gaze nu au mai refuzat furnizarea de gaze ridicand problemele ridicate in cazul meu.
Considerati ca aceasta hotarare este corecta?

Actualizarea prejudiciului conform indicelui de inflatie este facuta automat de judecator sau trebuie sa depun cerere in instanta pentru a cere aceasta actualizare?

in urma unui contract de inchiriere a unui spatiu comercial, utilitatile fiind trecute pe numele chiriasului, au ramas restante la SC Curent SA. Am dat in judecata societatea chiriasa pentru reziliere si evacuare. Am obtinut hotararea judecatoreasca si apoi am inchiriat spatiul la alta societate. AU inceput problemele. Cei de la SC Curent SA nu au dorit timp de 9 luni sa imi furnizeze curent pentru faptul ca acei chiriasi aveau datorii la ei. Le-am explicat ca eu sunt proprietarul, le-am aratat ca am avut proces cu chiriasii, dar datoria catre SC Curent SA nu este a mea, dar doresc sa ma racordez pentru a primi curent. Demersul meu a ramas fara raspuns pozitiv si dupa 9 luni am facut adresa la ANRE. Cei de la ANRE mi-au comunicat spre instiintare ca cei de la SC Curent SA au luat o hotarare ilegala si au abuzat de aceasta situatie obligandu-i ca in regim de urgenta sa incheie contract cu mine, sa trimita la ANRE documentele prin care atesta ca am fost pus in drepturi si sa imi plateasca despagubiri conform Standardului de Performanta. Am fost imediat sunat in urma acestei instiintari, de cei de la SC Curent SA, m-au chemat sa semnam contractul si mi-au permis racordarea la curent. In cele 9 luni am avut un contract de inchiriere cu o firma, contractul fiind inregistrat la Ministerul de finante, care a renuntat la contract dupa cateva luni pentru ca cei de la SC Curent SA nu mi-au permis sa ma racordez la retea, iar chiriasul nu a putut sa isi desfasoare activitatea. Am dat in judecata SC Curent SA si am cerut despagubiri aratand toate demersurile facute in cele 9 luni, am adus documente - contractul de inchiriere, am prezentat hotararea de la procesul cu chiriasii, am aratat corespondenta avuta cu cei de la SC Curent SA, am depus calculul prejudiciului facut si in final sa ma trezesc ca judecatoarea a respins cererea facuta de mine. Sunt pur si simplu iritat de aceasta situatie pentru ca am discutat cu judecatori din alte localitati, au vazut documentele si toti au spus ca sunt indreptatit sa fiu despagubit si ca este imposibil ca un astfel de proces sa fie pierdut. Ma asteptam sa nu accepte intreaga suma, cu toate ca suma ceruta nu reprezinta in totalitate prejudiciul adevarat, dar sa imi respinga cererea este ceva de domeniul SF-ului. Va rog frumos puteti sa imi dati cateva sfaturi?


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
si care e problema daca nu am acordul unuia dintre ei a carui apartament nu e spatiu locativ ci spatiu comercial?