Buna ziua, detin un certificat de handicap accentuat și conform legii sunt scutit de la plata impozitului pe salariu . Banii aceștia revin angajatorului sau angajatului?
Mulțumesc!
Buna Seara!
O intrebare legata de concediul prenatal al sotiei. Sotia este insarcinata in luna a 9-a ,din luna a treia a stat in concediu de risc maternal, Acum cand a primit salariul ce trebuia sa fie 85% din brut a primit mai putin decat in risc maternal cand salariul era de 75% din brut, Mentionez ca brutul in ultimele 6 luni (risc maternal) e in jur de 6000 lei/luna. intrebarea mea este daca in prenatal trebuie sa castige 85% din cei 6000? sau calculul se schimba datorita riscului maternal?.
Multumesc!
Buna ziua,
Legat de programul prima casa sau o noua casa cum se numeste acum, impreuna cu sotia avem o casa la tara dobandita prin contract de vanzare cumparare, daca o vindem suntem eligibili pentru programul o noua casa ?
Multumesc!
Buna ziua,
Tatal meu traieste in concubinaj cu o doamna de aproximativ 20 ani.
Ar putea aceasta doamna, sau rudele ei sa intre ca mostenitori, dupa moartea tatalui meu?
Mentionez ca tatal meu va dobandi o casa ca urmare a decesului surorii lui (matusii mele).
Va doresc o zi buna si astept cu interes raspunsul dvs!
Buna ziua, in noiembrie am facut accident din vina mea ( neacordare de prioritate) s-a sunat la 112 am fost transportati la spital dar nimeni nu a depus plangere. Dosarul este la procuratura si astept decizia de neincepere a urmaririi penale. La ce amenda sa ma aștept?
Mulțumesc!
Buna ziua, daca incep un nou job si nu am intrerupere in ultimul an in campul muncii si aflu ca sunt insarcinata si intru in concediu pre natal , nu primesc concediu platit daca nu am cel putin 6 luni la noul loc de munca?
Multumesc!
in conditiile in care angajatorul te obliga sa semnezi un act aditional care stipuleaza ca daca demisionezi in urmatorii 2 ani din momentul semnarii contractului de munca trebuie sa returnezi tot salariul incasat pana la data respectiva fara sa acorde nici un fel de scolarizare sau alte beneficii banesti suplimentare este legal?
Multumesc!