avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate Adina Lupascu

Activitate Adina Lupascu

Răspuns la discuția TVA pentru teren!
Daca proprietarul terenului este persoana fizica, iar tranzactia are caracter ocazional, aceasta nu este supusa regimului de taxare cu TVA.
TVA se aplica doar in situatia in care vanzatorul este persoana juridica, care a primit deducere pentru achizitia bunului imobil sau pentru imbunatatirile aduse acestuia, ce depasesc o anumita valoare, raportata procentual la valoarea bunului ori care a achizitionat bunul in regim de scutire, sau persoana fizica ce efectueaza tranzactii imobiliare de vanzare cu caracter de continuitate, adica realizeaza in decursul unui an calendaristic mai mult de o operatiune imobiliara constand in vanzari de terenuri si constructii, altele decat cele utilizate in scopuri personale.
Răspuns la discuția Executare silita finante
Da, este legal, fiindca I.I. nu este o societate cum eronat ati indicat, intreprinderea individuala este o persoana juridica (asa cum sunt societatile) fara personalitate juridica (spre deosebire de societati). Acest lucru inseamna ca patrimoniul persoanei juridice se completeaza cu patrimoniul titularului intreprinderii, in speta - dvs, pana la acoperirea obligatiilor pe care aceasta le are. Adica dvs raspundeti personal cu intreaga dvs avere pentru obligatiile nestinse ale intreprinderii individuale, dupa ce patrimoniul de afectatiune al acesteia, daca s-a constituit, a fost epuizat.
Un detaliu important in privinta situatiei dvs, il constituie daca ANAF s-a inscris in procedura de insolventa cu suma cu care ulterior v-a executat.
De principiu, contractul de garantie prevede obligatia ca beneficiarul/cumparatorul sa faca revizii si reparatii cu societati autorizate. Avand in vedere ca este vorba despre un contract care naste obligatii si drepturi intre parti, acesta trebuie sa prevada in mod explicit si cauzele de nulitate, respectiv sanctiunile care intervin in situatia nerespectarii obligatiilor de catre parti. Adica, daca beneficiarul garantiei nu asigura reviziile la timp sau reparatii cu persoane autorizate, garantia este nula, doar daca s-a prevazut astfel in contractul de garantie.
In situatia in care nu puteti regla amiabil situatia, in masura in care clientul va porni o actiune judiciara impotriva dvs, va puteti apara prin chemarea in garantie a societatii care a asigurat intretinerea bunului. Pentru mai multe detalii, respectiv pentru interpretarea clauzelor contractuale, va sfastuiesc sa consultati un avocat.
Răspuns la discuția Ce ar trebui să fac?
Plangere la Inspectoratul Scolar Judetean cu solicitare de a fi supus testarii psihologice obligatorii si de a vi se comunica rezultatul.
Răspuns la discuția TVA pentru teren!
19%, adica 1900 euro in valoare absoluta.
Daca dreptul de proprietate nu va apartine, iar acest lucru este intabulat in cartea funciara a imobilului, nu puteti fi urmarita pentru sumele datorate cu titlu de impozit.

Sotul a fost proprietar al imobilului, s-a dezbatut succesiunea dupa decesul acestuia?
Răspuns la discuția Ridicare Ipoteca
Buna ziua, radierea ipotectii se poate obtine printr-o hotarare judecatoreasca prin care instanta sa constate ca obligatia care a fost garantata cu constituirea ipotecii legale s-a stins si prin care sa suplineasca acordul de vointa pe care era obligat creditorul ipotecar (in speta vanzatorul) sa il emita. In acest sens aveti posibilitatea formularii unei cereri judiciare motivate pe dispozitiile art. 885 Cod civil. Sfatul meu este sa consultati un avocat pentru a verifica actele.
Răspuns la discuția Plata în numele altei persoane
Buna ziua,

B si C incheie un contract de cesiune de creanta prin care B ii transmite lui C valoarea datoriei pe care A o are fata de B, pana la concurenta sumei datorate de B lui C. In contract se prevede ca pretul acestuia este la valoarea nominala a obligatiei transmise si se stinge prin compensare la data semnarii contractului cu ceea ce B ii datoreaza lui C.
Dupa semnarea contractului, cesionarul C il notifica pe debitorul cedat A despre cedarea dreptului pe care cedentul B l-a detinut impotriva lui A, iar acesta face plata in mod valabil lui C.
Răspuns la discuția Drum de servitute partial blocat
Din ceea ce afirmati ar rezulta ca nu au autorizatii de construire, fiind vorba de un drum de acces. In principiu ar trebui sa adresati o reclamatie politiei locale si sa urmariti in mod sustinut ca acestia sa ii oblige sa demoleze.
Răspuns la discuția Prescriere amenzi
Buna ziua,

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita a obligatiei, adica a dreptului FISCULUI de a va urmari pentru ceea ce datorati, este de 5 ani, calculati de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut obligatia.
In situatia dvs, prescriptia dreptului organului fiscal de a va executa pentru obligatiile nascute in 2010 a inceput sa curge de la 01.01.2011 si asa mai departe.
In masura in care nu exista cauze care au condus la suspendarea sau intreruperea termenului prescriptiei (cum ar fi infiintarea unei popriri sau efectuarea unei plati voluntare etc) calculul este simplu, insemnand ca pentru obligatiile nascute in 2010, prescriptia s-a implinit in 31.12.2015, iar pentru cele nascute in 2015-2016, termenul se va implini in 2021-2022.
Faptul ca termenul de prescriptie s-a implinit nu inseamna ca daca dvs platiti voluntar sumele prescrise, plata nu este valabila, fiindca prescriptia a operat doar in privinta dreptului de a va urmari pe calea executarii silite, nu in privinta dreptului de a primi aceste sume. Din aceasta cauza lucratorii de la finante locale va confirma toate sumele.
Sfatul meu este sa platiti doar ceea ce nu s-a prescris, daca va permit functionarii serviciului fiscal, sau sa cereti audienta la seful serviciului pentru a lamuri situatia.