avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate Alejandro1

Activitate Alejandro1

Buna ziua,
Cum ar trebui sa fie redactata procura prin care fostul sot ii da permisiunea fostei sotii sa calatoreasca in strainatate cu copilul?Exista o fraza tip?multumesc
In hotarare scrie ca pot iesi timp de 3 ani in strainatate fara acordul tatalui.Intrebarea mea era daca trebuie sa traduc hotararea de divort,daca la intrarea sau iesirea din alta tara se va controla acest lucru sau controlul e valabil doar la iesirea din Romania..Ca pot circula fara declaratie notariala din partea tatalui,timp de 3 ani,stiu deja ca pot,e stipulat in hotararea de divort

raluk0207 a scris:

Ce scrie în hotărârea de divorț?
Dacă se menționează ca autoritatea părintească se exercita în comun, iar minorul are doar domiciliul stabilit la dvs, nu puteți ieși decât cu acordul tatălui, exprimat prin declarație notariala (nu procură).
Dacă în hotărâre scrie expres ca minorul v-a fost încredințat spre creștere și educare, atunci puteți ieși fără acordul tatălui.

Buna ziua.Pentru a calatori in strainatate cu fiul meu am dreptul,conform hotararii de divort,sa o fac fara procura din partea tatalui timp de 3 ani.Am nevoie de o traducere in engleza a acestei hotarari pt a intra si iesi din tara/ile straine unde as vrea sa ma duc? Sau autoritatea straina nu va controla aceasta hotarare de divort,sarcina fiind exclusiv pt autoritatea din Romania?
Este cetatean spaniol si ma gandesc sa faca la notar o imputernicire prin care sa ii pot face pasaport fiului.Acest document va fi facut in Spania si mi-l trimite sa il traduc si legalizez.Trebuie sa aiba si vreo apostila?De acord pt a calatori nu am nevoie pt ca in hotararea de divort se specifica faptul ca eu suplinesc acordul tatalui pentru a calatori timp de 3 ani in strainatate.

gi-jane2 a scris:

este nevoie fie de o imputernicire pt depunere acte si ridicare pasaport, fie de o declaratie acord.

"Cererile pot fi formulate doar de către unul dintre părinţi atunci când este împuternicit de către celălalt părinte prin procură specială, autentificată în România de notarul public, iar în străinătate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, sau când există acordul scris al acestuia, autentificat în aceleaşi condiţii;"

Tatal cu.. datele lui , declar de proprie raspundere ca sunt de acord ca fiului meu... cu toate datele sa i se elibereze pasaport individual. aveti in link modele de declaratii.
[ link extern ]

In plus, va trebuie si o declaratie acord pt a putea calatori cu copilul, altfel, va uitati la pasaport.

cetateanul carui stat, e ? declaratiile trebuie date in fata notarului, apoi traduse si apostilate.



Buna ziua,vreau sa-i fac copilului meu minor pasaport.Sunt divortata de tatal copilului,el e cetatean strain,eu cu copilul,romani.Cum trebuie redactata procura prin care tatal isi da acceptul pt pasaport?
Buna ziua.Parintii sunt divortati.Tatal are pasaport romanesc,copilul are pasaport suedez,fiind si cetatean suedez si roman.Vor circula,tatal cu pasaport romanesc,copilul cu cel suedez.Mama i-a facut o procura in engleza pt a putea circula cu tatal din Suedia in Romania.In Romania mai are nevoie si de alte documente pt a putea intra si iesi?
Buna ziua,
Am hotararea de divort primita de la judecatorie.Atat hotararea cat si certificatul de divort au aceeasi valoare?Cum as putea obtine in baza hotararii certificatul de divort?
Eu cred ca afirmatia mea referitoare la timp e foarte normala.Cartea de identitate imi expira in scurt timp iar demersurile pt succesiune pot dura pana la 1 luna de zile.

Justitiarul711 a scris:

Daca aveti si acum in buletin domiciliul la adresa parintilor se poate. Daca nu, nu. Afirmatia cum ca ,,nu am timpul necesar pentru a face succesiunea`` nu e normala. Cereti sa vi se dea dar nu vreti sa va indepliniti obligatiile legale de a revendica ceea ce vi se cuvine de drept pentru a nu pune autoritatile pe drumuri nejustificat. In fine. Exista posibilitatea de a formula o cerere prin care politistul sa se deplaseze la domiciliul dvs. si sa constate ca locuiti efectiv la adresa indicata.

Daca imi expira cartea de identitate dar locuinta unde stau este pe numele tatalui care a decedat si nu am timpul necesar pentru a face succesiunea,exista vreo solutie de a imi face o noua carte?
Carei autoritati ma pot adresa pentru a solicita un document in baza caruia se atesta adresa mea de domiciliu in Romania?