avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Activitate Stirbu Mihai

Activitate Stirbu Mihai

Intr-un asemenea caz, este foarte greu de dovedit "legitima aparare" pe care, daca ar fi avut cel putin un martor, sotul dumneavoastra ar fi putut sa o invoce. De asemenea, din cele relatate de dumneavoastra, reiese ca agresorul a depus plangerea la 5 luni de la data cand s-a petrecut evenimentul, ceea ce este foarte tarziu si stinge dreptul ambilor participanti de a mai solicita ceva. Ceea ce trebuie sa va ingrijoreze este faptul ca a aparut aceasta "problema" intre sotul dumneavoastra si o persoana interlopa, sau... ma rog, cel putin dubioasa, cu cazier judiciar patat. Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat si sa mergeti la Parchet in cazul cand aceste telefoane de intimidare se repeta si in nici un caz sa nu-l platiti pe individ, deoarece acesta nu este indreptatit la nici o suma de bani din partea dumneavoastra. In celelalte aspecte, v-au sfatuit foarte bine colegii mei.
Răspuns la discuția am nevoie de ajutor!!!!!!!
Parintii dumneavoastra, fiind persoane mature, pot solicita oricand ajutorul Politiei cu o plangere penala. De obicei, escrocii isi indreapta actiunile tocmai impotriva acestor persoane simple si in varsta, care, din pacate, de multe ori, pentru a evita complicatiile, prefera sa plateasca, ceea ce, evident, nu este de dorit. Astfel, sfatul meu, este ca parintii dumneavoastra sa apeleze la Politia din localitatea de domiciliu. Mai mult, pentru a dovedi ca dumneavoastra nu ati contactat niciodata acea persoana, solicitati companiei de telefonie mobila desfasuratorul convorbirilor pentru perioada in discutie si astfel se va dovedi ca nu aveti nimic in comun cu acea persoana. Pentru hartuire, daca se dovedeste ca acea persoana are discernamant, persoana care va hartuieste, pe dumneavoastra sau familia, va raspunde penal.
Postul de director, chiar daca societatea nu a specificat punctul de lucru, filiala sau sucursala, este acelasi in orice societate comerciala. Difera doar intinderea obligatiilor (care, asa cum au raspuns si colegii mei, era necesar sa fie trecute in fisa postului). Din moment ce administratorul societatii v-a transmis stampila societatii, inseamna ca erati in drept sa semnati acele acte in numele societatii.Mai mult, ati lucrat cu conturile bancare ale firmei, deci, la banca unde firma avea conturi s-a transmis specimenul dumneavoastra de semnatura si banca a acceptat semnatura ca valabila. Raspunderea care este antrenata este a societatii si in special a managerului general de la sediul social al firmei, deoarece cunosteau aceasta situatie si au acceptat-o in mod expres, sau tacit (nu are importanta). Atata timp cat ati fost organ cu atributiuni de coordonare si conducere si nu un organ executiv, actele si faptele indeplinite de dumneavoastra, au fost in numele si pentru societate. Astfel ca daca societatea nu a inregistrat prejudicii in perioada cat ati condus respectiva unitate, nu puteti fi acuzat de nimic. Este altceva daca, prin deciziile pe care le-ati luat ati prejudiciat societatea, deoarece acestea v-ar putea fi imputabile, desi si aceste decizii ar fi fost normal sa fie aprobate de la centru. Verificati cum s-a facut auditul pe acesta societate, care era fisa postului dumneavoastra si, daca apar probleme, adresati-va cu incredere unui avocat. Curaj!
Răspuns la discuția caz fortuit - eveniment rut
In nici un caz nu poate fi vorba despre caz fortuit in aceasta speta. Conform celor expuse de dumneavoastra, toata raspunderea revine biciclistului, deoarece: autoturismul avea prioritate (venea din dreapta de pe bulevard si a intrat pe o straduta, care, de regula, are semnul "cedeaza trecerea" sau semnul "stop"), biciclistul consumase alcool, biciclistul nu s-a asigurat la intrarea in intersectie, a gresit directia de mers si a lovit masina. Astfel, el va raspunde penal si civil. Raspunderea penala este pentru consum de alcool si circulatie pe drumuri publice, iar raspunderea civila este fata de proprietarul autoturismului, caruia va trebui sa-i repare prejudiciul cauzat.
Răspuns la discuția disjungere
Nu ne dati informatii destule pentru a va putea raspunde. Acei doi gestionari sunt angajatii societatii? S-a dovedit su nu legatura cauzala intre faptele acestora? Prejudiciul inregistrat de societate li se datoreaza numai lor, sau si altor persoane? In principiu, daca faptele de delapidare au fost dovedite cu probe si s-a constatat ca ambii au lucrat impreuna la aceasta infractiune, nu se poate disjunge. Dar daca se constata ca au lucrat independent unul de altul, poate cu o participatie si a altor persoane, printre care se poate numara si angajatorul, atunci se poate disjunge cauza, sau se pot introduce si ceilalti participanti dovediti in aceasta cauza. In orice caz, se va stabili participarea fiecaruia si deasemenea si raspunderea penala a fiecaruia in aceasta cauza.
Este intr-adevar, o poveste trista si care, din pacate, se intampla destul de des. Va sfatuiesc sa fiti mai optimist, ca doar nu-i dracul chiar atat de negru, pe cat il vopseste lumea. Luati imediat legatura cu un avocat, si chemati pe doamna respectiva in judecata. Plangere la Politie ar fi o a doua solutie, dar m-as mira sa se implice politia intr-o asemenea cauza.
Chiar daca nu aveti bani pentru avocat, aveti dreptul sa fiti reprezentat in instanta. Numai astfel veti putea reglementa aceasta problema, desi, din cate am vazut, va fi destul de greu sa faceti dovada relei credinte a acestei femei. Toate greselile din viata se platesc, acum, daca s-a intamplat sa fie asa, depinde de dumneavoastra ce veti face in continuare, dar o invatatura de minte tot ati tras. Era foarte bine daca, aveati grija sa incheiati un act notarial, ceva care sa dovedeasca provenienta banilor din contul firmei. Totusi, ceva sperante sunt, dar numai cu un avocat bun veti putea sa mai recuperati ceva, mai ales daca mai stie cineva despre aceasta poveste si ma refer aici la contabilul sef al societatii doamnei, care poate depune marturie despre acesti bani. prin urmare, va rog sa contactati un avocat bun si sa urmati sfaturile pe care vi le va oferi. Mult succes!
Răspuns la discuția firma europlan
Aceasta nu este o problema de drept penal, ci o problema contractuala intre Cristal Grup si EuroPlan. Prin urmare, daca firma de imobiliare a semnat contractul cu EuroPlan "ca primarul", adica cu ochii inchisi, este problema lor. Ar fi interesant de vazut acel contract. Apoi, fata de clientii - persoane fizice cumparatori de buna credinta a acestor "viitoare apartamente" este raspunzatoare firma de imobiliare Cristal Grup, ca doar ea le vinde. Nu? Astfel, daca termenele s-au depasit, aveti actiune impotriva Cristal Grup, puteti chema firma constructoare in raspundere civila (dar asta numai in calitate de client, cum spunea si colegul nostru) si cel putin aveti speranta sa va recuperati banii, pentru ca, banuiesc ca daca termenele s-au prelungit pana in 2010 si preturile se vor majora corespunzator.
Din cate stiu eu, nu Baroul Bota are probleme, deoarece exista autoritate de jucru judecat in ceea ce-i priveste pe colegii nostri avocati inscrisi in acel Barou, si mai mult, acestia AU ACTE LEGALE DE INFIINTARE, pe cand, celelalte Barouri... mai greu. Lege impamantenita inseamna cutuma, dar aceasta, dupa cum stim este guvernata mai ales de principiul teritorialitatii si nu se poate compara cu o lege organica. In ramura Dreptului civil si nu numai, mandatul este recunoscut de C.proc. dar numai in ceea ce priveste reprezentarea, nu si apararea calificata. Aceasta se realizeaza doar de catre avocati si in baza unor acte oficiale incheiate intre avocat si client (imputernicirea avocatiala), iar in cazul consilierilor juridici, lucram in baza unei delegatii din partea clientilor nostri. Sunt de acord cu colegul nostru, ca ar trebui sa atacam reglementarea actuala la Curtea Constitutionala, deoarece face discriminari intre persoane cu aceeasi specialitate si reglementeaza diferit si discriminatoriu profesii liberale, unde doar economia de piata ar trebui sa fie singurul criteriu de diferentiere: ai clienti, traiesti; nu ai, falimentul si... schimbarea profesiei.
Art.1 alin(3) din L.nr.514/2003 spune asa: "Profesia de consilier juridic se exercita numai de consilierii juridici inscrisi in tabloul colegiului din care fac parte, colegiu component al Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania...", deci...
se vede ca nu putem fi altfel decat ne reglementeaza legea, altfel am practica meseria fara drept. Chiar stagiari fiind (si eu am fost stagiar, ne legitimam cu Legitimatia de consilier juridic emisa de Colegiul judetean din care facem parte, cu ocazia depunerii juramantului solemn, avem stampila valabila, putem pleda la instantele de fond, putem pune concluzii in orice cauza la judecatorii, prin urmare, suntem recunoscuti. Nu este suficient sa fii absolvent de drept, este nevoie de aceasta inscriere in Colegiu si de depunerea juramantului. La fel si pentru profesiunea de avocat, mai mult, la inscrierea in Barou, se sustine un examen, ca si cum Diploma de licenta nu ar fi suficienta, ca act doveditor al competentei (teoretice) a candidatului. Si avocatii, la inscrierea in Barou, dupa examen, depun juramantul solemn, altfel nu au dreptul de a practica meseria.
Răspuns la discuția LOVIRE! please help
Stim cu totii ca certificatul medico-legal este un element care ajuta instanta, sau pe anchetator, la o corecta incadrare juridica a faptei. Daca a avut doar 12-14 zile, fapta va fi incadrata la infractiunea de lovire. Aveti mari sanse sa nu patiti nimic, deoarece ati actionat sub imperiul spaimei, tulburarii provocate de acea palma pe care ati primit-o de la partea vatamata. Intr-adevar, depinde si ce vor declara martorii, dar mai ales depinde de modul in care organul de cercetare penala (politia) va intocmi acest dosar. Totusi, dupa un an si jumatate, conform legii penale, fapta este prescrisa.