avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate s_vter

Activitate s_vter

Acestea cred ca sunt considerate venituri din activitati profesionale desfasurate in baza unei conventii civile (daca va amintiti ,noi ca si recenzori am semnat cate o conventie ,intr-un singur exemplar, n-au catadicist sa ne dea si noua un exemplar, c-asa-i in Romania cand lucrezi pentru Stat) si atunci , conform codului fiscal modificat , impozitul se aplica la venitul brut si deci e corecta metoda de stabilire a venitului net.
Si asa ca un setup pt dl avocat Alex_Muntean, impozitul pe veniturile salariale nu se aplica la venitul brut, ci prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenţă între venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni, şi următoarele:
- deducerea personală acordată pentru luna respectivă;
- cotizaţia sindicală plătită în luna respectivă;
- contribuţiile la fondurile de pensii facultative, astfel încât la nivelul anului să nu se depăşească echivalentul în lei a 400 euro;
Buna ziua! Pentru o intreprindere individuala nou infiintata cu codul CAEN 0150, ce modalitate de impozitare sa aleg, venit net in sistem real sau norma de venit?!. Multumesc!
Buna ziua. As vrea sa stiu daca societatile recuperatoare de creante pot sa te execute fara o actiune in instanta. Nu mi-am platit abonamentul la un operator de cablu timp de 3 luni, cu intentia ca acesta sa-mi rezilieze contractul si am primit de la o societate din acesta o instiintare cu termen de plata. Nu stiu cum functioneaza o astfel de societate si de aceea va cer consiliere. Ce trebuie sa fac?
Exista temei legal pentru raspunsul la o petitie adresata unei societati comerciale?
Multumesc.
Multumesc pt raspuns. N-am facut o precizare, noi suntem cu autofinantare nu beneficiem de fonduri din bugetul de stat sau local, doar contribuim la veniturile celor doua bugete prin impozitul pe profit la buetul de stat, respectiv cota din profit la bugetul local.
Regiile publice de interes local se supun acestei legi?Va multumesc.
Răspuns la discuția REANGAJARE
Buna ziua. De curand serviciul public municipal unde sunt angajata s-a transformat in regie autonoma de interes public local. In hotararea de consiliu local privind transformarea serviciului public in regie publica este prevazuta preluarea intregului personal.iar intrebarea mea este: trebuie incheiate alte contracte individuale de munca sau e suficient un act aditional la cele existente?
va multumesc.
Buna ziua,
Prevederile art. 9 din Legea nr. 544/2001 sunt " in cazul în care solicitarea de informaţii implică realizarea de copii de pe documentele deţinute de autoritatea sau instituţia publică, costul serviciilor de copiere este suportat de solicitant, în condiţiile legii."
Rugamintea mea este, daca puteti sa-mi numiti un act normativ pe care sa-l invoc si pe baza caruia ,sa pot face calculul cheltuielilor efectuate cu copiile xerox a documentelor solicitate.
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma "luminati" si pe mine. Care este termenul pt solicitarea de revenire la serviciu din concediul pt cresterea copilului? Va rog, indicati-mi un act normativ de unde sa ma pot documenta.
Multumesc.