avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate nelid_63

Activitate nelid_63

Discuție parte vatamata
In urma cu 2 ani am fost victima unui furt din locuinta mea , bunurile furate fiind in valoare de aproximativ 30.000 RON. Dupa 6 luni de la acest furt , inculpatul a fost prins si in prezent se judeca recursul lui la Curtea de apel. Deoarece este faptasul mai multor furturi a primit la judecatorie o pedeapsa de 10 ani , pedeapsa care nu s-a redus nici la tribunal la apel.
Acum a facut recurs si a cerut ca partile vatamate sa prezinte Curtii de apel dovada tuturor bunurilor care au fost furate si dovada valorii acestora. Credeti ca este corect acest lucru ? Daca nu putem face dovada tuturor bunurilor furate , poate acest lucru sa influenteze micsorarea pedepsei?Mentionez ca inculpatul a recunoscut ca el este vinovat de aceste fapte.
Discuție credit
As dori sa fac un imprumut ipotecar pe un apartament pe care il detin impreuna cu fiul meu in varsta de 12 ani. Copilul detine 3/8 din locuinta. mentionez ca apartamentul valoreaza 50000 euro , iar eu am nevoie de 13000 euro.Curatorul copilului este de acord cu acest lucru , ba mai mult este de acord sa fie si girant.
Discuție ipoteca
In urma decesului sotului meu , contractul de proprietate pe apartament este pe numele meu si al copilului in varsta de 12 ani. Intrebarea mea este daca pot face un imprumut ipotecar girind cu acest apartament atita timp cit copilul este minor.
Discuție taxa de barou
Va rog sa imi spuneti care sunt cheltuielile obligatorii care se fac in cazul angajarii unui avocat intr-un proces penal.
Ma refer la taxele care se impun in cazul reprezentarii la judecatorie si apoi la tribunal pt apel , nu ma refer la onorariul personal al avocatului.
Am 4 copii minori si in urma cu aproape 3 ani am fost nevoita sa parasesc impreuna cu copii , apartamentul in care locuiam cu sotul meu .Intre timp am divortat si locuiesc intr-un apartament cu chirie. Am incercat sa il conving pe sotul meu sa rezolvam problema partajului pe cale amiabila , dar nu am reusit. in urma cu un an am intentat proces de partaj , dar nu s-a solutionat deoarece nici unul nu avem bani sa il despagubim pe celalalt si astfel in luna ianuarie am reusit sa imi conving fostul sot sa scoatem apartamentul la vanzare si astfel am intrerupt procesul.
Sperantele mele au fost desarte , el neacceptind sa vanda niciunui client.Acum as vrea sa redeschid procesul si sa cer ordin de evacuare , si sa ma mut cu copii in apartament , pina vom reusi sa il vindem sa ne luam fiecare partea.Va rog sa imi spuneti daca pot cere acest ordin si cum pot sa redeschid procesul.
Discuție succesiune????
daca 3 frati mostenesc o casa , unul din ei poate ceda prin act notarial partea sa , astfel ca in urma succesiunii al doilea frate sa aiba 2/3 si al treilea 1/3 din casa?
Discuție succesiune ....
Dupa decesul ambilor parinti , casa ramane celor 3 frati. Unul din ei , care este sotul meu ar dori ca in urma succesiunii partea lui sa treaca direct pe numele meu. Se poate face un act notarial in urma caruia partea care ii revine din succesiune sa fie direct pe numele meu sau doar o imputernicire ca eu sa il reprezint si mostenirea sa fie pe numele lui?
Buna ziua
Sotul meu este banuit de 3 fapte de furt . Nu sunt probe si de fapt aceste fapte nu sunt ale lui , deoarece4 el este plecat din tara. Se poate sechestra masina care este pe numele lui , doar pentru faptul ca este banuit si nu sunt probe ?
Discuție Furt calificat
Daca un infractor este pedepsit cu 11 ani privare de libertate pentru furt calificat , si noul cod penal prevede pedeapsa pina la 7 ani pt aceasta infractiune , i se va reduce pedeapsa la 7 ani odata cu intrarea in vigoare a noului cod ?