Buna ziua
Am si eu o intrebare legata de aceasta chestiune.
In cazul de fata face o singura Plangere Contraventionala cu o singura taxa judiciara de timbru sau doua plangeri cate una pentru fiecare PV si achite doua taxe?
Am primit o amenda le la Antifrauda pe motiv ca am achizitionat engros produse accizabile de la o firma care nu era inregistrata la autoritatea competenta (vama) pentru acest tip de operatiuni.
intradevar codul fiscala la art 206/69 alin.2 prevede obligatia operatorilor economici care doresc sa execute activitati de comercializare engros a bauturilor alcoolice de a se inregistra la autoritatea competenta in acest scop. deasemenea este trecuta ca si contraventie achizitionarea de produse de la comerciantii care nu respecta aceste reguli. dar nu am gasit nici un articol care sa imi impuna mie, cumparator, sa ma informez si cum ar trebui sa o fac, adica ce sa ii solicit vanzatorului, daca acesta respecta art 206/69. cu alte cuvinte estre trecuta ca si contraventie o fapta care nu este prevazuta ca si obligatie in lege.
intrebare. Cum as putea sa contest aceasta amenda? Pe ce linie ar trebui sa actionez?
dezbaterea asta s-ar vrea un semnal de alarma pentru angajatori deoarece, cel putin ian aceasta privinta, suntem total dezavantajati in fata angajatilor.
daca noi angajatorii nu respectam o prevedere cat de minora cu privire la conditiile de angajare riscam amenzi monumentale.
daca un angajat se hotaraste el sa plece de la mine si sa ma lase descoperit cand mi-e lumea mai draga eu nu am nici o parghie de constrangere si nici codul muncii nu prevede nici cea mai mica sanctiune in acest caz.
Luam ca exemplu un magazin mic, desi nu ete cazul de fata, in care lucreaza doar 2 angajati. daca pleaca unul pe nespusa masa te lasa descoperit si nu este foarte simplu de a gasi un om potrivit pentru ce ai nevoie. daca doamne fereste il dai tu afara se duce cu jalba-n protap la ITM si o pui de 100 milioane amenda. daca pleaca el 0 sanctiuni
din nou, spuneti-mi ca ma insel
iese din calcul orice discutie la raspunsurile pe care le poate da angajatorul, desi sigur ca sunt importante, dar sa facem abstractie.
Intrebarea e daca ne pleaca un angajat cu sa fara demisie, noi, angajatorii ce masuri putem lua impotriva lui. adica daca eu l-as da afara fara motiv intemeiat sau fara preaviz el poate face plangere la ITM si eu pot fi amendat, poate obtine o hotarare judecatoreasca privind repunerea in functie si plata salariului din urma s.a.m.d
in compensare, din cate pot eu sa imi dau cu parerea, angajatorii nu au nici o pargie prin care ar putea un angajat sa nu plece din firma fara a respecta conditiile contractului de munca si implicit Codul Muncii.
Astept sa fiu contrazis
reanimez aceasta dezbatere dar din celalat punct de vedere. in calitate de angajator ce masuri pot lua impotriva unui angajat care:
- isi da demisia dar nu se mai prezinta de a doua zi la servici?
- nu se mai prezinta la servici fara sa-si dea demisia in mod oficial sau nici macar nu-si anunta intentia de a pleca.
Poate ma ajuta si pe mine cineva. am cititi si rascitit legea 9/2012 si normele metodologice de aplicare ale ei. din cate am inteles, in cazul autovehiculelor pentru care s-a platit taxa (de poluare sa de prima inmatriculare) si daca taxa achitata este mai mare decat taxa calculata prin legea noua, se restituie diferenta dintre suma platita si nivelul de taxa care s-ar platii daca masina ar fi inmatriculata acuma.
sa-mi spuna cineva ce gresesc!
din ziua in care se introduce cererea de concediu medical se suspenda contractul de munca. nu mai are nici o importanta ca mai era o singura zi ramasa din executarea lui.
nu mai are nici o importanta. de la data la care naste intra in concediu medical. altfel ar fi intrat in somaj si era tot acelșasi lucru! nu mai conteaza ca i se termina contractul de munca