daca veti reusi sa achitati datoria, trebuie sa mergeti la executor cu dovada platii.
in cazul in care platiti toata suma dintr-un singu cont deschis la o banca, acel cont va deveni functional din momentul in care achitati. pentru ca celellate banci sa deblocheze conturile e nevoie de ordinul de ridicare a popririi din partea executorului, in original sau eventual o copie certificata de catre acesta.
daca conturile deschise la alte banci nu sunt blocate nu este nevoie, sa ii anuntati.
1. in primul rand in momentul in care va deschideti un cont la o banca, oricare ar fi ea, veti semna un document ( de regula conditiile generale de afaceri sau se stipuleaza expres in cererea de deschidere de cont,) prin care va dati acordul de folosire a datelor personale si acela de a verifica aceste baze de date ori de cate ori banca considera necesar.
2. ITM-ul nu furnizeaza date despre o persoana unei banci, si deasemenea banca nu are dreptul sa ceara asemenea informatii. daca s-a intamplat, probabil ca exista o "relatie" mai putin formala intre un angajat al unei banci si unul de la ITM.
3. la contractarea unui credit va dati acordul de a fi verificat la angajator, de altfel cum se pot verifica inscrisurile pe care le aduceti? cel care semneaza pe acea adeverinta de venit este raspunzator pentru veridicitatea acelor date. pe fiecare adeverinta de venit se va trece o persoana de contact, numarul de telefon si un numar de intrare/iesire.
exista posibilitatea de a introduce cecul cu plata cu conditia sa depuneti o declaratie pe propria raspundere prin care declarati ca aneterior datei de 08.12.2008( data de la care se folosesc instrumentele noi) ati avut tranzactii sau ati incheiat conventii fara ca acestea sa fi fost materializate in documente cu caracter probatoriu.
creditul este destul de mare. mi-e greu sa cred ca ati luat o asemenea suma fara o garantie...
este credit de nevoi personale fara garantii?
de regula, daca ziua de scadenta a ratei creditului sau a depozitului este o zi nebancara ( sambata, duminica, sarbatoare legala), urmatoarea zi lucratoare va fi considerata data scadenta.
nu cred ca exista o astfel de practica, de a se percepe comisioane penalizatoare pentru ca scadenta e intr-o zi nebancara X-(
puteti sa cereti un extras de cont din luna decembrie si puteti verifica cat a fost rata pentru acea luna. daca ati platit exact rata conform scadentarului, puteti sa adresati o plangere conducerii bancii pentru neprofesionalismul angajatului respectiv.
poate existau niste comisioane de care nu stiati, cum ar fi de exemplu comision de administrare cont curent, care se plateste lunar sau anual ( depinde de banca), si poate angajatului respectiv i-a fost mai la indemana aceasta abordare.
creditul este luat de dumneavoastra sau sunteti garant?
in termen de 24 de ore de la data refuzului, banca trebuie sa inregistreze la CIP incidentul.
in cel mult doua zile ar trebui sa aveti biletul si justificarea refuzului.
puteti retrage banii din banca, dar nu mai mult de 10.000 lei pe zi pentru plati diverse.
pentru sume ce depasesc 10000 lei pe zi trebuie sa aveti justificari: avans salarii, salarii( cu conditia sa prezentati statul de salarii), dividende, restituire creditare societate, achizitii persoane fizice ( trebuie sa prezentati la banca un borderou de achizitii).
plafon de casa nu mai exista, deci puteti tine in casieria unitatii toti banii
din pacate acesti indici sunt stabiliti de piata, si nu de fiecare banca in parte.
in functie de evolutia lor se modifica si dobanda dumneavoastra.
trebuie sa verificati in contractul de credit modul de calcul al dobanzii.
dobanzile in aceasta perioada sunt foarte mari astfel ca daca aveti o dobanda calculata dupa formula EURIBOR/BUBOR la 1,3,6 luni +marja bancii, e posibil ca suma lunara de rambursat sa creasca.
depinde de contractul de credit pe care l-ati semnat.