avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate lumyana

Activitate lumyana

Va multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Nu are cum sa se adauge, intrucat dvs in acea perioada ati avut alt raport de munca .

Buna ziua. Sunt cadru didactic. Intr-o vacanta, eu fiind in concediu, am lucrat cu contract in baza specializarii de pe diploma de licenta si datorita careia predau disciplina ca profesor in prezent, repet-intr-un concediu de profesor, am lucrat vreo 35 zile ca didactic auxiliar, pe baza aceleiasi specializari, in alta scoala. Există o normă care este în vigoare pentru recunoașterea vechimii avută în alte sectoare de activitate ca vechime în învățământ. Este vorba de art. 4 alin. 4 din HG 582/2016: ”Constituie vechime în învăţământ şi perioada în care persoana angajată în învăţământ, provenită din alte sectoare de activitate, face dovada că a profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, numai în cazul în care ocupă un post didactic în aceeaşi specialitate.”
Intrebare: se adauga aceste zile la vechimea in munca sau la vechimea in invatamant? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,

In luna decembrie mi s-a incarcat in contul de abonat de telefonie mobile, fara sa stiu, suma de 3 euro pentru SMS la numarul 1263 despre care nu stiu cu ce se ocupa. Am transmis acum o saptamana un mesaj companiei de telefonie de la care nu am primit raspuns pana acum. Situatia este abuziva si nu este pentru prima data.
Partea buna a lucrurilor este ca nu e decat un mesaj, dar pot sa ma trezesc oricand cu mai multe ...

Ce pot face ca sa preintampin acest lucru?
L. Popescu.
Buna ziua,

Ca urmare a faptului ca am dorit sa fac abonament la o companie de telefonie mobile, am descoperit ca figurez in baza de date PREVENTEL pentru un o datorie de acum 10 ani achitata.

Este corect acest fapt, mai ales ca din aceasta cauza respective companie mi-a cerut o garantie de 100 ron pentru 6 luni?

Am renuntat la abonament deoarece sunt alternative, dar am considerat ca o jignire situatia respectiva (exclude faptul ca fiecare companie de telefonie cere oricum o garantie la achizitia unui abonament).

Unde trebuie sa semnalez acest fapt ca sa nu mai figurez acolo? Se poate face ceva in acest sens?

Va multumesc.

Buna ziua.

Sunt divortata de cativa ani , iar din casatorie a rezultat un copil, in prezent minor. Fostul sot fiind un an in somaj (ian-dec 2007), a cerut micsorarea pensiei, stabilindu-se la 82ron.
In afara de faptul ca fostul plateste pensia si se intereseaza de copil doar cand isi aduce aminte, in plus el are din ian.2008 serviciu si fara a se prezenta la procesul de majorare a pensiei pt copil, intentat de mine, s-a decis de catre instanta Craiova (iunie 2009) ca el sa plateasca minimul pe economie-120ron (fiind o crestere de la 82ron).

L-am reclamat odata si la parchet si mi s-a raspuns dupa 2 ani ca nu e rea intentie fapta lui, au facut diverse cercetari dar numai faptul ca are serviciu nu l-au descoperit; acest lucru care l-am aflat eu in schimb de la ITM de curand, el figurand cu job pe cartea de munca imediat dupa incheierea somajului in prezent cu 700 ron salariu.

Din spusele si atitudinea lui-dar acest lucru nu il mai pot verifica- firma la care lucreaza ii apartine.

Interesul lui pt copil e aproape 0,alt copil nu mai are, si motiveaza ca e mereu ocupat (face comert cu cartele telefonice).

Cum pot afla daca firma e a lui?
Daca nu ma insel asupra acestui lucru, ce drepturi ii revin atunci copilului ?

Am zis de multe ori ca sa sterg cu buretele trecutul, sa fac ceva ca sa il scot pe fostul sot din drepturile lui parintesti (lucru imposibil) fara sa tin cont de copil, dar cand cel mic imi cere ba una ba alta, imi amintesc ca are si un tata care are obligatia de a-l sustine, cel putin financiar.

Numai cu legea am reusit sa obtin ceva pentru copil.

Va multumesc anticipat.

Va multumesc inca odata! Succes si dvs in dezlegarea tuturor itzelor!
Va multumesc.
Revin cu o intrebare asemanatoare: este adevarat cu dupa cativa ani el poate avea mai multe drepturi la proprietatea ei, doar pt faptul ca sunt sub acelasi acoperis?
Buna ziua!

Situatie care o prezint este referitoare la o relatie in concubinaj veche de 2 ani. Cei 2 locuiesc in locuinta ei, locuinta cumparata de Ea cu ajutorul unui credit ipotecar, inainte de a-l cunoaste pe El. Numai Ea plateste ratele aferente creditului ipotecar, precum si alte rate la bunuri achizitionate inainte de a incepe relatia dintre cei doi. Contributia lui la aceste rate este 0, el suportand numai cheltuielile lui la intretinere si mancare.
Ce beneficii poate avea El in viitor de pe urma aceste relatii, in privinta apartamentului? Poate deveni automat coproprietar? Mentionez ca El are mutatie in aceasta locuinta.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In luna iunie 2008 am construit, cu acordul asociatiei de proprietari, sarpanta deasupra apartamentului meu, deoarece stau la ultimul etaj. Bineinteles, ca de atunci vecinii nu ma mai cunosc deoarece numai eu am suportat cheltuielile necesare(proiect, autorizatie, executia lucrarii) iar ei doreau initial sa imi dea doar o mica parte din cheltuielile corespunzatoare dar nu mi-au dat nimic pana azi.
Cum pot sa imi recuperez cheltuielile in acest caz? in baza carei legi? pe cine sa trag la raspundere? pe vecinii din bloc, pe cei de pe coloana mea - caci deasupra noastra e construita sarpanta, sau asociatia? Mai am vreo sansa sa imi recuperez din bani?
Va multumesc anticipat.


Răspuns la discuția credit nevoi personale
Va multumesc mult pentru raspuns.
Se pare ca nu toti oamenii legii cunosc legea. Pacat ca ei ocupa niste posturi degeaba.
Eu am renuntat la a mai revendica ceva dupa hotararea judecatoreasca data.
Nu stiu daca acum mai poate face in acest sens, adica sa deschid un alt proces. Mai ales ca ma voi lovi de aceiasi oameni si aceleasi principii.

Succes in continuare!