avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina ID

Activitate Cristina ID

Răspuns la discuția Vânzare drepturi succesorale
Intreabati la primarie daca se face in zona dumneavoastra cadastru gratuit. Instanta nu va pune pe nimeni sa va faca cadastru gratuit.
Răspuns la discuția MOSTENIRE
Daca a mostenit casa de la bunic atunci este doar a lui. Trebuie sa dati mai multe detalii pt ca nu se intelege care e situatia.
Răspuns la discuția Probleme succesiune
Daca acum se va dezbate mostenirea aceasta se va imparti la 3 indiferent de cine a avut grija de bunic. Daca nu exista un testament, contract de intretinere, contract de donatie, etc din care sa rezulte ca bunicul a vrut ca tatal dumneavoastra sa culeaga o parte mai mare din mostenire atunci se va imparti in mod egal. Cel vitreg e copilul bunicului?
Răspuns la discuția Mostenire
Nu se " împarte prețul de pe cota lui la licitație". Se vinde tot bunul si in functie de cota parte fiecare primeste o suma de bani.
Răspuns la discuția INCHIRIERE APARTAMENT
Mergeti la notarul unde s-a facut actul de vanzare cumparare si solicitati un duplicat.
Răspuns la discuția Drept proprietate cu uzufruct
Ca o completare din cate am citit din mesajul dumneavoastra sotul detine 29/54 din terenul de 540 mp dar casa o detine in totalitate. Astfel din teren detine un pic mai mult de jumatate dar nu-l detine pe tot. Probabil detine doar terenul pe care este amplasata casa dar nu si cel din jur.
Daca era casatorit trebuie sa impartiti mostenirea si cu sotia daca nu erau casatoriti atunci toate bunurile lui se impart intre dumneavoastra si sora dumnevoastra. 50% ea si 50% dumneata. Mergeti la un notar unde avea domiciliul in momentul decesului pentru deschiderea succesiunii.
Răspuns la discuția Succesiune apartament complicat
Chiar daca acceptati nu sunteti obligat sa platiti nimic decat in limita mostenirii. Astfel daca mosteniti 400 de lei si datoriile sunt de 500 de lei nu veti avea de platit decat 400 de lei.
Răspuns la discuția Donatie
Daca o lasa sub forma de donatie, da, se poate contesta in momentul cand se face succesiunea dupa mama dupa caz. Daca mama are si alte bunuri pe care le imparte cu surorile atunci cel mai probail sa fie in regula in functie de valoarea bunurilor.

Daca nu are alte bunuri atunci ca sa fie sigura treaba ar trebui sa va faca un contract de vanzare cumparare pe casa.
Nu este gresit ce v-a explicat raluk0207, este foarte corect. Ceea ce nu intelegeti dumneavoastra este faptul ca matusa murind inaintea unchiului acesta o mosteneste. Iar copiii unchiului chiar daca nu au calitate de mostenitor pentru matusa au calitate de mostenitor pentru unchi. Astfel ei mostenesc bunurile pe care unchiul le-a mostenit de la matusa. Intelegeti acuma?

De asemenea testamentul se poate sa se faca si de mana, nu este obligatoriu sa fie facut la notar. Legea permite si existenta testamentelor scrise de mana testatorului datate si semnate.