avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters56481

Activitate ContSters56481

Răspuns la discuția ajutor
valorile mai mari de 250 lei vechi (0.25 ron daca nu ma insel) se probeaza numai cu inscrisuri. Actiunea in pretentii trebuie sa aiba si un probatoriu, iar din ceea ce povestiti dvs vad ca nu s-a facut nici un inscris. Exoista o imputernicire pt scoaterea banilor din banca?
Răspuns la discuția declaratie 010 nedepusa la timp
punctul de lucru este inscris la ORC? daca da mergeti la finante in 30 de zile sa il declarati. De obicei nu amendeaza pentru depasiri mici...cateva zile. Eu personal am declarat un punct de lucru dupa 45 de zile si nu s-a intamplat nimic.
Răspuns la discuția Suprapunere cadastru.
Primul pas este intr-adevar incercarea de a rezolva situatia pe cale amiabila. Daca asa ceva nu este posibil puteti sa va adresati instantelor de judecata cu o actiune in granituire, urmarind stabilirea, pe baza unei expertize si a altor mijloace de proba, a hotarului (granitei) intre cele doua proprietati. Tot la fel solicitati si revendicarea terenului pe care vecinul dvs. l-a ocupt.

In speranta ca v-am venit in ajutor...
calitate procesuala activa in aceasta situatie o are copilul. Actiunea se depune in numele sau de catre mama sa sau de catre reprezentantul legal.
Răspuns la discuția unde se dpune plangerea ?
La judecatorie.
Răspuns la discuția admitere in avocatura
Pai in primul rand trebuie sa treceti examenul de licenta si apoi, in toamna sa urmariti la baroul din judetul unde domiciliati sa vedeti cand organizeaza concurs de admitere (de obiceoi se organizeaza in luna noiembrie). Invatati temeinic grila de materii propusa (o sa vedeti ca vor fi publicate si subiectele...in numar mare dar totusi e ceva), si va prezentati la fiecare proba: interviu care este eliminator si cele 4 materii. Important este sa aveti si un maestru pe care trtebuie sa il gasiti inainte de exam de preferinta.

VA DORESC MULT SUCCES!!!
Răspuns la discuția Consilier juridic plecat cu banii
valorile mai mari de 250 lei vechi se pot proba numai cu inscrisuri. Tocmai in acest sens legiuitorul a stabilit o cota scazuta, astfel ca prejudiciul eventual cauzat sa fie nesemnificativ economic. Puteti incerca dar nu stiu ce posibilitati aveti
Răspuns la discuția orice sfat e binevenit!!!
Nu o lua si tu asa in tragic.... este o perioada mai grea dar trebuie sa stii ce anume vrei s afaci. Nu e musai sa te faci avocat sau jude sau profesii dintr astea fixe si clasice. Eu am multi colegi de facultate care lucreaza la firme de consultata financiar (s-au specializat in cadrul si pe banii firmei), alti colrgi care s-au orientat spre armata .. se plateste bine si intri direct cu grad maricel, Important este sa facii ceea ce iti place, si daca dreptul nu reuseste orienteaza te spre altceva. Altfel, dupa cum bine a spus colega, vei suferi foarte mult si va fi cosmarul vietii atle sa faci ceva ce nu iti place. Iti doresc mult succes si sa iei o decizie inteleapta
Răspuns la discuția Concurs admitere magistratura
in mod normal da. conditiile de vechime le indeplineste. dar ce interes ar mai justifica odata ce el a fost deja admis la imn. Inclusiv cei care au vechimea de 5 ani trebuie sa faca un stagiu pregatitor.
Răspuns la discuția efect reziliere act aditional
Cei de la RDS au o serie de contracte foarte ciudate si interpretabile.. de cele mai multe ori in defavoarea clientului, in ceea ce priveste posibilitatea de reziliere a contractului, cu perioada de preaviz, dar revenind: In mod normal anularea unui act (aditional sau accesoriu la un contract) duce si la anularea clauzelor care au fost instituite prin acel act. Clauzele respective nu au caracter permanent atat timp cat actul prin care au fost instituite a fost anulat. Am sa vad si un temei legal si va transmit.