avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate Duca Oana

Activitate Duca Oana

Răspuns la discuția Furt, prima fapta
Bună ziua,
Având în vedere ca nu mai sunteți înscrisă cu fapte în cazierul judiciar și valoarea prejudiciului, nu trebuie să vă speriați, însă, cel mai probabil, veți fi obligată la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității.

Hdhdhdhdh23 a scris:

Bună ziua, ieri m-am gândit și eu ca f multă lume de aici să fur ceva dintr un magazin tip drogherie, țin să precizez ca nici nu m-a dus capul atât de tare încât sa scot vreo alarma sau ceva, și ce produse mai erau acolo erau testere (am citit ca daca rupi alarmele se pune ca și furt calificat asa ca m-am gândit ca trebuie sa specific), și de altfel normal ca m-a prins, m-au dus in camera etc etc a chemat paza poliția și așa mai departe, m-au dus și la secție mi au luat amprentele mi-au făcut poze etc, mi s a zis ca voi mai fii sunată odată să dau ceva declarații, valoarea a fost de 212 lei, se va întâmpla ceva rău mai departe judecată sau alte chestii de genul? Specific și ca sunt la prima abatere și nu am alte antecedente penale în trecut, nici măcar o amendă. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!


Buna ziua,
Cine detine proba video?
Răspunsul este important, întrucât e posibil sa pierdeți timp si, odată cu el, si proba.
Daca proba video este in posesia poliției, cu siguranță va fi depusă odată cu întâmpinarea daca e in favoarea lor. Daca va avantajează pe dvs., solicitați instanței sa emită adresa către ei in vederea administrării acesteia. Nu o veți primi pe niciun email/cd. Veți merge la termenul stabilit de instanță si, daca v-a fost incuviintata, se va viziona in ședință.

Altfel, daca o eventuală proba video este deținută de un terț - instituție publica/privata/autoritate/persoana fizica/juridică, va sfătuiesc, ca după ce introduceți plângerea pe rolul instanței, sa solicitați dvs. proba pe care o deține acel terț, făcând dovada, totodata, a existenței dosarului in care va este necesară proba, pentru ca daca veți aștepta pana se stabilește primul termen de judecata cu procedura completa, când se analizează probele, lucru care poate fi si la câteva luni de când introduceți plângerea, s-ar putea sa aveți surpriza ca acel terț sa nu mai dețină acea proba.
Doamna/domnule,
Art. 167 din Codul penal enunță exact situația pe care o descrieți, cea a condamnărilor succesive, când termenul de reabilitare se calculează în raport cu pedeapsa cea mai grea şi curge de la data executării ultimei pedepse.
Aceasta situație este descrisă pe larg in literatura de specialitate; vad ca stăpâniți instituțiile juridice, căutați in doctrina, in orice tratat de drept penal - partea generală, la instituția reabilitării.

Concret, in situația expusă, si daca instanța care a judecat prima fapta ar fi știut de existența celei de-a doua fapte, tot ar fi procedat in continuare la judecata cu care a fost învestită, întrucât nu exista remediu procesual pt. ca cele doua fapte sa fie reunite, aflându-ne in faze procesuale distincte.
In ceea ce privește fapta cu numărul 2, cu siguranță la dosar exista cazierul judiciar unde e înscrisă condamnarea pentru fapta 1, de unde clar reiese concursul real de infracțiuni si pt. care este incident art. pe care vi l-am spus la începutul comentariului.
Reabilitarea, de drept in cazul de mai sus, intervine daca nu s-a mai săvârșit o alta infracțiune pana s a împlinit termenul de reabilitare, deci nu are ce sa intervină data fiind fapta 2.
Bună ziua,
Prea puțin probabil să vă răspundă cineva aici.
Așteptați să fiți contactată de catre dumnealui. Cu siguranță i se va permite să contacteze un membru de familie.

Ioanaio24 a scris:

Bună seara, va rog din suflet sa mă ajuți cu un răspuns! Soțul meu a plecat în Slovacia cu un prieten si cu mașina de România ... ok ! Din câte am înțeles că iau prins la furat în magazin de parfumerie astăzi. Încerc sa sun dar din păcate telefonul este închis. Va rog să îmi spuneți dacă este posibil sa ii dea drumu doar cu amendă sau care sunt procedurile în acest caz .!!! Va mulțumesc din tot sufletul pentru răspunsul dumneavoastră! Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Nu trebuie sa faceți nimic.
Uitați-vă pe portalul instantelor de judecata, introduceți nr. de dosar si urmăriți daca se modifica ceva. În orice caz, veți fi citat.
Buna ziua!
Avand în vedere prezenta substanțelor (nu în cantitate mare, ce-i drept) in organismul dvs., soluția poate diferi în funcție de data comiterii faptei, întrucât din vara acestui an s-a modificat legea, nemaiputând fi pronunțată amânarea aplicării pedepsei, ci doar o soluție de condamnare, ceea ce înseamnă automat si anularea permisului de conducere, iar odată cu aceasta s-a mărit si durata interzicerii dreptului de a conduce.
Mai durează pana ajungeți în instanță.
Inainte, de va fi nevoie sa fiți audiat si nu va prezentați la chemarea organelor judiciare, se poate emite mandat de aducere împotriva dvs.
Reformulati, ce spuneți Dvs. nu e motiv de clasare.

augustin florin a scris:

Buna ziua! Daca s-a clasat plângerea penală pe motiv că fapta de mărturie mincinoasă a fost comisă fără intenție , sentința influențată de aceasta mărturie poate fi revizuită? Art 16 alin 1 litera b, teza II.a

Buna ziua,
Din păcate, pana la data de 01.10, instanța nu v-ar soluționa o astfel de cerere si, cel mai probabil, nici Structura de cazier judiciar de la locul de naștere, întrucât au termen de cel mult 20 de zile pentru aceasta.
Desigur ca puteți încerca, fiind singura varianta la îndemână, dar având în vedere ca mai sunt 5-6 zile lucrătoare din luna asta.. șansele sunt slabe.

casianavictor a scris:

Bună ziua!
Am o cunoștință ce are nevoie de cazier judiciar pentru angajare, având în trecut o pedeapsă cu 8 luni suspendare și amânare a pedepsei, în anul 2017.
Nu a mai săvârșit o altă infracțiune în cei 3 ani (după cum prevede legea), însă cazierul nu a fost radiat automat (reabilitare de drept), așa cum am găsit în lege. Cazierul îi trebuie până la data de 1 octombrie 2024, se poate face ceva în acest timp?
Mulțumesc!