avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate marillion

Activitate marillion

nc_neagu a scris:

Lucrez intr-o companie de distributie care accepta la plata pe scara larga instrumente de plata (cec;BO).Stiu ,cel putin ,statistic vorbind ca cec-ul este mai sigur d.p.d.v. al sigurantei platii. Intrebarea mea este care instr. din cele doua este mai util ,in caz de neplata, privind recuperarea creantei ?


Nici unul sau ambele. Adica e tot aia. Aici nu e vorba de utilitate, intrebarea e pusa gresit.
BO este un titlu de credit, CECul este un instrument de plata. Daca ar avea aceleasi functii, ar exista un singur titlu formal de creanta, nu trei ( bilet la ordin, cambie, cec ). Toate aceste titluri de creanta au exact aceeasi putere executorie, iar utilitatea lor din acest punct de vedere e egala, toate iti dau posibilitatea sa il urmaresti pe debitor pe calea executarii silite. Insa, debitarea contului pe calea executarii silite e frectie la un picior de lemn, ceea ce conteaza e doar sa stii sa iti alegi cum trebuie partenerul de afaceri. Un jurist iti va spune ca trebuie sa il executi silit etc., insa tu comerciant, ai nevoie la termen de valoarea inscrisa in titlu, nu te ajuta cu nimic o stampila cu "NOI, PRESEDINTELE ROMANIEI" pe bo/cec. Cred ca cel mai bun lucru pentru caz de neplata este rachetul moldovean/ucrainean, angajat in firma pe postul de "CASIER".
Răspuns la discuția SPETA
Mai trebuia precizat UNDE anume este acel imobil, pentru ca in situatia situarii lui in Ardeal sau Bucovina exista la acel moment regim de Carte Funciara. In celelalte cazuri, raspunsurile de pina acum sint cele bune, dar pentru o siguranta mai mare ar trebui urmata uzucapiunea; este nerecomandabila calea necontencioasa atit timp cit la Biroul de cadastru ... in prezent lucreaza ingineri nu juristi conform noii organizari.
Problema o rezolvi foarte simplu daca o expui corect ceea ce nu este cazul.
Răspuns la discuția emailul ca proba in instanta
Printr`o expertiza tehnica cu o valoare probanta relativa in instanta ( nu trebuie uitatat nici "interesul" judecatorilor familiarizati mai mult cu martori sau inscrisuri preferabil autentice ) prin care se va incerca sa se dovedeasca valabilitatea acelui mail ( sau emailuri, daca sint mai multe ), nu se face decat sa se complice problema, singurul lucru cert fiind ca onorariul expertului va creste proportional cu dicultatea expertizei. Desi secolul XXI ar trebui sa ne invete macar sa`i folosim avatarurile in scopuri divesre, singurul sfat pertinent este din pacate de a gasi doi martori buni ce pot proba existenta legaturii extraconjugale.
1. DA 2. NU
Timp determinat poate insemna si o luna, un an etc.
Nulitate : netimbrare sau timbraj insuficient, nedepunerea apelului la instanta a carei hotarire se atca, nemotivarea recursului etc. Vezi netemeinicie etc.
Răspuns la discuția apel la un avocat
Nu, nici pe departe, insa e preferabil un avocat, lucratorii de la CC ( Camera de Comert ) fiind doar niste indivizi care dau copy-paste la statute facute de avocati.
Răspuns la discuția investitor strain
Un investitor strain, chiar vorbesc serios, ar trebui sa nu vina in Romania, daca vrea sa faca afaceri. Eu, unul, n`as veni aici cu bani, nici mort, mai bine ma duc in Bulgaria. Asta e, chiar daca voi fi injurat !