Bună ziua, ieri m-am gândit și eu ca f multă lume de aici să fur ceva dintr un magazin tip drogherie, țin să precizez ca nici nu m-a dus capul atât de tare încât sa scot vreo alarma sau ceva, și ce produse mai erau acolo erau testere (am citit ca daca rupi alarmele se pune ca și furt calificat asa ca m-am gândit ca trebuie sa specific), și de altfel normal ca m-a prins, m-au dus in camera etc etc a chemat paza poliția și așa mai departe, m-au dus și la secție mi au luat amprentele mi-au făcut poze etc, mi s a zis ca voi mai fii sunată odată să dau ceva declarații, valoarea a fost de 212 lei, se va întâmpla ceva rău mai departe judecată sau alte chestii de genul? Specific și ca sunt la prima abatere și nu am alte antecedente penale în trecut, nici măcar o amendă. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bună seara, va rog din suflet sa mă ajuți cu un răspuns! Soțul meu a plecat în Slovacia cu un prieten si cu mașina de România ... ok ! Din câte am înțeles că iau prins la furat în magazin de parfumerie astăzi. Încerc sa sun dar din păcate telefonul este închis. Va rog să îmi spuneți dacă este posibil sa ii dea drumu doar cu amendă sau care sunt procedurile în acest caz .!!! Va mulțumesc din tot sufletul pentru răspunsul dumneavoastră! Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Buna ziua! Daca s-a clasat plângerea penală pe motiv că fapta de mărturie mincinoasă a fost comisă fără intenție , sentința influențată de aceasta mărturie poate fi revizuită? Art 16 alin 1 litera b, teza II.a
Bună ziua!
Am o cunoștință ce are nevoie de cazier judiciar pentru angajare, având în trecut o pedeapsă cu 8 luni suspendare și amânare a pedepsei, în anul 2017.
Nu a mai săvârșit o altă infracțiune în cei 3 ani (după cum prevede legea), însă cazierul nu a fost radiat automat (reabilitare de drept), așa cum am găsit în lege. Cazierul îi trebuie până la data de 1 octombrie 2024, se poate face ceva în acest timp?
Mulțumesc!