avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate MOCANU OANA

Activitate MOCANU OANA

Răspuns la discuția Tata vitreg, adoptie
va multumesc frumos
Buna ziua, o prietena care are un copil ce nu a fost recunoscut de catre tata, cand copilul a implinit 2 ani l-a intalnit pe sotul ei , acum copilul are 8 ani si tata vitreg doreste sa il adopte care sunt pasii de urmat? Mentionez inca o data ca tatal natural nu apare pe certificatul de nastere. Va multumesc!!!
Răspuns la discuția deschiderea succesiunii
Va multumesc ptr raspuns ,o seara buna va doresc!
Buna seara am si eu nevoie urgenta de niste raspunsuri tatal sotul meu a decedat, exista sot supravietuitor si 2 copii, intrebarile mele sunt:
1. In cat timp este legal sa deschidem succesiunea?
2. Ce se intampla daca nu deschidem succesiunea in maximul de luni stabilite prin lege?
3. Ce avantaje sunt pentru noi si care sunt dezavantajele?
4. De catre cine se poate deschide succesiunea?
Discuție act aditional
Buna seara,am nevoie de ajutor, de fapt nu eu, ci mama, mama mea lucreaza la o firma iar acestia au anuntat-o ca de la 1 ianuarie 2011 i se va reduce salariu de la 900 RON, la 750RON, iar tot de la1 ianuarie 2011 i se micsoreaza si timpul de munca de la 8 ore la 4 ore, azi ia dat si actul aditional, dar ea nu l-a semnat ci la cerut sa il studieze, intrebarea mea este: Au dreptul sa i se scada si salariu si sa o treaca si la 4 ore sau este ilegal ce fac? Putem face ceva? Ce ne sfatuiti? Va multumesc anticipat!
Buna ziua, am nevoie de ajutor ca nu mai stiu cum sa procedez. Vecina de deasupra m-a inundat la baie de nu stiu cate ori, am fost la ea la usa de multe ori in aceste 2 luni nimic. Cred ca nu vrea sa repare eu am asigurare la casa facuta ptr banca, pot face reparatia cu ea si ce mijloace pot folosi impotriva ei, chiar de a ajunge in instanta ca sa platesca daune. Va multumesc anticipat ptr raspuns
buna ziua sunt confuza ca nu stiu cat este taxa de legalizare a unei hotarari judecatoresti, unii avocati spun ca e de 3% din valoarea imobilului, sau mi-au spus ca e de 10 % din valoarea imobilului, daca imi puteti spune cat e defapt si unde in lege pot gasi despre ea .
va multumesc anticipat
va multumesc frumos ptr raspuns
Buna ziua am si eu nevoie de un raspuns rapid daca poate sa mi-l dea cineva.Am o ruda care este in proces cu cinevacu privire la u apartament al mamei lor .
Prima intrebare este daca ea nu are chitante in ceea ce priveste inmormantarea mamei ei, pomenile pana in momentul de fata cum se poate dovedi in instanta si ptr a fi luate in considerare. As dori si un act normativ sau un articol.Stiu ca se poate dobandi si prin proba cu martori.Judecatorul este obligat sa le aprobe sau doar daca vrea el.
A doua intrebare ar fi de ce nu se iau in considerare de catre instanta si chitantele in ceea ce priveste plata intretinerii inainte de moartea mamei ei ptr a fi socotite cheltuieli ciu intretinerea ei.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs
Răspuns la discuția dezbatere mostenire
Va multumesc tuturor pt raspuns. Cu stima