avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate Alexa876

Activitate Alexa876

Ce reprezinta maximul general si special? Care este maximul general si maximul special la infractiunea de furt?
Oricum are drept de abitatie pe apartament, e instituit prin lege, iar daca defunctul nu a decis altfel ramane in apartament. Vine in concurs cu un mostenitor privilegiat deci 1/4 faceti reductiunea.

Dvs. veti incheia un contract cu termen suspensiv. Aceasta inseamna ca exigibilitatea se suspenda pana la data la care va plateste contractantul. Daca nu va plateste puteti cere rezolutiunea contractului, puteti cere constituirea de garantii, etc. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta da, de principiu, nimeni nu poate fi tinut cu forta in indiviziune. Dar partea buna e ca se limiteaza abuzurile si de principiu veti primi suma la pretul pietei, iar nu o sulta stabilita dupa placul coproprietarului.

maria162 a scris:

Va multumesc pentru raspuns ! Mai nou mi.au spus ca ma cheama in instanta pentru iesire din indiviziune si avand in vedere ca am o cota mica nu imi dau terenul in natura ci o sulta care va fi egala cu suma primita de ceilalti pentru ca vor depune la dosar contractele cu ceilalti care au vandut.Este adevarat acest lucru sau va fi numit un expert care va face o evaluare si in functie de aceasta voi fi despagubit?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident ca puteti cere un alt pret, legea nu instituie in sarcina dvs. nicio obligatie de instrainare a vreunui drept patrimonial. Dvs. va aflati in pozitie dominanta, daca vreti vindeti daca nu, nu. Nu va poate obliga nimeni sa acceptati un pret care nu va convine.

maria162 a scris:

Buna ziua ! Sunt coproprietar al unei cote de teren alaturi de sapte veri. O persoana juridica a cumparat dreptul de proprietate de la toti ceilalti. Cumparatorul doreste si cota mea de teren dar mie nu imi convine pretul, pentru ca este mult sub pretul pietei. Acesta spune ca nu imi poate plati mai mult decat celorlalti. Avand in vedere ca nu ne.a adunat pe toti sa facem o negociere a pretului ci a cumparat pe rand de la fiecare cota de proprietate , pot cere un alt pret ?

Puteti incheia orice fel de contract doriti, atata timp cat nu contravine legii sau ordinii publice si bunelor moravuri. Legea civila are la baza principiul consensualismului. In cazul dvs, o locuinta, trebuie sa respectati cerinta ad validitatem pentru imobile, respectiv forma autentica.

OMKE a scris:

Doresc sa vand o locuinta. Cumparatorul nu-l poate achita decat in anul 2020 dar s-a oferit sa-mi plateasca un avans. Pot incheia un contract pentru asta? Ce conditii legale obligatorii trebuie sa indeplineasca cele 2 parti? Multumesc.

Răspuns la discuția Stare civila
Lamentabila solutie, domnule Kiritescu. La ultima verificare, instanta poate in momentul incuviintarii adoptiei sa dispuna, la cererea adoptatorilor, schimbarea prenumelui celui adoptat.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

buna seara,
Nu, schimbarea se face pe cale administrativa.

Răspuns la discuția Important!!!
Cu tot respectul... nu mi-ati spus nimic. Incalcati la nesfarsit regula circularitatii!!!
Discuție Important!!!
Care este diferenta intre verificarea de scripte, expertiza grafologica si inscriere in fals?
Răspuns la discuția Abuz de drept
Problema sunt banii acum? Pur si simplu am pus in discutie o problema care ar trebui sa fie simpla pentru un jurist(banuiesc). Dar vad ca evitati raspunsul
Vreau sa aflu pana unde prin refuzul de a da acordul isi exercita dreptul in mod normal. Pana la ce limita? Si de unde incepe abuzul de drept.

mihaipascu a scris:

Aveti un teren, doriti sa ridicati un bloc, ceea ce inseamna ca aveti posibilitatea financiara pentru asta.
Curiozitatea mea: pentru ridicarea constructiei, tot la consultanta gratuita apelati?