avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Claudia Baltatescu

Activitate Elena Claudia Baltatescu

Depinde de prevederile mentionate in CCM la nivel de unitate, insa nu vad de ce nu ati beneficia de indemnizatia de la stat ...:) Pe perioada concediului de crestere copil, contractul individual de munca este suspendat ( nu prestati munca) deci nu aveti drepturi de natura salariala.
Instantlife a scris:

claudia baltatescu a scris:

Forma autentica a actului modificator adoptat de catre asociati este obligatorie atunci cand printre bunurile reprezentand aport in natura se afla un teren. Pentru taxe - discutati cu un notar


Dar nu este un act modificator. Este un act constitutiv. De aceea am citat art 5. Daca ar fi fost o constituire "normala" n-as mai intreba, dar in cazul divizarii situatia este mai complexa.

Cred ca ar trebui sa studiati Leg.31/1990 cu modificarile si completarile ulterioare, unde la titlul IV aveti specificatii clare. Puteti consulta si site-ul onrc-ului unde la "Formulare" va explica exact pasii ce trebuie urmati in cazul unei divizari si ce documente trebuie.
Forma autentica a actului modificator adoptat de catre asociati este obligatorie atunci cand printre bunurile reprezentand aport in natura se afla un teren. Pentru taxe - discutati cu un notar
Răspuns la discuția drept de preemtiune
Societatea pe actiuni nu poate avea drept de preemtiune la dobandirea propriilor actiuni. Conditiile de dobandire a propriilor actiuni la SA sunt stipulate la art.103ind.1 din Legea 31/1990. Dreptul de preemtiune il au administratorii fonadatori ai societatii.

Pentru salariatii care solicita concediul inainte de a implini un an de la angajare, concediul se acorda proportional cu perioada lucrata.
Concediul neefectuat integral in cursul unui an calendaristic se poate lua pana la sfarsitul anului urmator.
Răspuns la discuția reducere activitate unitate
dghterjud a scris:

Buna,

Am nevoie si eu de cateva informatii.

Lucrez la o companie care doreste sa aplice, ca masura de reducere a costurilor, o reducere a programului de la 8 ore la 6 ore, precum si reducerea salariului cu o pondere de 25% .

Care sunt mijloacele legale prin care se poate face acest lucru?
Este posibila reducerea salariului fara acordul angajatului?
Se poate face revenirea la salariul initial in mijlocul lunii - de exemplu, in data de 15?

Multumesc,



Se face o adresa de informare din partea angajatorului catre angajati (individual) prin care li se aduce la cunostinta faptul ca, datorita problemelor economice ale societatii, se modifica programul de lucru al salariatului de la 8 la 6 ore si reducerea salariului corespunzator timpului lucrat de catre acesta (25%), plata salariului se va face la data de ..., daca se schimba si functia, atunci se va mentiona si acest lucru. Angajatul va trebui sa scrie pe adresa "Am luat la cunostinta si am primit un exemplar, astazi data...." Binenteles, cum a spus si Elis, trebuie facut si actul aditional la contractul de munca prin care se stipuleaza cele mentionate in adresa de informare.

ifrimcristina1 a scris:

Buna seara,

va rog sa-mi spuneti si mie daca se poate ca eu care am un contract de munca normal de 8ore/zi la un angajator si doresc ca o parte din timpul meu sa-l dedic unei alte functii si sa fac un act aditional prin care sa mentionez ca 2 ore cu salariul x lucrez pentru functia x si 6 ore cu salariul y lucrez pentru functia y fara sa fiu nevoita sa mai fac un alt contract de munca?

Va multumesc

Prin act aditional si cu un salariu distinct fata de cel initial, nu se poate.
Se poate face act aditional prin care se mentioneaza si functia a -IIa, cu atributiile postului aferente si cu salariu marit corespunzator celor doua functii. Actul aditional este de fapt o completare, modificare a contractului de munca incheiat cu angajatorul. Vedeti sfatul d-nei Florentina pt. cumul de functii - ceea ce inseamna incheierea contractelor de munca individuale pt. fiecare job.
mihaela mocanu a scris:

Sunt in concediu medical in urma unei interventii chirurgicale ginecologice facuta acum trei saptamini si ma anuntat patronul laboratorulu de analize unde lucrez ca asistenta medicala ca urmea za cind ma intorc sa desfinteze postul meu ( pentru ca citez : nimeni nu ia medical in firma mea si o sa ma razbun ). As vrea sa stiu va rog daca la incetarea contractului trebuie trecut motivul din aliniatul 2 al literei 65 cu care el il va inceta( cand am fost sa duc concediul medical mia aratat ca avea deja facuta hirtia de concediere pentru intimidare sunt convinsa) , daca mai am dreptul in perioada preavizului la bonurile de masa , daca pot absenta in perioada preavizului pentru a cauta alt loc de munca, daca este obligat de lege la alte plati conpensatorii in afara de cele salariale , daca pot sal actionez in judecata pentru ca motivul real nu este cel invocat de d-lui adica desfintare postului . Multumesc pentru raspuns . Mihaela Mocanu

Nu aveti cum demonstra ca motivul concedierii este razbunarea. vedeti cele mentionate de Elis
Se poate face act aditional la contractul de munca, prin care sa fie specificat faptul ca aveti atributii de statistician si cu salariul de.... insa trebuie sa discutati cu seful dvs. acest aspect, atata timp cat ati acceptat tacit aceasta atributie ...:)
Răspuns la discuția concediu odihna
stelarman a scris:

o intrebare simpla: este angajatorul obligat sa acorde o transa de minim 15 zile sau se poate si altfel?

Daca exista contract colectiv, regulament intern la nivelul societatii, sau alte norme interne ale societatii se poate acorda si fractionat concediul de odihna, nu neaparat in transele expuse in Codul Muncii.