Se poate scrie orice într-un contract și un chiriaș neavizat poate să si creadă. Evacuarea se face doar prin mijloacele prevăzute de lege. Adică nu trebuie să credeți si dvs. că puteți personal să îl evacuați cu forța, doar pentru că ați scris în contract. Acestea fiind spuse, un contract poate conține si alte clauze care să descurajeze chiriasul din a provoca neplaceri. Garanția e o idee bună, dacă reușiți să identificați un chiriaș care accepta.
Pe scurt:Art. 813: Obiectul urmăririi
(1)Sunt supuse urmăririi silite imobiliare bunurile imobile.
(2)Pot forma obiectul urmăririi silite imobiliare şi dreptul de uzufruct asupra unui imobil, precum şi dreptul de superficie.
(3)
Dreptul de servitute poate fi urmărit silit numai odată cu fondul dominant căruia îi profită.
(4)Nu sunt supuse urmăririi silite imobilele declarate neurmăribile în cazurile şi în condiţiile prevăzute de lege.
(5)În cazul titlurilor executorii privitoare la creanţe a căror valoare nu depăşeşte 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi făcută numai dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecătoresc informaţiile, lămuririle şi dovezile necesare, precum şi furnizarea cu rea-credinţă de informaţii incomplete în legătură cu existenţa şi valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natură a fi valorificate în vederea acoperirii integrale a creanţei permit declanşarea urmăririi silite imobiliare chiar dacă valoarea creanţei nu depăşeşte 10.000 lei.
Prima problemă e că a reusit să intre în spatiul dvs de locuit și nu ati facut nimic în privinta aceasta.
Art. 224: Violarea de domiciliu
(1)Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
O solutie rapidă să dispara toate problemele enumerate de dvs. nu există, dar după cum v-a spus un respondent... evacuare, ordin de protectie, plangeri penale... soluții legea vă dă... trebuie însă să le accesati cu întelegerea faptului că lucrurile nu se vor imbunătăți peste noapte, dar se pot imbunătăți. Rețineți și că orice ați cere trebuie probat și conservati probe. Sunteți lovit dvs. sau fiica, există urme- mergeți la INML. Ganditi-=va cine ar putea depune marturie referitor la aspectele reclamate de dvs. Faceți și înregistrări atunci cănd sunteți atacați . Si da.. abordați problema cu un avocat pentru a alege cea mai bună strategie.
Dacă varianta de mai jos vă folosește studiați restul condițiilor în legea 140/2022.
Art. 1
(1)Majorul care, din cauza unei dizabilităţi intelectuale sau psihosociale, are nevoie de sprijin pentru a se îngriji de persoana sa, a-şi administra patrimoniul şi pentru a-şi exercita, în general, drepturile şi libertăţile civile poate solicita notarului public numirea unui asistent, în condiţiile Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, republicată, cu modificările ulterioare, pentru o durată de maximum 2 ani.
(2)Asistentul este autorizat să acţioneze ca intermediar între majorul care beneficiază de asistenţă şi terţele persoane, fiind prezumat că acţionează cu consimţământul majorului în acordarea asistenţei. Dispoziţiile art. 2 alin. (3) rămân aplicabile.
(3)Asistentul poate transmite şi primi informaţii în numele majorului şi poate comunica terţilor deciziile luate de acesta.
Aceasta variantă presupune un raport la autoritate tutelara si nu o impiedica pe mamadvs să incheie acte juridice singură daca asta vă preocupa.
Pentru finante respectiv pentru bancă ar fi suficientă o procură și să vă treacă împuternicit în banca. Pentru sănătate ... depinde ce vreți să faceti.
Mai există și varianta mandatului de ocrotire.
Art. 20291: Noţiune. Formă. Încuviinţare de către instanţă
(1) Mandatul de ocrotire este cel dat de o persoană cu capacitate de exerciţiu deplină pentru situaţia în care nu ar mai putea să se îngrijească de persoana sa ori să îşi administreze bunurile. Mandatul de ocrotire poate fi dat şi de majorul care beneficiază de consiliere judiciară, cu încuviinţarea ocrotitorului legal şi cu autorizarea instanţei de tutelă.
(2) Persoana aflată în unul dintre cazurile prevăzute la art. 113 nu poate avea calitatea de mandatar.
(3) Mandatul de ocrotire se încheie prin înscris autentic notarial.
(4) Executarea mandatului este condiţionată de survenirea deteriorării facultăţilor mintale ale mandantului, constatată ca urmare a întocmirii unor rapoarte de evaluare medicală şi psihologică, şi de încuviinţarea acestuia de către instanţa de tutelă, la cererea mandatarului desemnat în contract.
Masuri mai energice în instanță presupun existență într-o mai mică sau mai mare măsură a discernământului, aspect dovedit cu expertiză medico-legală ceea ce înteleg că nu este cazul dvs.
Astfel în funcție de ce vreți să faceți în sprijinul mamei dvs trebuie analizat și optat pentru variante realizabile parțial sau total prin acte notariale.
Bună ziua, aveti nevoie de o consultație și de o verificare a prevederilor legale aplicabile. Teoretic aveți dreptul la o pensie plătită de statul libian, dar cum ajungeti să o primiti stie cineva care a făcut deja acest lucru sau care cercetează cum se face.
Transmiteti dreptul de proprietate prin modalitatea aleasă donatie, vanzare si neapărat păstrați un uzufruct viager și dvs și sotul. Actul se face la notar.
Se consideră că procesul verbal întocmit de polițist se bucură de așa numita prezumție de legalitate, pentru răsturnarea căreia sunt necesare probe. Deci întrebarea e - aveți cum să dovediți că vorbeați pe hands free, respectiv că nu aveați telefonul în mână? Martorii semnează pv în situația în care persoana sancționată refuză și teoretic atesta doar acest fapt - refuzul de a semna.
Bună ziua! Eu perosnal nu văd să aveți sanse de succes cu o astfel de actiune, având în vedere în special timpul scurs, pentru că ați cere să răspundă acum, pentru o susținută faptă delictuală care a fost săvârșită acum 7 ani. Sănătate și recuperare grabnică!
Bună ziua, drepturile succesorale sunt stabilite prin lege (în lipsa unui testament) și cine a ingrijit persoana decedată anterior decesului, cât și în ce măsură nu are importanță. Până la instanță mergeți la notar. Dacă nepoata susține că are creante, bani de luat de la masa succesorală trebuie să dovedească.