avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Activitate 60oo

Activitate 60oo

Buna seara poate sa-mi spună cineva la ce grupa se face referire ,,CONDITII NORMALE DE MUNCĂ,,se poate referi si calcula si la gr.1?multumesc.
Sunt femeie am 58 de ani 31 ani cotizati si din anul 2012 sunt in pensie de boala,pot iesi la pensie anticipata?si a doua intrebare pensia anticipata este mai mica ca pensia de boala?
Discuție Grupe de munca
Buna ziua,am doar o intrebare ,am lucrat in gr.1. 20 de ani siderurgie,2,7 ani conditii speciale,am adus de la intreprindere adeverinte cu toate ca existau la dosarul de pensie,doveditoare ca am lucrat in aceiasi intreprindere,aceiasi sectie si loc de munca prevazut in anexa prevazuta de lege ,si totusi nu mi sau adaugat doar 7,5 ani la grupa speciala,restul sunt la gr.1 si stagiul de cotizare este tot la 35 de ani conditii normale de munca.Ce pot sa mai fac,exista o cale de a pune lucrurile pe drumul cel bun si corect adica stagiul de cotizare sa fie la 25 de ani si nu 35?,mentionez ca toti sunt trecuti suta la suta ca procent de grupa.tf.0729961157.
Azi nu am sa pun nici o intrebare,doar vreu sa multumesc din inima domnului MIRCEA CARP,sper ca am scris bine si domnia sa nu se va supara ,dar azi e cea mai fericita zi din viata mea de pensionar ,dupa nenumarate incercari disperari,loviri cu capul de ,,zidul indiferentei al celir functionari trepadusi de la casa de pensii,cu sfatul dumnealui am cerut intreprinderi adeverinta doveditoare ca intreprinderea se gaseste in anexa 3 iarasi locul meu de munca se gaseste in anexa 2 si cu toate aceste adeverinte depuse din nou la casa de pensii CARAS-SEVERIN,mi se asimileaza cei 20 de ani de gr.1 la cei 2,7 ani de gr.speciala si pot intra la recalculare si inplicit la fractia de 25 de ani si nu 35 de ani care ne baga ,,in gr 3 conditii normale de munca.Deci multumesc domnule avocat cu timpul alocat pentru mine si cu ajutorul dv.am obtinut o victorie nesperat de mare.
Azi am fost din nou la casa de pensii Caras,si am incercat tot ce este omeneste a explica ca eu am lucrat in aceiasi intreprindere aceiasi sectie aceiasi meserie de lacatus mecanic siderurgie 20 de ani ,intreorinderea Combinatul Siderurgic Resita actual TMK,se regaseste in anexa 3,in anexa 2 a legi 263/2010,mai mult am adus fin nou adeverinte de la fosta intreprindere doveditoare ca se regaseste la pozitia 50 din anexa 3,ca eu timp de 20 de ani mi-am desfasurat activitatea in acelasi loc de munca,cu toate ca aceste adeverinte dovedititoare se regaseau la dosarul de pensie din 2015,si totusi nu mi sa recalculat doar 2,7 ani lucrati din 1.04.2001-2003,cind sa schimbat titulatura din gr.1 in gr.speciala ,dar nimic mă izbesc de un zid si nu pot să-l sparg sau sa inteleg ,dece mi sa pus 35ani plafon de cotizare si nu 25 cum este normal.CE SA MAI FAC?UNDE SA MA ADRESEZ,NOI NU AVEM AVOCATI SPECEALIZATI IN LITIGI DE MUNCA,DECI DIN START ESTE UN PROCES PIERDUT SI CA BANI,SI CA INDREPTARE A GRESELI DE A NU MI SE ASIMILA GRUPA 1.VA ROG O SOLUTIE.VA MULTUMESC.
Discuție Pensiu
Buna seara ma intreb cine ne poate reprezenta cu demnitate sa ne reprezinte si pe noi pensionari in probleme de recalculare de revenire a grupei 1 de munca acolo unde îi este locul si nu la ,,conditii normale de munca,care este gr.3 ,cind si noua nu ni se va m-ai raspunde ca nu este asimilata,cu toate ca locul so intreprinderea se regasesesc,in anexe,cind ni se va face dreptate si ni se va face cakculul la 25 de ani stagiul de cotizare si nu 35,si se va vedea intradevar ca pensionarul de gr.1,2 va fi acolo unde îi este locul si nu "LA CONDITII NORMALE DE MUNCĂ,,numai prin faptul ca cineva nu stie ca gr.1 se munceste pe pamint si nu in apa s-au in spatiu,si are conditii de munca demulte ori supusi riscului de inbolnavire.Cu stima si mare respect .
Buna seara ,am citit raspunsul si am vazut ca in ANEXA 3 ,LA PUNCTUL 50.,se regaseste si intreprinderea unde mi-am desfasurat activitatea COMBINATUL SIDERURGIC RESITA ,ca lacatus timp de 20 de ani gr.1 suta la suta drept cistigat in instanta,,sunt pensionar din 2015 ,si torusi nu inteu la recalculare decit cu gr.speciala 2,7 ani .Este normal,este corect.,nu mai stiu ce sa cred.MULTUMESC.
Răspuns la discuția ASIMILATA GR.1 LA GR.SPECIALA.
Buna seara stimate domn si ma scuzati ca va deranjez si cum pot afla aceste date spuse de dumneavoastra unde si cum pot vedea tabelul,eu am lucrat in COMBINATUL SIDERURGIC RESITA SUTA LA SUTA IN GR.1 SI SPECIALA.MULTUMESC.

Carp Mircea a scris:

Pentru ca anii de grupa I sa fie asimilati la conditii speciale trebuie ca:
-Activitatea desfasuiata in grupa I si activitatea desfasurata in conditii speciale sa se regaseasca in anexa 2, iar unitatea in anexa 3 a legii 263/2010.

Asimilat nu inseamna oare la ,,fel,,dar alta denumire,adaugat,specific ca in urma recakculari am benificiat doar de 2,7 ani de speciala,iarasi cei 20 de gr.1 nu,am o pensie de 1026,roni,ca siderurgist,si mi sa spus ca mi s-au acordat,punctajul de 50 la suta la punctajul anual,dar si grupa 1 mi sa pus la ,,conditi normale de munca,,e corect?le-am spus am incercat sa le explic uleiul si apa nu se amesteca la fel eu ca otelar nu pot fi bagat cu frizeri in aceiasi grupa ,,conditii normale,,doar daca nu considera ca am lucrat pe pămînt nu in aer sau pe apa.Va multumesc si mare stima pentru ce faceti si cum ne ajutati dl.MIRCEA CARP
Răspuns la discuția Grupa I de munca
Va multumesc de raspuns dar nu inteleg ce inseamna ,,ani de gr.1 asimilati la grupa speciala,,eu am lucrat din 84 pina in anul 2001 in acelasi loc de munca aceiasi incadrare in siderurgie,si de la 1.04.2001 sa schimbat numele in grupa speciala,deci va rog sani spuneti eu nu benificiez decit de calculul gr.speciale,iarasi de gr.1 nu?Activitatea repet a fost in aceleasi conditi de munca,sa inteleg ca textul de lege,,grupa 1 va deveni gr.speciala de la 1.o4.2001. Nu se refera si la mine. CU MARE RESPECT SI STIMA VA SALUT,SI DACA NU DERANJEZ SI UN RASPUNS,MULTUMESC
Carp Mircea a scris:

Punctele aferente, plus cele suplimentare grupei I se raportează la stagiul complet de 35 ani, daca anii de grupa I nu sunt asimilați la condiții speciale.