avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate DellJ

Activitate DellJ

Nu am certificatului medical constatator -

Sotul meu a murit pe 26 decembrie iar pe 28 decembrie am fost la primaria sectorului in care a murit si le-am dat actele necesare (cum ar fi certificatul medical constatator al mortii) si am primit certificatul de deces. abia acum realizându-mi la câteva luni după faptul că primaria nu mi-a dat niciodată o copie sau nu am făcut niciodată o copie a certificatului medical constatator al mortii, pot să merg la primară să-mi explic locul și să cer o copie? Cum remediez asta?
Pot retrage dividende de la o companie de 4 ori pe lună? -

Am căutat, dar nu sunt sigur dacă există o limită a numărului de retrageri pe care le puteți face într-o lună sau an -

Multumesc pentru timpul acordat!
Locuim într-o proprietate deținută de părinții mamei mele într-o unitate separată.



Am adus o contribuție substanțială la standardele lor de viață în ultimii zece ani, dar continuă să solicite mai multe lucruri pe care nu mai suntem pregătiți să le facem, deoarece nu și-au respectat promisiunile de proprietate.



Ei solicită constant timpul nostru și se așteaptă să facem treabă pentru ei.



Au început să devină provocatori și jignitori. Care sunt drepturile noastre în ceea ce privește legile de locuit, întrucât dorim pur și simplu să fim lăsați în pace și armonie până când vom elibera sediul la sfârșitul anului 2022
Părinții mei mi-au promis proprietate și i-au dat-o fratelui meu

De mulți ani, părinții au spus că îmi vor da proprietatea lor sau cel puțin o parte din ea.

Chiar și atunci când ne-am luptat, a fost în general înțeles că averile ei vor fi împărțite în mod egal (sau ceva apropiat de asta) între mine, cele două surori ale mele și fratele meu - iarna trecută, mi-au promis verbal că cel puțin voi avea / dețin 4 camere în casa. (casa este cam separată în două părți)

Făceam niște documentații generale și aveam nevoie de carte de funciara, așa că tocmai am cumpărat-o de pe site-ul oficial pentru că era mai ușor decât să le cer și am avut un șoc când am descoperit că au donat casa fratelui meu. (care nu a trăit aici timp de 10 ani și este în afara țării și nu a contribuit cu nimic la îngrijirea și la casa lor în comparație cu mine și ceilalți doi frați ai mei) - acum trei ani și nu le spusese nimănui.

(Părinții mei au doar dreptul la habitatie acum)

Cum pot contesta acest lucru? astfel încât eu și frații mei să obținem partea noastră corectă?

buna tuturor!

Vecinul meu a avut în ultimii cinci ani câini foarte zgomotoși (mai întâi i-am vorbit în persoană de multe ori, iar apoi am sunat la poliție după ce acesta nu a răspuns - ne-am plâns de cel puțin 10 ori de-a lungul anilor) - vecinul a fost sancționat de asemenea de mai multe ori.

În ultimele câteva luni ne-au trezit din nou în miez de noapte.

Desigur, vom scrie un raport al poliției - există legi care privesc infracțiunile repetate și care arată dispreț pentru ordinele ofițerilor?

Mulțumesc!
Salutari tuturor!

Locuiesc cu bunicii mei și avem un vecin care i-a vizitat ani buni pentru alcool, vorbesc, bârfesc, etc. - Acum suntem în stare de urgență și ea este în continuare în vizită. Nu vrem să prindem virusul pentru că de multe ori iese în oraș fără precauții, bunicii mei nu vor să-i spună să se oprească pentru că nu vor să o insulte. Cu cine putem contacta pentru a o forța să nu mai vină? (rețineți că vecinul are și 65 de ani și este vizitat la 15:00 sau 16:00, în afara orelor legale)

Multumesc pentru raspuns!
Salutare tuturor!

Locuiesc la capătul unui drum mic de țară și în fiecare an (de 7+ ani) când obțin o încărcătură de lemn, îl așez în fața gardului pe drum, pentru că am spațiu limitat în curtea mea. Nu împiedică pe nimeni să intre sau să iasă din curtea ei și îmi ia cam trei săptămâni (în fiecare an) să toacă, să mișc și să împachetez lemnul. (În cele din urmă îl depozitez în curtea mea).

Am un vecin care amenință să sune la poliție dacă nu mișc lemnul imediat. (nu-i pasă că ne va lua doar trei săptămâni, este răzbunător de când ne-am certat în urmă cu câteva luni.)

Sunt obligat să mut lemnul? Cu siguranță, din moment ce obstrucționează pe nimeni, este perfect legal să lăsăm temporar lemnul în fața gardului meu?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre!
Iti multumesc pentru raspuns!

Scuze pentru a nu fi mai clar, am fost întrebat dacă presupușii proprietari ai drumului privat au dreptul să ridice un gard încuiat care să mă împiedice să-mi acceseze terenul. Nu eu. (De asemenea, nu este proprietarul inițial al drumului, ci urmașii proprietarului care încearcă să preia drumul.)

Dacă drumul a fost utilizat public timp de 50 de ani și are toate utilitățile, inclusiv apă, electricitate, televiziune, etc, nu intră în competența administrației județene în locul unei persoane fizice? se merge la tribunal, singura opțiune?

multumesc din nou!
Salutari tuturor!

Locuiesc la capătul unui drum privat care este conectat la un drum public, iar acest drum este singurul mod prin care pot avea acces pe drumul public. Acest drum "privat” a fost deschis și utilizat de public atâta timp cât îmi amintesc (50+ ani) - (Atașarea unui link pentru referințe suplimentare privind aspectul.) [ link extern ]


S-a descoperit recent (se presupune) că atât Vecinul A cât și Neighbor B dețin în comun drumul privat. Ambii au fost de acord să pună o poartă încuiată la capăt (la care numai ei vor avea o cheie) - ne împiedică să accesăm drumul principal. (Pentru înregistrare, locuiesc în proprietate împreună cu părinții mei împreună cu soțul și copilul meu.)

Nu suntem în termeni buni cu Neighbor A și Neighbor B și credem că suntem răzbunători.

Pot să plaseze un gard pe un drum privat în așa fel încât să împiedice accesul liber pe drumul public, în ciuda faptului că a fost folosit de noi și de publicul nestingherit timp de cinci decenii?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

(EDIT: we also have public utilities, (water, internet, etc) located on our property and an electrical pole on the private road.)
Mulțumesc foarte mult pentru răspunsul dvs. detaliat, acest lucru a clarificat tot ce am avut întrebări.

Să aveți un weekend plăcut!