Bună ziua, aș dori să vă pun următoarea întrebare, Urmează sa deschid proces de divorț și partaj ,la partaj îmi trebuie contractul de casă original am doar o copie soțul a ascuns toate actele sub pretextul ca nu mi va da nimic că așa vrea el ,e apartamentul cumpărat împreună de acum 20 de ani iar noi avem 28 de ani de căsătorie împreună plus 2 copii majori deja.am tot auzit ca mi ar trebui contractul original .vă mulțumesc.
Bună ziua,am dezbătut moștenirea după părinții decedați eu cu cele doua surori totul la notar în regulă ne a revenit la fiecare câte o cotă parte din casă, eu acum aș vrea să cedez sau sa vând cotă mea unui nepot se poate sa fac asta și cum ar trebui sa procedez? Prin donație sau prin vânzare cumpărare? Dacă fac asta mai trebuie și semnătura lor iar? Nu știu care e procedura și aș vrea să mă îndrumați, și încă o întrebare după cât timp pot face acest lucru din momentul dobândirii certificatului de moștenitor după o lună, 2,3 ,6 luni un an?vă rog să mă ajutați cu toate informațiile corecte ,mulțumesc.
Bună ziua, am o nelămurire ,am avut 2 ha de pământ arabil în arenda la un fermier acum 2 luni I le am vândut și banii I am primit în cont bancar ,am înțeles ca trebuie sa plătesc impozit pe acesti bani la ANAF însă eu am plătit toate taxele notariale aferente mai trebuie sa mi ia și impozit pe banii ăștia? Sau cum se procedează mă duc eu sa I declar la ANAF? sau îmi trimit ei notificare acasă? O mare hoție în țara asta!! Vă rog să mă lămuriți că oi mai primi și amendă!!
Bună seara ,vreau sa va întreb părinții au decedat iar noi suntem 3 surori și am dorii sa dezbatem moștenirea casei în momentul în câte vom primi acel certificat de moștenitor trebuie sa l înregistrăm la taxe și impozite toate surorile sau una singura? Apoi dacă îl înregistrăm vom plăti impozit anual sau cum pt acel cerificat de moștenitor? Sau de ce trebuie sa l înregistrăm ca nu înțeleg ce treaba au taxele și impozitele cu acel cerificat? Vă mulțumesc pt.raspuns anticipat!
Bună ziua, as vrea sa ma lămuriți și pe mine în legătură cu o problemă suntem 3 surori 2 locuim în jud.constanța ,iar o sora locuiește în în orașul natal unde ne am născut și au trăit și părinții noștri (Galați).Părinții noștri au decedat anul acesta amândoi, sora care locuiește în Galați a fost alături de ei pt ca era acolo în oraș până au decedat ,noi care suntem mai departe I am ajutat de la distanță cum am putut (bani,medicamente,pachete ,vizite etc).După moartea lor sora vine și ne zice acum ca casa părintească I au trecut o Părinții pe numele sorei care e în oraș cu ei fără sa ne consulte Părinții și pe noi,noi credem ca sora a profitat de starea lor precară de sănătate și a adus notarul acasă și a făcut acest lucru deoarece tata avea 88 ani și era imobilizat la pat necoerent în vorbire și gândire iar mama avea 79 ani la fel foarte bolnavă. Sora zice ca I au făcut acest act de vânzare acum 2 ani,vin și întreb cum se poate semna un act de 2 bătrâni într o stare atât de deplorabila fizic și psihic la vârsta de 86 ani cum avea tata atunci? E legal? Va multumesc
Schimbare buletin!?
Buna ziua, as dorii si eu lămuriri privind urmatoarele:
Concubinul meu locuieste in casa la mine si acum 10ani i am facut buletin pe adresa mea luându l in spatiu adică i am facut mutație, acum urmează să i expire si n as mai vrea să i fac tot mutatie as vrea să i fac viză de flatant, oare se poate stie cineva? Să i se facă viză de flatant pe aceeasi adresă din buletin? la asta mă refer,as vrea să mi raspunda cineva care a întâmpinat această probl.sau o pers.juridică!!Va multumesc
Cum sa procedez?!!
Vecinii de deasupra ma inundă mereu am peretele din dormitor in permanență ud o bucată destul de mare,am mers si am vb.cu ei le am zis si la asociație, însă a trecut un an și nu ia nimeni nici o măsură, nu stiu ce sa mai fac! cum sa procedez? Ai pot da in judecată daca imi iau un avocat? sau nu rezolv nimic nici așa? Cum sa fac sa se rezolve cumva situatia?cineva imi spusese ca trebuia sa fac scris la asociație o sesizare si dacă nu se rezolva nici așa pot merge in instanța cu ei m am săturat de atata timp sa ma cert cu ei si sa nu rezolv nimic,uneori curge apa si pe lângă țevile de căldură!!