avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters56278

Activitate ContSters56278

Răspuns la discuția autorizatie PSI
eu am inteles din Procedura de autorizare din 13.06.2002 ca ma autorizez in functie de ce activitate desfasor coroborat cu dimensiunile spatiului .Adica nu asa "autorizatie PSI in general" pt ca mi se pare aiurea sa am 2 autorizatii pe langa avizul de care mi spuneti ...adica una "generala" pana nu ma apuc sa desf.activitate si una dupa ce incep o anume activitate...

mai mult art 4 lit c din aceeasi Procedura spune ca "în cazul în care în sediul social sau sediile secundare nu se desfăşoară încă activităţile ce constituie obiectul de activitate al comerciantului, nu este necesară obţinerea autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor"
in cazul unei hale cu o suprafata construita de 700 mp daca pentru obtinerea autoriz de constr s-a obtinut acel acord de la Pompieri mai e nevoie de "autorizatie psi "? precizez ca desfasor depozit cu vanzare piese auto in spatiu. Legea 307 nu m-a lamurit
Răspuns la discuția desfiintare post
ma refeream la acea decizie a administratorului prin care se motiveaza desfiintarea...ce trebuie sa contina ...ma pot raporta de ex la rapoartele de productie ?
pot sa dau ca si criteriu de alegere de exemplu ca persoana respectiva are cele mai putine studii dintre cei cu acelasi salar ca si ea ?
cum pot dovedi ca desfiintarea unui loc de munca este efectiva reala si serioasa? asa cum cere alin. 2 art 65...ce ar trebui sa scriu in acea decizie a conducerii ?
In speta, desfiintarea e data de faptul ca la intoarcerea din concediul unui salariat s a constatat ca treaba merge mai bine fara el si practic nu e nevoie de el , colegii lui sunt primii sustinatori ai acestui fapt (de fapt tragea matza de coada facea pe seful si ii teroriza abia acum a ajuns la conducere ca nu munceste nimic de fapt) dar i se vor plati compensatoriile asda cum cere legea...
Răspuns la discuția admitere inm 2010
V am scris primele 5 grile din cartea pe care v-am recomandat-o!

I. Teoria actului juridic civil. Prescriptia extinctiva
1. Intra in categoria incapacitatilor civile speciale:
a) interzicerea dreptului de a fi tutore sau curator;
b) interzicerea drepturilor parintesti;
c) dobândirea de catre tutore a unor bunuri din patrimoniul celui aflat sub tutela.
2. Nu au capacitatea de a primi donatii:
a) persoana fizica neconceputa si organizatiile care au dobândit personalitate juridica;
b) medicii si farmacistii si persoanele care practica ilegal profesia de medic sau farmacist, care au tratat o persoana in boala de care a decedat;
c) minorii si persoanele puse sub interdictie.
3. Constituie eroare obstacol situatia in care:
a) instrainatorul a facut dovada ca a dorit sa incheie un contract de intretinere si nu de vânzare-cumparare;
b) o persoanä dobândeste prin cumparare o bijuterie crezând ca este din aur, dar in realitate este din bronz;
c) o parte crede ca a cumparat un imobil care se afla situat in Bucuresti, iar cealalta parte crede ca a vândut imobilul situat in Cluj.
4. Constituie error in substantiam situatia când:
a) o persoana se obliga sa plateasca o datorie care nu existä;
b) o parte vinde un pian cu placa de fier, iar cealalta parte este convinsa ca a cumparat pianul cu placa de bronz;
c) o parte crede ca a cumparat autoturismul proprietarului, marca ,,Opel”, iar proprietarul a inteles ca este vorba despre autoturismul marca ,,Ford”.
5. Dolul:
a) e o eroare provocata;
b) poate interveni in momentul incheierii actului;
c) e o eroare spontana.

1 c
2 b
3 a
4 b
5 a
Răspuns la discuția admitere inm 2010
sunt in ceata privind p.special Toader cu urmatoarele chestiuni :
- fapta conducatorului auto de a sustrage o parte din bunurile pe care le transporta (incredintate lui pentru transort) -delapidare si fapta conducatorului auto de a folosi autocaionul incredintat fara drept cauzand astfel paguba de uzura si combustibil - abuzin serv. contra int. pers.- aici isi insuseste folosinta practic ...de ce nu e gestriune fraudukoasa agravata sau delapidare ?
- fapta ospatarului de a incarca nota de consumatie, a functionarului care incaseaza sume mai mari de la abonati -abuz in serv.contra int. pers. Aici inteleg ca nu e delapidare pt ca nu se incadreaza in latura obiectiva:insusire folosire traficare ...darin aliniatul urmator- zice Toader -ca daca valorile obtinute urmare a practicarii suprapretului sunt insusite de acesta intra in concurs cu delapidarea ...asadar care varianta e pt ca intai da exemplu ca f. simpla a infr. aceeasi fapta ??
ce zona e asta ? nu reusesc sa gasesc pe nici o harta a Buc. locatia facultatilor
nicolae_dana a scris:

E cam bizar sa angajezi imediat ce ai desfiintat un post tocmai ca sa dai un om afara imediat pe altcineva pe acelasi post.Mentionez ca se desface contractul de munca cu art. 65 alin 1


De acord, mai mult alin 2 al art 65 precizeaza ca "Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa"
Răspuns la discuția consilier juridic cu cim
devii stagiar la inscrierea in acel Colegiu si de acolo se calculeaza cei 2 ani .
Eu stiu ca doar ptr cei acre aveau aceasta vechime la data intrarii legii cons jur in vigoare se aplica regula cu inscrierea direct ca definitiv...ma insel ?
Discuție suspendare cim
cum se procedeaza pt suspendarea cim pe durata cercetarii disciplinare ? in baza a caror documente se face susp cim in acest caz :art.52 lit. a