Buna ziua.
Am o speta noua, care ma depaseste. Art 420 din cod de p. civila ii da dreptul custodelui la o remuneratie pentru ca are bunurile in custodie. Suma se stabileste impreuna cu lichidatorul judiciar. Custodele semneaza un contract de custodie in care se stabileste aceasta suma. Custodele trebuie sa isi declare acest venit la administratia financiara sau fiind semnat cu o societate in faliment reprezentata de lichidatorul judiciar provizoriu trebuie retinere la sursa.
Multumesc.
Buna ziua. Am platit taxa de viciu pentru jocuri de noroc, dar nu am depus declaratie la finante, deoarece nu e nimic prins in d100, acolo unde am declarat taxa aferenta fostelor bilete de intrare precum si taxa de autorizare. Cei de la finante spun ca trebuie sa depun declaratie pentru suma platita, dar nici ei nu stiu sa ma indrume. Exista cumva o alta declaratie in afara de d100 pe care as putea sa o depun? multumesc.
Va multumesc. Cred ca asa am sa fac:D
Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema in sensul ca am un bar de noapte si sunt inregistrat la finante ca platitor de impozit pe profit, iar contabila imi spune ca imi va impozita separat veniturile cu 5%, pentru ca in declaratia de impozit pe profit depusa acum pentru 2013 apare si o rubrica in care se specifica impozitarea cu 5% a veniturilor din activitati de natura barurilor de noapte.
Codul meu caen este 5630 activitati de baruri si alte activitati de servire a bauturilor, dar ma incadrez la impozit pe profit. Nu sunt microintreprindere.:sorry: Este normal sa platesc inca 5% din venit? Am intrebat-o in ce baza face acest lucru si nu stie sa imi spuna ca e ceva in codul fiscal in acest sens, dar a citit pe net si s-ar putea ca o lege de acum nu stiu cati ani sa fi intrat in vigoare. Va rog, ma poate lamuri cineva cu ceva concret?:((#-o
Va multumesc mult.
Buna ziua! Societatea la care lucrez a cumparat in luna iunie un auto de la o persoana fizica pe baza unui contract de vz-cump. Acesta are valoarea de 10000 lei. Masina a fost inmatriculata in iulie. Eu vreau sa va intreb daca inregistrarile contabile le fac la momentul achizitiei cf contract, sau la momentul inmatricularii.
Deasemenea, as vrea sa stiu daca in acest caz deduc tva.
Adica % = 404 10000
213 8064.51
4426 1935.49
sau pur si simplu 213=404 10000?
Va multumesc!:">
Buna ziua. Am urmarit putin discutiile pe forum si aici mi s-a parut ca pot subscrie si eu.
Am urmatoarea problema: societatea la care tin ev. contab. are un punct de lucru inchiriat de la pers. fizica. Lunar, acea persoana fizica emite o chitanta prin care declara ca a primit c-val chiriei pe luna curenta. Cine a tinut pana acum ev. contab. nu a inregistrat aceasta chitanta. Este corect? Care sunt inregistrarle contabile in acest caz?
Va multumesc
Multumesc. Nu, nu sunt utilizate in alte scopuri.
Buna ziua. Societatea la care lucrez este organizator de jocuri de noroc si avem cumparate 2 auto mici, un ford si un peugeot pt interventii si reparatii la aparatele de joc din diverse localitati. In acest caz, sunt deductibile bonurile de carburant?
Va multumesc.
Buna ziua. De astazi incep sa tin contabilitatea unui bar si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta cu o monografie contabila, inregistrari la facturile de marfa etc. Cum pot sa stiu care este stocul de marfa din balanta de la martie 2011? Va multumesc.
Nici eu nu l-am gasit, nu cred ca a fost publicat inca, dar informatia o am de la afp. Numai ca nu am acces la text. Probabil va aparea zilele acestea.