avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate Lumiz

Activitate Lumiz

Exista un termen. Caci sesizarea a fost depusa acum 3 ani și încă nu a fost examinata

Cornel Vasile a scris:

Cercetarea şi analiza oricărei sesizări privind existenţa unei posibile încălcări a dispoziţiilor codului de deontologie medicală se fac cu celeritate de către persoanele desemnate cu cercetarea faptei ori de către cei cărora le-au fost solicitate date în legătură cu soluţionarea sesizării, fiind obligate să acţioneze cu maximă diligenţă, netergiversând sau prelungind realizarea atribuţiilor, respectiv comunicarea datelor solicitate.

Buna ziua. Asi dori sa știu dacă exista un termen pentru examinarea sesizării către Colegiul Medicilor. Multumesc
Buna ziua. Asi dori o sugestie pentru urmatoarea situatie. Sunt angajata de 10 ani. Pe post am 6 ani si 6 luni. Conform legislatiei am dreptul la o promovare in grad. Cum se procedeaza in asa caz. Trebuie vre-un demers din partea mea catre conducere? Cum incepe procedura? Administratia ma trimite de la unu la altu, adica la seful mare, apoi la seful direct, runos. Asi vrea sa stiu care este procedura. Multumesc anticipat
Sa inteleg ca si salariile medicilor se maresc de la 01.01.2023 cu 10 %
Știu ca de la 1.01.2023 toți bugetarii vor avea salariile mărite cu 10%. Asi vrea sa știu dacă medicii tot sunt încadrați în aceasta categorie. Tin sa specific ca gărzile sunt plătite la nivelul anului 2018. Multumesc anticipat
Buna ziua.
Asi vrea parerea unui avocat cu privire la următoarea situație. Lucrez la spital la TESA. De la 1 martie asi putea pretinde la marirea gradatiei. Administrația mi a spus că în legătură cu pandemia nu pot beneficia de acest lucru. Tin sa mentionez ca din aprilie conform unui anunț se reiau procedurile obișnuite de examen. Dar managerul zice ca se pot organiza examene numai pentru persoane de conducere. LA fel s au scos la concurs si posturi de medici cu organizarea examenului. Este legală discriminarea aceasta? Va multumesc
Buna ziua. Asi vrea sa stiu daca este legala urmatoarea situatie. La 31 mai am reziliat contractul cu RDS-RCS. Dupa 2 luni am primit instientarea ca am datorie de 30 RON (valoarea abonamentului pentru o luna). Sunand la ei mi s-a spus ca la momentul rezilierii contractului ultima factura nu era emisa. Vreau sa mentionez ca la momentul rezilierii contractului am intrebat doamna la ghiseu daca mai am ceva de plata (am avut restante pana atunci si am platit o suma mai mare de 30 RON). Raspunsul a fost ca sunt la zi cu totul si contractul este reziliat. Intrebarea mea ar fi daca este legal sa mi se ceara sa achit o factura care reprezinta serviciile acordate in baza unui contract deja reziliat? Conditia de reziliere a contractului nu este cea de a nu exista restante pentru acest contract la data rezilierii? Multumesc.
Sunt cadru medical si asi vrea sa stiu daca este legal refuzul administratiei spitalului de a-mi acorda concediu de odihna pe perioada situatiei de urgenta. Mentionez ca am 18 zile de concediu pe anul 2018 si daca nu le iau se vor pierde. In cazul refuzului administratiei pot pretinde la plata acestor zile? Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția demisie
Am fost angajata pe post de asistenta cu semnarea contractului corespunzator. Dupa 2 ani am fost desemnata ca asistenta sefa (coordonator) (acum 10 luni, caci nimeni nu vroia sa fie practic mi s-a impus pentru acreditare. mentionez ca nu am cei 5 ani de vechime necesari deaceea si nici nu primesc indemnizatie - nu stiu cat de lega este). Nu am semnat nici un alt contract pentru functia de asistenta sefa. Eu vreau sa raman pe postul meu initial de simpla asistenta pentru care am si semnat contractul. In urma Dispozitiei am semnat decat ca am luat la cunostinta cu obligatiile asistentei sefe si mai mult nimic.
Răspuns la discuția demisie
Nu am mentionat nimic, caci nu stiu in asa caz daca prevede legea perioada de preaviz